Ako zariadiť garsónku, aby pôsobila vzdušne a útulne

Dokonca aj garsónka s podlahovou plochou 25 m2 môže pôsobiť vzdušne a harmonicky, ak viete, ako na to. Medzi osvedčené tipy a triky, ktoré používajú bytoví dizajnéri, patrí použitie závesného nábytku, multifunkčných zostáv a posuvných dverí so skrytou zárubňou.

garsonka

Rozčlenenie do zón

Pri zariaďovaní garsónky vezmite na vedomie, že sa jedná v podstate o malý priestor ktorý používate na denné činnosti aj spánok. Byt preto rozčleňte na zóny - ideálne na kuchynskú, obývaciu a odpočinkovú zónu. ​K ilúzii viacerých miestností môžete použiť vyššie kusy nábytku, paravány alebo deliace panely. Podobne však poslúži aj koberec umiestnený pod pohovkou, ktorý oddelí obývaciu izbu od spálne. Nebojte sa použiť vkusné tapety, ktoré taktiež opticky predelia priestor.

Závesný nábytok

Ak chcete, aby garsónka pôsobila vzdušne, zabudnite na masívny nábytok. Namiesto neho voľte nábytok na  nohách, ktorý zbytočne vizuálne nezaplní priestor. Rovnaký výsledok dosiahnete, keď byt zariadite závesným nábytkom. Nielen že tak ušetríte podlahovú plochu, ale naviac si uľahčíte jej údržbu.

Podľa bytových dizajnérov môžete zavesiť v podstate čokoľvek od nočného stolíka cez kúpeľňové skrinky až po jedálenskú lavicu.

Posuvné dvere a skryté zárubne

Ak máte tú možnosť, vymeňte klasické dvere za posuvné, ktoré šetria miesto a neprekážajú, keď zostanú otvorené. Rovnako zvážte, či sa neoplatí investovať do dverí so skrytou zárubňou. Ak zladíte navyše materiál kľučky s úchytkami na ostatnom nábytku, dvere doslova splynú s interiérom

Multifunkčný nábytok

V garsónke sa bezchybne uplatňuje multifunkčný nábytok, ktorý dokáže zastať viac úloh naraz. Typickým príkladom sú nábytkové zostavy, ktoré v sebe spájajú šatníkovú skriňu, obývaciu stenu a pracovné miesto. V menšom meradle je možné využiť taburetky so skrytým úložným priestorom, stohovacie konferenčné stolíky alebo úložné boxy na kolieskach.

Využite steny miestnosti

Pri hľadaní úložného priestoru zamerajte svoju pozornosť na steny. Umiestnite na ne otvorené policové systémy, kam vyskladáte knihy alebo upomienkové predmety. Ak máte vysoký strop, môžete niekoľko poličiek zavesiť hneď pod sebou. To navyše ešte opticky zväčší celkový priestor. Poličky sa dajú zavesiť aj nad nábytok, ako je napríklad šatníková skriňa.

Tip: Pokiaľ si to môžete dovoliť, nechajte si vyrobiť vstavaný nábytok na mieru, ktorý výšku miestnosti využije na maximum.

Priestor na spanie oddeľte od zvyšku miestnosti

Pri zariaďovaní odpočinkovej zóny v jednoizbovom byte musíte byť zvlášť kreatívni. Ak máte dostatok priestoru na umiestnenie manželskej postele, pokúste sa ju oddeliť od zvyšku miestnosti. Aspoň čiastočné súkromie vám zaistí paraván, deliaca prepážka alebo baldachýn zavesený nad posteľou.

Ak bojujete o každý centimeter štvorcový, najjednoduchším riešením je obstaranie rozkladacej pohovky. Do úvahy však pripadajú aj iné možnosti. Ako by sa vám páčila napríklad sklopná posteľ, vstavané poschodie na spanie alebo pochôdzne pódium, vo vnútri ktorého sa skrýva vysúvacie lôžko? To všetko sa dá v garsónke s trochou šikovnosti vybudovať.

Tip: Posteľ s úložným priestorom vám v malom byte ušetrí veľa miesta. Tak na nič nečakajte, inšpirujte sa tými najlepšie hodnotenými posteľami na Heureke a vyberte si tú, ktorá presne spĺňa vaše požiadavky ako na priestor, ale aj pre váš pohodlný spánok.

 

Späť

Krb ako symbol domova Krb ako symbol domova

-->-->-->  „Po letných mesiacoch je jeseň v plnom prúde a naše mysle nám pri pohľade na sychravé počasie z poza okna viac blúdia v predstavách o posedení pri rodinnom v kresle. K tejto predstave o idylke čato patrí aj sen o veľkom či malom krbe z ktorého sála teplo do celej miestnosti. Nuž predstava je to pekná, ale čo všetko obnáša jej uskotočnenie si povieme v nasledujúcich riadkoch, aby teplo z vášho nového krbu vám prinášalo príjemne strávené chvíle v chladných mesiacoch.“ Stavebný materiál na krby Predtým ako si do svojho domova vyberieme..

Ako vybrať plotovú bránu? Toto musíte dobre zvážiť Ako vybrať plotovú bránu? Toto musíte dobre zvážiť

Brána je neodmysliteľnou súčasťou každého plotu. Najmä v prípade rodinného domu patrí k dôležitým dizajnovým prvkom v exteriéri. Pri výbere plotovej brány však nie je dôležitý iba jej vzhľad, ale aj celková funkčnosť. Preto sme pripravili zoznam dôležitých bodov, ktoré je nutné zvážiť pri výbere novej plotovej brány.   Na úvod si povedzme, aké typy brán vlastne poznáme. ●       Jednokrídlová brána - vďaka jej technickým parametrom nepotrebuje veľa priestoru na odsúvanie do boku. Pomerne rýchlo sa otvára..

Apartmány pri mori Apartmány pri mori

 „Počas letných prázdnin, ale aj pár mesiacov pred nimi značné množstvo realitných kancelárií dáva do pozornosti nie len klasickú kúpu nehnuteľnosti, ale do popredia sa dostáva pre Slovákov ponuka kúpy apartmánov v zahraničí. A tak veľa našincov už svoje letné dovolenky neplánuje cez cestovné kancelárie, ale rovno rozmýšľajú nad kúpou vlastnej nehnuteľnosti pri mori. Medzi najobľúbenejšie krajiny pre letný domov sa tak pre mnoho Slovákov stávajú destinácie v Chorvátsku či Bulharsku.“Čo na tom apartmáne jeAk si mnohí vybavia more a piesočnú..

Základné povinnosti prenajímateľov - všeobecná právna úprava

Nájomné vzťahy bývajú v praxi značne komplikované, nakoľko účastníci zmluvného vzťahu nedostatočným spôsobom upravili svoje vzájomné vzťahy v súvislosti s nájmom - práva povinnosti. Často zo strany prenajímateľov dochádza k porušeniam zákona ohľadne nájmu, pričom nájomcovia vychádzajú v danom dôsledku skrátka. Vzhľadom na viaceré vaše otázky na danú problematiku, vážení čitatelia, vám poskytujeme náhľad do základných povinností prenajímateľov. Základnou právnou úpravou nájmu je Občiansky zákonník v ust...

Právo manželov k družstevnému bytu - kto z koho?

V máji 1990 som uzavrela manželstvo. Krátko na to moji rodičia požiadali bytové družstvo o prepis ich členského podielu na moju osobu, rodičia mi teda byt darovali. Bola uzavretá dohoda o prevode členských práv, v rámci ktorej však bol uvedený aj môj muž, s ktorým sa v súčasnosti súdim o byt. Aj v samotnej dohode o odovzdaní a prevzatí bytu z decembra 1990 som uvedená ako osoba, ktorej bol byt pridelený len ja. Od roku 2005 spolu s mužom nežijeme v domácnosti. Byt bol medzičasom od družstva odkúpený do osobného vlastníctva na základe mnou podanej žiadosti..

Maloletí a darovanie nehnuteľnosti

Viacerí z vás, milí čitatelia, ste sa na nás obrátili s otázkou, či je možné darovať svojim deťom, vnukom, vnučkám nehnuteľnosť. Či je vôbec možné, aby dieťa - teda nedospelá osoba mohla vlastniť napríklad pozemok, dom. Vo všeobecnosti vládne domnienka, že nie. Avšak, opak je pravdou. O tejto skutočnosti ako aj o postupe, ako darovať v súlade so zákonom dieťaťu nehnuteľnosť, pojednáva nasledovný článok. Dieťa zastupujú rodičia Spôsobilosť fyzickej osoby mať práva a povinnosti vzniká narodením. Túto spôsobilosť má aj počaté dieťa, podmienkou..

Real estate quoats - Slovak Nehnutelnosti

Ako získať bývanie, ak nemáte nič usporené? Ako získať bývanie, ak nemáte nič usporené?

Potreba bývania tu vždy bola a stále bude. Nič na tom nemení ani pandémia COVID-19, ktorá podaktorým aj v tomto roku poriadne prevetrala peňaženky. Na Slovensku pritom výrazne prevyšuje trend vlastného bývania nad prenájmom. Je možné v súčasnej nepriaznivej finančnej situácii získať bývanie, aj keď nemáte nič usporené? O tom si povieme v našom článku Dom alebo byt?V prípade, ak nemáte žiadnu finančnú úsporu sa môže zdať, že bývanie vo vlastnom dome je len krásnym snom, a že to jediné, na čo máte, je nejaký priemerný 2-3 izbový byt. Nemusí to..

Aké sú ceny nehnutelnosti - realitná bublina 2018?

Ako zistiť, či sú nehnuteľnosti nadhodnotené a či kúpou nehnuteľnosti neriskujeme?   Veľmi dobrým zdrojom informácií o tom, či ceny nehnuteľností sú príliš vysoké alebo či sa už nachádzame v oblasti realitnej bubliny a cena za nehnuteľnosť nepredstavuje reálnu hodnotu, ktorú poskytne obytný priestor jej vlastníkovi prostredníctvom možnosti bývania na veľa rokov je kompozitný index, ktorý počíta Národná banka Slovenska.  Ako uvádzajú analytici ÚMS (NBS) ceny nehnuteľností sa v roku 2018 nachádzajú v pásme VZOSTUPU, ďaleko od pásma BUBLINY...


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.