Škôlka - Bratislava a v iných veľkých mestách

Čo sa Vám vybaví, keď vidíte škôlku alebo len napísané slovo škôlka? Spomienka na detstvo, či zabudnutá povinnosť vyzdvihnúť dieťa.. Škôlka ale aj jasle pritom súvisia s bývaním a je veľkou výhodou mať škôlku poruke. Z tohto dôvodu poloha škôlky ovplyvňuje hodnotu bývania a kancelárií. Je to veľmi podobné ako keď si ľudia vyberajú prácu podľa vzdialenosti od ich bydliska alebo podľa možnosti parkovania, či prístupu verejnou dopravou. V každom prípade si vlastne prepočítavajú, koľko z ich života strávia cestovaním, nakoľko do práce chodia každý deň (neberme do úvahy trend zavádzania práce z domu - homeoffice). Rovnako je to so škôlkou a prvými ročníkmi školy. Dieťa vodí rodič každý deň a za rok tento čas narastie do neuveriteľných čísiel. Ak niekto nemá škôlku blízko práce, po ceste alebo pri byte, a denne strávi cestou do škôlky 20 minút a cestou späť tiež 20 minút, urobí to 2x denne, tak za rok minul takmer 14 dní a nocí zo svojho života!

Vo veľkých mestách je vždy nedostatok štátnych škôlok. Deti nastupujú väčšinou v jeden termín k septembru a kapacita je obmedzená priestormi a predpismi. Učiteľka má väčšinou na starosti 20 až 25 detí, a preto škôlka akceptuje len vychované deti s hygienickými návykmi. Preto väčšina rodičov začína detský školský a vzdelávací život v súkromných jasliach a súkromných škôlkach. Tam deti naučia "chodiť na nočník" a odložia plienky. 

Súkromných škôlok a jaslí je dosť ale musíte mesačne platiť okolo 300 - 450 Eur za pobyt dieťaťa a stravu v závislosti od denného a týždenného režimu dieťaťa (konkrétne: cenník - škôlka Bratislava). Väčšina rodičov zvažuje hlavné faktory výberu: príjemné a bezpečné prostredie pre deti, kvalita výučby - čiže vlastne personálu, ale hlavne polohu. V prípade, že polohu neberú rodičia do úvahy, budú to neskôr ľutovať. Do škôlky sa totiž nevodia deti - len keď na to máte dosť času, ale najviac si tú cestu uvedomíte, keď sa ponáhľate a škôlku nemáte po ceste do práce. 
Skolka Bratislava - aktivity - starostlivosť

Ťažko si vybrať tú vhodnú škôlku a ťažko sa orientovať v ponúkaných výchovných programoch pre deti. Štandardom sa už dnes stala výučba cudzieho jazyka, ale aj množstvo iných vedomostí, ktoré sa deti naučia z rôznych oblastí bežného života, neskôr nazývané fyzika a prírodoveda. 

Aktivity často vidíte aj s fotkami prípadne na videu - denne dokumentované, ako to robí aj táto škôlka - Detské kráľovstvo Bratislava
Na facebook si potom môžete porovnať čo sa v škôlke naozaj deje a či prezentované programy iba škôlka ukazuje rodičom, alebo sa deťom naozaj dostáva dostatok pozornosti a zaujímavej zábavy.

Ako sa často hovorí, v škôlke sa malý človek naučí takmer všetko, čo bude v živote potrebovať, preto je jej výber ťažký!

Dôležitá je ďalej nielen relatívna poloha škôlky voči vašej ceste, ale aj jej prostredie - nehnuteľnosť ako taká. Aké priestranné alebo útulné sú učebne a spálňa, či by ste aj Vy sami radi trávili život na tom konkrétnom škôlkarskom dvore alebo dokonca v telocvični ak ju škôlka má. 
Škôlka Bratislava - telocvičňa Detského kráľovstva


Redakcia TRH.sk v spolupráci s Detským kráľovstvom - škôlka Bratislava

Späť

Byty - Novostavby, aktuálny vývoj v Západoslovenskom kraji a Bratislave Byty - Novostavby, aktuálny vývoj v Západoslovenskom kraji a Bratislave

Byty, Novostavby, voľné byty v Bratislave a byty v Košiciach. Prehľad novostavieb bytov, voľné a predané. Posledné týždne sme mapovali situáciu na trhu s nehnuteľnosťami v celom Západoslovenskom kraji. Zisťovali sme dostupnosť bytov v novostavbách. Prieskumom sme zistili, že drvivá väčšina pár-ročných novostavieb bytov, je už vypredaná. Týka sa to novostavieb bytov v Bratislave ako sú Meander, Novanta v Ružinove a novostavba - Byty Laurinská. Novostavba Guthaus disponuje aktuálne ešte deviatimi voľnými bytmi, RNDZ 50 a Moruše má 14 voľných..

Predaj apartmánov na zimnú dovolenku

Praskajúci oheň v krbe, zimná lyžovačka pod oknom, to je hádam sen každého, kto má v obľube zimné dovolenky v zasneženej prírode. V poslednom období sa na Slovensku stala doslova módna kúpa apartmánových domov po väčšinou vo vysokohorských lyžiarskych strediskách. V porovnaní s ostatnými typmi nehnuteľností spájajú v sebe niekoľko výhod. V prvom rade sú výhodnou investíciou, pre tých, ktorí radi vidia svoje peniaze rásť. Ich prenájom počas obdobia, kedy ich práve neobývate, vám môže vyniesť pár tisícok navrch. No v neposlednom rade im nemožno uprieť,..

Systémové omietky Ytong hrejú a chránia pred hlukom aj plesňami Systémové omietky Ytong hrejú a chránia pred hlukom aj plesňami

Jednou z prednostívnútorných vápennocementových omietok Ytong je skutočnosť, že zlepšujú tepelnoizolačné vlastnosti stien. Navyše vďaka vysokej paropriepustnosti znižujú riziko vzniku plesní. Pri práci s nimi realizačná firma alebo stavebník ocenia aj ľahké spracovanie, vysokú výdatnosť a pevnosť. Tieto omietky dokonale ladia s priedušnosťou muriva Ytong a Silka. Užívatelia domu či bytu potešia ich dobré tepelnoizolačné vlastnosti: (tepelný odpor λ10 s hodnotou 0, 13 W/m.K). Tie im dodáva špeciálna ľahčená zložka z recyklovaného skla. Vďaka..

Stavebné konanie - uskutočňovanie stavieb a ich zákonné podmienky

Realizácia stavieb – nielen na základe stavebného povolenia   Stavby, zmeny stavieb alebo udržiavacie práce na stavbách sa môžu realizovať podľa stavebného povolenia alebo na základe ohlásenia stavebnému úradu.. Rozdiel medzi stavebným povolením a ohlásením spočíva v charaktere stavby, príp. prác, ktoré sa majú vykonávať. Stavebné povolenie je nevyhnutné pri stavbách každého druhu bez ohľadu na ich stavebnotechnické vyhotovenie, účel a čas trvania. Stavebné povolenie sa vyžaduje aj pri zmene stavieb, a to najmä pri prístavbe,..

Kúpa bytu a náležitosti kúpnej zmluvy

„Nedodržanie zákonom ustanovenej formy právneho úkonu spôsobuje jeho absolútnu neplatnosť. Absolútna neplatnosť právneho úkonu nastáva priamo zo zákona (ex lege) a pôsobí od začiatku (ex tunc) voči každému. Právne úkony postihnuté absolútnou neplatnosťou nemajú za následok vznik, zmenu ani zánik práv a povinností. Súd musí na túto neplatnosť prihliadať a musí z nej vyvodzovať dôsledky aj bez návrhu z úradnej povinnosti (ex officio).“ (Rozsudok Krajského súdu v Košiciach z 18.03.1999, sp. zn. 5 S 8/98) Podstatné náležitosti kúpnej zmluvy Podstatné..

Základné povinnosti prenajímateľov - všeobecná právna úprava

Povinnosť prenechať prenajatú vec nájomcovi v stave spôsobilom na dohodnuté užívanie alebo obvyklé užívanie Uvedená povinnosť prenajímateľa je upravená v § 664 OZ. K odovzdaniu predmetu nájmu nájomcovi by malo dôjsť v jeho celistvosti, teda naraz a s príslušenstvom veci. V súvislosti s nájmom bytov je osobitná právna úprava obsiahnutá v § 687 ods. 1 OZ. Pokiaľ by nedošlo k odovzdaniu predmetu nájmu, mnohí si myslia, že tým sa stáva nájomná zmluva neplatnou. Opak je však pravdou - neodovzdanie veci nespôsobuje neplatnosť nájomnej zmluvy. Ak nájomná..

Hypotekárny úver na nehnuteľnosť I. - financovanie a registrácia

     Jedným z najčastejších spôsobov financovania kúpy nehnuteľnosti je hypotekárny úver. Hypotekárny úver je využívaný na riešenie otázky bývania v prípade, že záujemca o kúpu napr. bytu nedisponuje dostatočnou finančnou hotovosťou. Účelom záložného práva (z lat. hypotheca) je zabezpečiť pohľadávku a jej príslušenstvo. Z toho dôvodu existencia záložného práva je závislá od existencie pohľadávky, ktorú zabezpečuje. V prvom rade predstavuje donútenie dlžníka, aby splnil svoj záväzok a v prípade, že záväzok nie je riadne..

Problémy s hypotékou?

Problém je na sveteKeď musí zasiahnuť bankaBanky znižujú úrokové sadzby   Nie je nič ľahšie. Jednoduchá cesta k bývaniu. Stačí len prísť. Riešenie ušité priamo na mieru. To sú len niektoré reklamné slogany, ktoré nás tak často oslovujú a pútajú našu pozornosť na rôzne produkty vedúce k vlastnému bývaniu.Spôsobov, ciest a produktov vedúcich k vlastnému bývaniu je v dnešnej dobe a situácii na trhu skutočne mnoho. Pritom nemusí ísť bezpodmienečne len o získanie nového bytu či domu, ale aj napríklad o kúpu zariadenia, stavbu garáže či bazénu,..

Real estate quoats - Slovak Nehnutelnosti


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.