Beauty kútik v spálni? Poradíme, ako naň

Zabudnite na líčenie pri jedálenskom stole alebo v kúpeľni s nedostatočným osvetlením. Nastal čas, aby ste si zariadili vlastný kozmetický kútik. Vaša ranná i večerná rutina sa razom premení na rituál, ktorý si budete užívať zakaždým, keď zasadnete k zrkadlu. Ako si taký beauty kútik zariadiť?

 Kozmetický kútik je presne to, čo potrebujete, aby ste si v pokoji užili svoju rannú aj večernú rutinu. Je to miesto, kde sa nalíčite bez toho, aby vás niekto vyháňal, a kde budete mať všetko potrebné pre dokonalý vzhľad. Vybudujte si ho v spálni a nechajte ho krásne zapadnúť do interiéru tak, aby nepôsobil rušivo. Nezabudnite na poriadok – na kozmetickom stolíku si nechajte napríklad len tácku, na ktorej bude vaša obľúbená toaletná voda, lak na nechty alebo šperky.

kozmetický stolík

Začnite výberom miesta

Pokiaľ si chcete vytvoriť beauty kútik v spálni, prípadne kdekoľvek inde, potrebujete hlavne dostatok prirodzeného svetla. Preto hľadajte miesto pri okne, najlepšie potom pri stene kolmej k oknu. Zaistíte si, že vás svetlo nebude zbytočne oslňovať. Rozhodne sa tiež vyhnite tomu, aby ste okno mali za chrbtom.

Umelé osvetlenie potom umiestnite tak, aby vám osvetľovalo obe strany tváre. Nie nadarmo sú zrkadlá u kozmetičiek a v maskérňach orámované svetlom. Skúste zrkadlo so zabudovaným chytrm osvetlením, ktoré dokáže reagovať na svetlo v miestnosti, a vždy vám vďaka tomu zaistí to správne osvetlenie.

Základom je zrkadlo

Kozmetický kútik bez zrkadla by skutočne nefungoval. Pokiaľ zvolíte cestu kozmetického stolíka, pravdepodobne už zrkadlo mať bude. Pokiaľ ich ale budete kupovať zvlášť, na výbere zrkadla si dajte záležať. Malo by byť dostatočne veľké, aby ste pohodlne videli celú tvár. V prípade stolíka potom uprednostnite ten s menšou hĺbkou, aby ste sa cez neho zbytočne nemuseli k zrkadlu nakláňať.

Pre detailnejšie líčenie si potom kúpte menšie obojstranné zrkadlo so zväčšovacím sklom na jednej strane. V obchodoch nájdete také, ktoré stačí položiť na stôl, ale napríklad aj tie, čo pripevníte k stene či stolíku. Zvážte, ktorý variant vám bude viac vyhovovať.

Nezabúdajte na pohodlnú stoličku

Stolička ku kozmetickému stolíku by mala byť najmä pohodlná. Dôležité je ale myslieť aj na ďalšie faktory, ako je výška. Tá by mala zodpovedať výške stola. Najlepšie je hľadať medzi polohovateľnými stoličkami či kresielkami, pri ktorých si výšku prispôsobíte sami podľa potreby. Zabudnite ale na stoličky od jedálenského stola alebo taburety, ktoré často výškou vôbec nezodpovedajú výške stola.

Zaobstarajte si šuplíky a organizéry

Väčšina kozmetických stolíkov disponuje jedným alebo dvoma šuplíkmi, prípadne nejakým úložným boxíkom či organizérom. Pravdepodobne si tak budete musieť zaobstarať nejaké ďalšie úložné priestory. Podľa toho, koľko vecí budete potrebovať uskladniť, voľte veľkosť. Pokiaľ ale nie ste naozajstný kozmetický fajnšmeker alebo influencer, vystačíte si s menšou skrinkou so šuplíkmi, ktorú pohodlne zasuniete pod stôl. Do šuplíkov si kúpte organizér, aby sa vám produkty neváľali všade možne. S kozmetickými organizérmi sa vám bude nielen jednoduchšie hľadať potrebný produkt, ale aj ľahšie udržiavať prehľad a poriadok.

Späť

Ako urobiť z vašej spálne najlepšie miesto v dome? Ako urobiť z vašej spálne najlepšie miesto v dome?

Kvalitný odpočinok je vo všeobecnosti kľúčom k efektívnej práci a emočnému zdraviu. To je pravdepodobne dôvod, prečo v tomto stave strávime až tretinu svojho života. Znamená to, že spálňa má nielen v našej existencii, ale aj v interiéri osobitnú a významnú úlohu. Žiaľ, len minimum z nás tomuto problému venuje dostatočnú pozornosť, čoho dôsledkom je nielen naše dlhodobé fyzické, ale aj psychické vyčerpanie. Aby ste tým zbytočne vy ani vaše okolie dlhodobo netrpeli, prezradíme vám, ako si z tohto priestoru urobiť najlepšie miesto v dome. Začnite pekne..

Starajte sa o záhradu prakticky a rozumne pomocou kvalitnej kosačky Starajte sa o záhradu prakticky a rozumne pomocou kvalitnej kosačky

Ako majiteľ nového domu chcete, aby váš dvor a záhrada vyzerali čo najlepšie. Ale pri všetkých rôznych povinnostiach, ktoré súvisia s údržbou nehnuteľnosti, ako je trávnik, môže byť ťažké nájsť si čas na to, aby ste všetko stihli. Jedným z riešení je investovať do kvalitnej kosačky na trávu.   Kosačka na trávu je stroj, ktorý sa postará o váš trávnik, aby vám doslova neprerástol cez hlavu. Kosačky na trávu môžu byť poháňané ľudskou silou, napríklad elektromotorom alebo spaľovacím motorom, alebo batériou. Ktorý typ kosačky zvolíte..

Rekonštrukcia kúpeľne

Kúpeľňa je priestor, v ktorom netrávime počas dňa veľa času. Síce sa tam stretávame každé ráno a večer so svojou tvárou v zrkadle pri umývaní zubov, ale inak tejto miestnosti nevenujeme prílišnú pozornosť. Priestor pre našu fantáziu dávame skôr pri zariaďovaní obývačky, spálne či detskej izby. To isté často platí aj pri rekonštrukcii bytu či rodinného domu. Nuž, je to akási popoluška medzi miestnosťami, pričom jej postavenie by malo byť oveľa vyššie, ako by sa zdalo na prvý pohľad.Asi tým najväčším dôvodom prečo sa ľudia boja rekonštrukcie..

Zúženie bezpodielového spoluvlastníctva manželov

 Chcel by som sa opýtať na nasledovnú otázku. S manželkou vlastníme byt a zároveň sa mám stať predsedom spoločenstva vlastníkov bytov a nebytových priestorov. Ako fyzická osoba - podnikateľ by som si chcel zriadiť bezpodielové spoluvlastníctvo (ja by som teda nevystupoval ako vlastník). Musím byť ako predseda vlastníkom bytu (v zákone č. 182/1993 Z. z. som to nenašiel)? Ďakujem za odpoveď.   Juraj S., Bratislava V prvom rade dovoľte, aby som sa pozastavil k otázke bezpodielového spoluvlastníctva manželov (ďalej len ako „BSM“). Bezpodielové spoluvlastníctvo..

Dohoda o vysporiadaní vlastníckeho práva

Vlastnícke právo je právom absolútnym, pôsobí erga omnes (voči všetkým) a je nepremlčateľné. Právna úprava vlastníckeho práva je upravená nielen ústavou ale najmä zákonom č. 40/1964 Zb. Občianskym zákonníkom. Vlastník je v medziach zákona oprávnený predmet svojho vlastníctva držať, užívať, požívať jeho plody a úžitky a nakladať s ním. Rovnaké práva a povinnosti majú všetky subjekty vlastníckeho práva, a to tak fyzické osoby, ako právnické osoby, ako aj štát, ak je účastníkom občianskoprávnych vzťahov. Rovnaké postavenie vlastníkov vyplýva..

Rodinné spory o byt - bývanie bez právneho dôvodu

 Moji rodičia žijú spolu s mojou staršou sestrou a jej dieťaťom v jednom byte, ktorého vlastníkmi sú rodičia. Keďže nájomné a ostatné poplatky sú pre nich privysoké, rozhodli sa byt vymeniť za iný, kde by boli poplatky nižšie. Moja sestra je tam však prihlásená na trvalý pobyt, avšak neprispieva na domácnosť a vznikli nedoplatky. Sú moji rodičia povinný sestre a jej dieťaťu poskytnúť náhradné ubytovanie? Ďakujem za odpoveď.Izabela R., Prešov Predmetný byt sa nepochybne nachádza v bezpodielovom spoluvlastníctve manželov, teda vašich rodičov. Predpokladám,..

Stavebné sporenie

Stavebné sporeniePrincíp a priebehVýhodyDôležité pojmyStavebné sporenie je dnes jedným z najefektívnejších nástrojov financovania bytovej výstavby nielen vo vyspelých západoeurópskych ekonomikách ale aj u nás. Prvým oficiálnym dňom, počas ktorého začala Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., vykonávať svoju činnosť, bol 16. november 1992. Prvá stavebná sporiteľňa a. s., bola prvou špecializovanou bankou tohto druhu v strednej a východnej Európe. Založili ju tri renomované európske bankové domy: Slovenská štátna sporiteľňa, š.p.ú. (v súčasnosti Slovenská..

Problémy s hypotékou?

Problém je na sveteKeď musí zasiahnuť bankaBanky znižujú úrokové sadzby   Nie je nič ľahšie. Jednoduchá cesta k bývaniu. Stačí len prísť. Riešenie ušité priamo na mieru. To sú len niektoré reklamné slogany, ktoré nás tak často oslovujú a pútajú našu pozornosť na rôzne produkty vedúce k vlastnému bývaniu.Spôsobov, ciest a produktov vedúcich k vlastnému bývaniu je v dnešnej dobe a situácii na trhu skutočne mnoho. Pritom nemusí ísť bezpodmienečne len o získanie nového bytu či domu, ale aj napríklad o kúpu zariadenia, stavbu garáže či bazénu,..

Ako ušetriť prostredníctvom stavebného sporenia Ako ušetriť prostredníctvom stavebného sporenia

Stavebné sporenie patrí dnes medzi najbežnešie formy sporenia ako si finančne zhmotniť svoje predstavy o vlastnom bývaní. Tak ako v každom segmente trhu, aj možnosti stavebného sporenia prinášajú novinky, ktoré sa prispôsobujú aktuálnym potrebám svojich spotrebiteľov. Hlavne pri súčasných možnostiach stavebného sporenia platí ono známe: „Kto šetrí má za tri.“ Aj preto prináša Prvá stavebná sporiteľňa, a. s. nové alternatívy ako urobiť svoje bývanie úspornejším.Ekologické šetrenieOd 1. januára 2008 platí novela zákona o stavebnom sporení, ktorá..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.