Beauty kútik v spálni? Poradíme, ako naň

Zabudnite na líčenie pri jedálenskom stole alebo v kúpeľni s nedostatočným osvetlením. Nastal čas, aby ste si zariadili vlastný kozmetický kútik. Vaša ranná i večerná rutina sa razom premení na rituál, ktorý si budete užívať zakaždým, keď zasadnete k zrkadlu. Ako si taký beauty kútik zariadiť?

 Kozmetický kútik je presne to, čo potrebujete, aby ste si v pokoji užili svoju rannú aj večernú rutinu. Je to miesto, kde sa nalíčite bez toho, aby vás niekto vyháňal, a kde budete mať všetko potrebné pre dokonalý vzhľad. Vybudujte si ho v spálni a nechajte ho krásne zapadnúť do interiéru tak, aby nepôsobil rušivo. Nezabudnite na poriadok – na kozmetickom stolíku si nechajte napríklad len tácku, na ktorej bude vaša obľúbená toaletná voda, lak na nechty alebo šperky.

kozmetický stolík

Začnite výberom miesta

Pokiaľ si chcete vytvoriť beauty kútik v spálni, prípadne kdekoľvek inde, potrebujete hlavne dostatok prirodzeného svetla. Preto hľadajte miesto pri okne, najlepšie potom pri stene kolmej k oknu. Zaistíte si, že vás svetlo nebude zbytočne oslňovať. Rozhodne sa tiež vyhnite tomu, aby ste okno mali za chrbtom.

Umelé osvetlenie potom umiestnite tak, aby vám osvetľovalo obe strany tváre. Nie nadarmo sú zrkadlá u kozmetičiek a v maskérňach orámované svetlom. Skúste zrkadlo so zabudovaným chytrm osvetlením, ktoré dokáže reagovať na svetlo v miestnosti, a vždy vám vďaka tomu zaistí to správne osvetlenie.

Základom je zrkadlo

Kozmetický kútik bez zrkadla by skutočne nefungoval. Pokiaľ zvolíte cestu kozmetického stolíka, pravdepodobne už zrkadlo mať bude. Pokiaľ ich ale budete kupovať zvlášť, na výbere zrkadla si dajte záležať. Malo by byť dostatočne veľké, aby ste pohodlne videli celú tvár. V prípade stolíka potom uprednostnite ten s menšou hĺbkou, aby ste sa cez neho zbytočne nemuseli k zrkadlu nakláňať.

Pre detailnejšie líčenie si potom kúpte menšie obojstranné zrkadlo so zväčšovacím sklom na jednej strane. V obchodoch nájdete také, ktoré stačí položiť na stôl, ale napríklad aj tie, čo pripevníte k stene či stolíku. Zvážte, ktorý variant vám bude viac vyhovovať.

Nezabúdajte na pohodlnú stoličku

Stolička ku kozmetickému stolíku by mala byť najmä pohodlná. Dôležité je ale myslieť aj na ďalšie faktory, ako je výška. Tá by mala zodpovedať výške stola. Najlepšie je hľadať medzi polohovateľnými stoličkami či kresielkami, pri ktorých si výšku prispôsobíte sami podľa potreby. Zabudnite ale na stoličky od jedálenského stola alebo taburety, ktoré často výškou vôbec nezodpovedajú výške stola.

Zaobstarajte si šuplíky a organizéry

Väčšina kozmetických stolíkov disponuje jedným alebo dvoma šuplíkmi, prípadne nejakým úložným boxíkom či organizérom. Pravdepodobne si tak budete musieť zaobstarať nejaké ďalšie úložné priestory. Podľa toho, koľko vecí budete potrebovať uskladniť, voľte veľkosť. Pokiaľ ale nie ste naozajstný kozmetický fajnšmeker alebo influencer, vystačíte si s menšou skrinkou so šuplíkmi, ktorú pohodlne zasuniete pod stôl. Do šuplíkov si kúpte organizér, aby sa vám produkty neváľali všade možne. S kozmetickými organizérmi sa vám bude nielen jednoduchšie hľadať potrebný produkt, ale aj ľahšie udržiavať prehľad a poriadok.

Späť

Klimatizácia vo výškových budovách

V dnešnej dobe už nie je klimatizácia žiadnym luxusom, práve naopak, stala sa neoddeliteľnou výbavou našich domov, bytov, či pracovísk. Počas horúcich letných dní, prináša osvieženie, prevetrá miestnosť a dlhodobo udržiava chladnejšie prostredie. V zime naopak dokáže udržať stabilnú teplotu vzduchu v miestnosti. Len málokto si však uvedomuje, že klimatizácia pomaly pôsobí aj na náš organizmus, čo nemusí byť vždy len prospešné. Senzibilnejší ľudia, môžu citlivo reagovať najmä na veľké teplotné rozdiely, ktoré sa môžu objaviť počas letných horúčav...

Nehnuteľnosti a byty v roku 2023, vývoj cien bytov v posledných rokoch Nehnuteľnosti a byty v roku 2023, vývoj cien bytov v posledných rokoch

Trh Nehnuteľností sa sa v roku 2023 mení z trhu predávajúceho na trh kupujúceho, potom čo ponuka začala presahovať dopyt. Ceny nehnuteľností na bývanie na meter štvorcový v roku 2023 klesli v priemere na Slovensku pod 2 500 € / m2. Po prudkom náraste za posledné 3 roky, kedy v roku 2020 tieto priemerné ceny rástli vyše 10% a v rokoch 2021 a 2022 dokonca vyše 20% sa ceny stabilizovali a v 2. polroku 2022 mierne klesli. Zdroj: trh.sk https://www.trh.sk/statistiky-cien-nehnutelnosti/slovensko.htm Rast od roku 2020 bol spôsobený niekoľkými..

Záhradná architektúra Záhradná architektúra

Záhrada je miestom, ktoré nielen dotvára vzhľad nášho domu, ale zároveň dáva jeho obyvateľom priestor pre fantáziu a relax. Najmä o tom poslednom však má každý z nás inú predstavu, a podľa toho si treba typ záhrady aj vyberať. Možností je veľa a je rozdiel, či sa chceme záhrade každý druhý deň aktívne venovať, alebo raz za týždeň pokosiť trávnik. Okrem estetického výsledku by teda mal byť kritériom aj miera starostlivosti, s ktorou do budúcnosti rátame. Anglický trávnik Tento druh je stále veľmi obľúbený; vyzerá elegantne a upravene, ale..

Občianske spolužitie - susedské vzťahy v praxi

Chcela by som sa spýtať na otázku spolunažívania vlastníkov bytov. Bývam na prvom poschodí a podo mnou prenajíma vlastníčka byt, v ktorom sú dvaja fajčiari, tí sa však rozhodli fajčiť v priestoroch WC čím sa rozširuje dymový smrad do môjho bytu/nakoľko dym stúpa hore a nie sú ochotní zapnúť ani ventilátor. Mám napáchnutú kúpeľňu, WC aj chodbu nakoľko sa tento dym ďalej nepohybuje a vetranie týchto priestorov je problematické a možné jedine tým, že otvorím vchodové dvere. Je možné niečo podniknúť v tejto veci napr. cez zákon o ochrane nefajčiarov?..

Sporné nároky a určenie vlastníckeho práva

Môj otec mi v roku 2003 daroval pozemok, ktorý naša rodina užívala a obhospodarovala od dvadsiatych rokov minulého storočia. Malá časť priliehajúca k môjmu pozemku pôvodne pripadajúca k bývalej vodnej hrádzi bola prebudovaná na verejnú komunikáciu a časť bola prevedená do vlastníctva jednej obchodnej spoločnosti. Dozvedel som sa to pred jeden a pol rokom a myslím si, že pozemok bol prevedený do vlastníctva od štátnej inštitúcie, ktorá nebola skutočným vlastníkom. Nový „vlastník“ si vzal na spornú časť pozemku hypotéku. V tejto časti sa nachádza..

Niektoré zásady občianskeho práva a ich význam pre platnosť zmluvných vzťahov o nehnuteľnostiach

Zásada rovnosti účastníkov   V oblasti občianskeho súdneho procesu je zásada rovnosti účastníkov ustanovená v čl. 12 ods. 1 Ústavy SR a v občianskom súdnom konaní sa transformuje do zásady rovnosti účastníkov konania (čl. 47 ods. 3 ústavy) a vzťahuje sa na všetky materiálne a procesné zákony a na každého. Rovnosť pred súdom je len výrazom rovnosti strán pred zákonom, v tomto prípade pred Občianskym súdnym poriadkom. Z toho vyplýva, že rovnosť pred zákonom a rovnosť pred súdom je obsahom toho istého pojmu a znamená rovnaké postavenie..

Súčasná podoba finančných úverov

„Hypotéka, slovo ktoré sa v poslednom období hrnie na nás snáď zo všetkých strán. Na celom svete sa stala synonymom finančnej krízy. My si ju však budeme v tomto článku všímať ako produkt, pomocou ktorého si môžeme zabezpečiť svoj sen o bývaní. Z tohto dôvodu sme oslovili niekoľko finančných inštitúcií na Slovenskom finančnom trhu, aby mám pomocou modelových príkladov ponúkli svoje produkty.“Čo by ste mali vedieť o úveroch na bývanieNa začiatku by sme si mali povedať, na čo vlastne hypotekárny úver slúži. Tento druh služby pre klienta znamená..

Výhody a nevýhody stavebného sporenia

 Pri dnešných finančných pomeroch v spoločnosti je v tejto problematike jasné, že nasporiť na byty pre dve alebo tri deti je v priemernej rodine vecou nie ťažkou, ale nemožnou; na druhej strane by však všetci rodičia veľmi radi zabezpečili svojich potomkov najmä po tejto stránke, aby mali pri štarte do samostatného života vlastnú strechu nad hlavou. Keďže však "odkladaním pod vankúš" nemajú šancu tento problém vyriešiť, mnohí siahajú po produkte vyvinutom presne na tento účel - stavebnému sporeniu. Je už takmer samozrejmosťou, že sa takýto..

Hypotekárny úver na nehnuteľnosť I. - financovanie a registrácia

     Jedným z najčastejších spôsobov financovania kúpy nehnuteľnosti je hypotekárny úver. Hypotekárny úver je využívaný na riešenie otázky bývania v prípade, že záujemca o kúpu napr. bytu nedisponuje dostatočnou finančnou hotovosťou. Účelom záložného práva (z lat. hypotheca) je zabezpečiť pohľadávku a jej príslušenstvo. Z toho dôvodu existencia záložného práva je závislá od existencie pohľadávky, ktorú zabezpečuje. V prvom rade predstavuje donútenie dlžníka, aby splnil svoj záväzok a v prípade, že záväzok nie je riadne..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.