Ako urobiť z vašej spálne najlepšie miesto v dome?


Kvalitný odpočinok je vo všeobecnosti kľúčom k efektívnej práci a emočnému zdraviu. To je pravdepodobne dôvod, prečo v tomto stave strávime až tretinu svojho života. Znamená to, že spálňa má nielen v našej existencii, ale aj v interiéri osobitnú a významnú úlohu. Žiaľ, len minimum z nás tomuto problému venuje dostatočnú pozornosť, čoho dôsledkom je nielen naše dlhodobé fyzické, ale aj psychické vyčerpanie.

Aby ste tým zbytočne vy ani vaše okolie dlhodobo netrpeli, prezradíme vám, ako si z tohto priestoru urobiť najlepšie miesto v dome.

Začnite pekne od podlahy

V ideálnej spálni bude vždy vládnuť pokoj a mier. Znamená to, že by ste si mali začať vytvárať perfektné miesto na spánok s presným rozložením a úplným náčrtom ďalších krokov.

Podlaha je však základom, na ktorom všetko spočíva. Dajte aj v tomto smere prednosť prírodným povrchovým úpravám. Nájdite si čas, vyberte si všetko osobne. Pozrite si zvolené doplnky a materiály pri inom osvetlení, dotknite sa materiálu a precíťte jeho textúru. Uvidíte, že zariadeniu priestoru spálne vaša osobná angažovanosť len a len prospeje.

Dobrá posteľ a matrace sú základ

Bez správnej postele a matraca nebude spálňa nikdy príjemným miestom na relax. Už v počiatočných fázach vám preto odporúčame rozhodnúť sa o veľkosti lôžka.

Mimochodom, nie vždy musíte experimentovať s originálnymi doplnkami, pretože aj samotná posteľ môže hrať úlohu hlavného dekoratívneho prvku, ktorý udáva tón celej miestnosti.

Kvalitné matrace by ste si zase mali kúpiť vtedy, keď sa ideálne osobne presvedčíte o ich pohodlnosti, pretože kvalita vášho spánku závisí od tohto atribútu asi najviac. Prípadne si dobre všímajte ich popis a zloženie.

Najkrajšie spálne

Dostatočný úložný priestor

Spálňa je jedným z mála miest v dome, kam by cudzí hostia podľa dobrých zvykov nemali chodiť, čo znamená, že je logické sústrediť sem hlavné úložné systémy. To platí najmä vtedy, ak vám oblasť spálne umožňuje umiestniť do nej aspoň niekoľko párov topánok či potrebného oblečenia. Pochybujete, že sa to dá urobiť rýchlo a lacno? My vás presvedčíme o pravom opaku.

Vyriešiť sa to dá doslova za pár hodín. V najhoršom prípade zajtra, ak si na Okay.sk objednáte  pevné a dostatočne objemné skrine. Je predsa dobré, keď má vaše oblečenie v peknom šatníku svoje trvalé miesto.

Nezabudnite popri tom všetkom, že na 

mieste, kde človek strávi najmenej 8 hodín denne, by malo byť dostatok čerstvého vzduchu so schopnosťou jednoducho upravovať jeho teplotu a vlhkosť.

Jemné prírodné odtiene

Pri zdobení spálne sa snažte vyhnúť príliš jasným farbám. Dajte prednosť jemným prírodným odtieňom, ktorým, ak chcete dodať šmrnc, dá sa to urobiť pomocou tapety so zaujímavým vzorom za čelom postele alebo napríklad použitím stenových panelov nepravidelného tvaru, ktoré dodajú potrebný akcent, ale zároveň nepreťažia priestor.

Vône do spálne

Keď vojdeme do spálne, je dôležité, aby náš čuch, dokonca aj nad rámec nášho vedomia, povedal miestu áno. Jemná vôňa, ktorá sa nám páči, tak bude posledným dôležitým dokonalým doplnkom a navodí správnu náladu.

Určite na to pri zariaďovaní vašej spálne myslite a pokojný relax v tomto priestore si potom plnými dúškami užite.

Zdroj obrázka: Svet_Feo/Shutterstock.com 

Späť

Oceňovanie nehnuteľností

Aké postupy sa používajú pri určovaní ceny nehnuteľnostiPodľa čoho pracujú znalciPrestanú banky vyžadovať znalecké posudky?Čo vplýva na cenu nehnuteľností? Všeobecná hodnota sa určuje podľa niekoľkých spôsobov. Spôsob, akým sa všeobecná hodnota majetku stanovuje, upravuje vyhláška ministerstva spravodlivosti č. 492 /2004 o stanovení všeobecnej hodnoty majetku.Aké postupy sa používajú pri určovaní ceny nehnuteľnostiPorovnávacia metóda: Pri tomto spôsobe sa porovnávajú nehnuteľnosti alebo stavby rovnakého druhu, porovnateľnej veľkosti..

Wellness vo vlastnom dome

 „Takmer vo všetkých médiách sa čoraz častejšie stretávame so slovom wellness ako synonymom oddychu a relaxácie. Ide zväčša o infomácie týkajúce sa oddychu a rekreovania sa v kúpeľoch či iných relaxačných zariadeniach. Ponuky na tieto pobyty sa na nás hrnú takmer zo všetkých strán. Nájdu sa však medzi nami aj takí, ktorí tieto ponuky ignorujú z jednoduchého dôvodu, ktorý môžme vyjadriť v jednej vete:“Keď už wellnes, tak doma vo vlastných priestoroch.“ Podľa slovníka môžeme slovo wellness definovať ako kvalitu, alebo stav bytia v podmienkach..

Trendy spálňa 2022: Čo by v nej nemalo chýbať? Trendy spálňa 2022: Čo by v nej nemalo chýbať?

Dominanta celej domácnosti či srdce domova – aj takto by sa dala nazvať spálňa, ktorá patrí k hlavným miestnostiam v dome. Ak chcete, aby aj tá vaša vyzerala dobre a jednotlivé prvky v nej vytvárali príjemnú atmosféru, musíte si ju vedieť správne zariadiť. Inšpirujte sa najnovšími trendmi na rok 2022 a vytvorte si váš vysnívaný priestor na oddych.Atmosféru nastolíte posteľouNajvýraznejším kúskom celej spálne je posteľ. Každý si ju všimne hneď, ako do miestnosti vojde. Práve to je dôvod, prečo nesmie byť fádna. Využite jej dominantné postavenie a masívnosť..

Premlčanie a preklúzia - môže ísť o byty alebo iné reality či nehnutelnosti?

PremlčaniePreklúzia “Vaše právo je premlčané, nemôžete sa ho dovolávať na súde“. - a podobné vyjadrenia možno počuť z úst vašich faktických alebo potenciálnych zmluvných strán, či iných subjektov. Nastáva čas vytriezvenia a pohľad do očí reality. Premlčanie a preklúzia sú veľmi významné právne inštitúty, ktoré dlžník môže využiť pri svojej obrane, v prípade, ak veriteľ uplatní svoj nárok. V praxi však dochádza k zamieňaniu ich významu. Čo však pre vás znamená, že vaše právo sa premlčalo, či dokonca je prekludované?..

Letné dovolenky v kontexte dočasného užívania ubytovacieho zariadenia a dlhodobého rekreačného produktu - pozor na timesharing

Vážení čitatelia. Letná sezóna a dovolenky sú v plnom prúde a iste mnohí z vás smerujú do svojho vytúženého letoviska k moru. Treba brať zreteľ nielen na nástrahy, akými iste sú páliace slnko, dehydratácia alebo drobné krádeže v letoviskách a okolí, avšak aj na tzv. jedinečné a výhodné ponuky nákupov ubytovania v luxusných hotelových zariadeniach. Áno, nasledujúci článok sa týka tzv. timesharingu a žiaľ, s tým spojenými častými nekalými obchodnými praktikami semi-timesharingových spoločností. V prípade, že budete na dovolenke pozývaní..

Smernica č. 2008/122/ES a náležitosti timesharingovej zmluvy

Minulým článkom sme započali miniseriál týkajúci sa otázok tzv. timesharingových vzťahov, teda vzťahov založených timesharingovými zmluvami. Ako už bolo povedané, timesharing je inštitút alebo obchodný produkt spojený s dovolenkovými pobytmi v hotelových a iných ubytovacích zariadeniach, ktoré si občan prenajíma na určité vymedzené časové obdobie počas kalendárneho roka, a to na obdobie niekoľkých rokov. Jedná sa o osobitný druh nájmu v kombinácii s kúpou. Smernica č. 2008/122/ES Smernica č. 2008/122/ES o ochrane spotrebiteľa vo vzťahu k niektorým..

Byty na prenájom - ceny v Bratislave za rok 2005

V súčasnosti je veľa ľudí, ktorí sa rozhodli kúpiť si byt za účelom jeho prenájmu. Kto však chce prenajímať byt, kupovaný na úver, musí si veľmi dobre zrátať, nakoľko môže nájomné pokryť splátky úveru.Treba si uvedomiť, že pravidelné mesačné splátky sa dajú investovať aj do iných produktov ako sú nehnuteľnosti, pričom napríklad pri finančných produktoch nedochádza k postupnému opotrebovávaniu, a tým k obmedzovaniu vplyvu inflácie na zvyšovanie ceny (výšky nájomného). Pri prenájme nehnuteľností treba rátať aj s určitou rezervou - keď sa..

Novinky v stavebnom sporení

Správa bytových domovCieľ projektu a konferencieNovela zákona o stavebnom sporeníOkruh poberateľov štátnej prémieAsi nikoho v súčastnej dobe neprekvapí, že medzi základné túžby človeka patrí splnenie si sna o vlastnom bývaní či zmodernizovaní toho, čomu hovoríme vlastný domov. Cesta k peknému a hlavne útulnému bývaniu vedie viacerými cestami. Medzi tie najviac využívané cesty ako sa k tomuto cieľu priblížiť patrí na Slovensku stavebné sporenie. Aby tento nástroj na splenie si sna o peknom bývaní mohol lepšie reagovať na potreby ľudí, dochádza na tomto..

Bývať v novom sa dá aj bez hypotéky (a založenia nehnuteľnosti)

Záujem Slovákov zlepšovať svoje bývanie je akcelerovaný predovšetkým dostupnosťou úverov, aj rastúcou ponukou nových projektov. Nie každý si však hypotéku môže dovoliť alebo sa ľudia jednoducho boja zadĺžiť na dekády, resp. založiť nehnuteľnosť, v ktorej bývajú. Zlepšovanie kvality bývania je však jednou zo základných ľudských potrieb. Stále málo využívanou možnosťou sú systémové rekonštrukcie existujúceho domu či bytu. Štatistiky potvrdzujú, že byt alebo dom, ktorý má spĺňať potreby svojho užívateľa, by mal prejsť po 15 rokoch modernizačnou..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.