Ako na čistý vzduch v domácnosti? Bojujte s astmou počas leta efektívne

Astma je nepríjemným ochorením, ktoré značne znepríjemňuje život. Horúci vzduch spôsobuje ešte väčšie problémy s dýchaním, vrátane kašľa a dusenia sa. Astmatici si preto musia dávať ešte väčší pozor. Popri liekoch a inhalátoroch existuje ešte niekoľko dobre mienených rád, ktoré môžete začať praktizovať počas leta, aby sa vám lepšie dýchalo.

 

Počuli ste už o domácich radách na astmu? Môžeme hovoriť o tzv. “radách starých mám”. Patríte medzi astmatikov alebo sa vám počas leta horšie dýcha? V jednom či v druhom prípade, dnešný článok je určený pre vás.

 čistenie vzduchu

Čo robiť pre lepšie dýchanie v lete?

 

1.    Čistička vzduchu je najväčší pomocník 

Najlepšia čistička vzduchu je taká, ktorá zbaví vzduch v miestnosti až 99 % všetkých mikroorganizmov, nečistôt, peľu a prachu. Najmä počas horúcich mesiacov dokáže čistička rýchlo a efektívne prečistiť nahromadený teplý vzduch.

Je vhodná pre všetkých alergikov. Jej výhodou je, že ju bez problémov môžete premiestniť kdekoľvek potrebujete. Môžete ju mať v spálni počas spánku, ale aj v kuchyni počas varenia.

 

2.    Ovocie, ktoré zasýti aj pomôže

Pre niekoho to môže byť prekvapením, ale aj vybrané druhy ovocia vedia aspoň trošku pomôcť v boji s astmou. Ide najmä o ovocie bohaté na vitamín C. Najmä v lete sú obľúbené citrusy ako pomaranče alebo citróny.

 

3.    Musíte častejšie vetrať

Ak vonku silno svieti slnko, vo vnútri sa môže hromadiť vzduch a celá miestnosť môže dosahovať nadmernú vlhkosť. Tá je pre astmatikov nebezpečná, pretože môže viesť k záchvatu. Dôležité je, aby ste miestnosti pravidelne vetrali aj za cenu toho, že dovnútra pustíte teplý vzduch.

 

4.    Vyhýbajte sa dymu

Počas leta sú obľúbené vatry, rôzne posedenia pri ohni či iné slávnosti, pri ktorých je veľa dymu a ohňa. Vy ako alergik si s rozvahou dobre rozmyslite, či sa takýchto akcií zúčastníte, pretože dym vie veľmi rýchlo spustiť astmatický záchvat. Preto odporúčame vyhýbať sa takýmto priestranstvám čo najviac.

Späť

Krby a kozuby. Spríjemnime si zimu i leto. Krby a kozuby. Spríjemnime si zimu i leto.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že otázka krbov a kozubov nie je v súčasnom ročnom období aktuálna; pravdou však je, že na tieto veci je lepšie myslieť ešte v čase, keď nás treskúca zima nenúti k zbytočne rýchlym a prvoplánovým riešeniam. Ďalším faktom je, že mnohí z nás sú po zime „poučení“, ako sa pripraviť na tú ďalšiu. Poďme sa teda pozrieť na možnosti, ktoré v tejto oblasti máme, a zároveň sa môžeme pristaviť aj pri otázke ohňa v záhrade, ktorý môžeme využiť oveľa skôr. Kozub je nielen skvelým zdrojom tepla, ale i mimoriadne..

Záleží vám na dobrom vzduchu? Otestovali sme TOP zvlhčovače vzduchu Záleží vám na dobrom vzduchu? Otestovali sme TOP zvlhčovače vzduchu

Všimli ste si niekedy, že vzduch začína byť počas zimných mesiacov suchší? Chladný vzduch totiž neobsahuje rovnaké množstvo vlhkosti ako teplý letný vzduch. K efektu suchého vzduchu prispieva aj skutočnosť, že prevádzka vášho vykurovacieho systému môže odstrániť ďalšiu vlhkosť zo vzduchu a vzduch vo vašom domove bude ešte suchší. To  vedie k suchej, svrbivej a popraskanej koži, ktorá je nepríjemná a potenciálne škodlivá pre vaše zdravie. Našťastie existuje nástroj, ktorý môže v tejto situácii pomôcť. Zvlhčovač. Terapia zvlhčovačom..

Feng šuej

Placebo efekt alebo pravda?ExteriérOrientácia podľa svetových stránInteriérVchod a chodbaSpálňaVaša kanceláriaKuchyňaObývačkaJedáleňKúpeľňa Čínska kultúra sa snaží v každom smere dodržiavať predovšetkým rovnováhu. O prvkoch Jing a Jang počul už asi každý z nás. Sú vzájomne prepojené, jeden potrebuje druhý na dosiahnutie cieľa. Približne pred dvetisíc rokmi vznikla, ako už iste tušíte, v Číne filozofia Tao, ktorá učí, že na svete nie je nič stále, všetko sa mení a všetko so všetkým súvisí. Zakladateľ taoizmu, staročínsky filozof Lao,..

Otázka platnosti nájomnej zmluvy dovolenie ako mimoriadny opravný prostriedok

Otázku platnosti nájomnej zmluvy môže súd v konaní o vypratanie nebytových priestorov riešiť ako otázku predbežnú; nedostatok samostatného návrhu na určenie neplatnosti nájomnej zmluvy nie je dôvodom prípustnosti dovolania podľa § 237 písm. e) OSP.(Uznesenie Najvyššieho súdu Slovenskej republiky z 30. septembra 2002, sp. zn. 2 Cdo 105/02) Okresný súd v P. vydal dňa 26.03.2001 rozsudok, č. k. 15 C 94/00-29, ktorým žalovanému uložil povinnosť vypratať nebytové priestory nachádzajúce sa na prvom poschodí v Divadle J. Z. v P. Predmetným nebytovým priestorom..

Zúženie bezpodielového spoluvlastníctva manželov

Mam problém ktorý by som potreboval nejako rozlúsknuť a vyriešiť. Som slepec, invalidný dôchodca a s manželkou nežijem v spoločnej domácnosti, predali sme dom a každý si ideme riešiť svoju bytovú otázku. S manželkou nebývame v spoločnej domácnosti, deti si ona dala napísať na seba čo už ľutujem. Potrebujem si riešiť bytovú otázku a mám byt, ktorý chcem kúpiť, lebo dom čo sme mali spolu, sme predali a jediný záznam o tom je jedine kúpno - predajná zmluva. A zvyšné veci medzi nami sú jedine v ústnej forme. Ide mi jedine o to ako ošetriť aby nemala nárok..

Nájomné vzťahy k nebytovým priestorom

 Zmluva o nájme a jeho trvaniePráva a povinnosti prenajímateľa a nájomcuSkončenie nájmu a jeho zánikVážení čitatelia. Mnohé z vašich otázok, ktoré ste nám adresovali, sa týkali nájomných vzťahov k nebytovým priestorom. Vzhľadom na túto skutočnosť, v snahe vyhovieť podľa možnosti čo najväčšiemu množstvu z vás, je pre vás určený nasledujúci článok. Nájomné vzťahy vznikajúce k nebytovým priestorom upravuje zákon č. 116/1990 Zb. o nájme a podnájme nebytových priestorov. Tento zákon predstavuje osobitnú právnu úpravu, ktorá nadväzuje a špecifikuje..

Financovanie prác na bytovke domu

Keď sa obnova financuje prostredníctvom bankyNajlacnejšie požičiava štátMožnosti financovania obnovy bytových domovŠtátny fond rozvoja bývaniaŠtátna dotáciaAko dostať dotáciu ministerstvaStavebné sporiteľneKomerčné bankyPodmienky, za akých banky požičiavajú na obnovu bytovČo je pri poskytovaní úveru bankou dôležitéÚvery na obnovu bytového domu poskytujú komerčné banky aj stavebné sporiteľne, najvýhodnejšie však na tento účel požičiava štát.Keď sa obnova financuje prostredníctvom banky Na obnovu bytového domu si možno požičať aj od..

Problémy s hypotékou?

Problém je na sveteKeď musí zasiahnuť bankaBanky znižujú úrokové sadzby   Nie je nič ľahšie. Jednoduchá cesta k bývaniu. Stačí len prísť. Riešenie ušité priamo na mieru. To sú len niektoré reklamné slogany, ktoré nás tak často oslovujú a pútajú našu pozornosť na rôzne produkty vedúce k vlastnému bývaniu.Spôsobov, ciest a produktov vedúcich k vlastnému bývaniu je v dnešnej dobe a situácii na trhu skutočne mnoho. Pritom nemusí ísť bezpodmienečne len o získanie nového bytu či domu, ale aj napríklad o kúpu zariadenia, stavbu garáže či bazénu,..

Nehnuteľnosti sa viažu ...


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.