Beauty kútik v spálni? Poradíme, ako naň

Zabudnite na líčenie pri jedálenskom stole alebo v kúpeľni s nedostatočným osvetlením. Nastal čas, aby ste si zariadili vlastný kozmetický kútik. Vaša ranná i večerná rutina sa razom premení na rituál, ktorý si budete užívať zakaždým, keď zasadnete k zrkadlu. Ako si taký beauty kútik zariadiť?

 Kozmetický kútik je presne to, čo potrebujete, aby ste si v pokoji užili svoju rannú aj večernú rutinu. Je to miesto, kde sa nalíčite bez toho, aby vás niekto vyháňal, a kde budete mať všetko potrebné pre dokonalý vzhľad. Vybudujte si ho v spálni a nechajte ho krásne zapadnúť do interiéru tak, aby nepôsobil rušivo. Nezabudnite na poriadok – na kozmetickom stolíku si nechajte napríklad len tácku, na ktorej bude vaša obľúbená toaletná voda, lak na nechty alebo šperky.

kozmetický stolík

Začnite výberom miesta

Pokiaľ si chcete vytvoriť beauty kútik v spálni, prípadne kdekoľvek inde, potrebujete hlavne dostatok prirodzeného svetla. Preto hľadajte miesto pri okne, najlepšie potom pri stene kolmej k oknu. Zaistíte si, že vás svetlo nebude zbytočne oslňovať. Rozhodne sa tiež vyhnite tomu, aby ste okno mali za chrbtom.

Umelé osvetlenie potom umiestnite tak, aby vám osvetľovalo obe strany tváre. Nie nadarmo sú zrkadlá u kozmetičiek a v maskérňach orámované svetlom. Skúste zrkadlo so zabudovaným chytrm osvetlením, ktoré dokáže reagovať na svetlo v miestnosti, a vždy vám vďaka tomu zaistí to správne osvetlenie.

Základom je zrkadlo

Kozmetický kútik bez zrkadla by skutočne nefungoval. Pokiaľ zvolíte cestu kozmetického stolíka, pravdepodobne už zrkadlo mať bude. Pokiaľ ich ale budete kupovať zvlášť, na výbere zrkadla si dajte záležať. Malo by byť dostatočne veľké, aby ste pohodlne videli celú tvár. V prípade stolíka potom uprednostnite ten s menšou hĺbkou, aby ste sa cez neho zbytočne nemuseli k zrkadlu nakláňať.

Pre detailnejšie líčenie si potom kúpte menšie obojstranné zrkadlo so zväčšovacím sklom na jednej strane. V obchodoch nájdete také, ktoré stačí položiť na stôl, ale napríklad aj tie, čo pripevníte k stene či stolíku. Zvážte, ktorý variant vám bude viac vyhovovať.

Nezabúdajte na pohodlnú stoličku

Stolička ku kozmetickému stolíku by mala byť najmä pohodlná. Dôležité je ale myslieť aj na ďalšie faktory, ako je výška. Tá by mala zodpovedať výške stola. Najlepšie je hľadať medzi polohovateľnými stoličkami či kresielkami, pri ktorých si výšku prispôsobíte sami podľa potreby. Zabudnite ale na stoličky od jedálenského stola alebo taburety, ktoré často výškou vôbec nezodpovedajú výške stola.

Zaobstarajte si šuplíky a organizéry

Väčšina kozmetických stolíkov disponuje jedným alebo dvoma šuplíkmi, prípadne nejakým úložným boxíkom či organizérom. Pravdepodobne si tak budete musieť zaobstarať nejaké ďalšie úložné priestory. Podľa toho, koľko vecí budete potrebovať uskladniť, voľte veľkosť. Pokiaľ ale nie ste naozajstný kozmetický fajnšmeker alebo influencer, vystačíte si s menšou skrinkou so šuplíkmi, ktorú pohodlne zasuniete pod stôl. Do šuplíkov si kúpte organizér, aby sa vám produkty neváľali všade možne. S kozmetickými organizérmi sa vám bude nielen jednoduchšie hľadať potrebný produkt, ale aj ľahšie udržiavať prehľad a poriadok.

Späť

Montovaný dom – predsudky a skutočnosť. Naozaj môže konkurovať klasike?

Otázka domu je pre každého jednou z najosobnejších;  je to miesto, kde trávime spolu so svojou rodinou nielen väčšinu svojho života, ale zároveň ho chceme vnímať ako útočisko. Je preto pochopiteľné, že sa každý budúci majiteľ snaží, aby bol jeho dom čo najkvalitnejší – samozrejme v rámci jeho finančných možností, čo býva pri rozhodovaní o jeho druhu často kľúčovým faktorom. Murovaný dom zostane vždy klasikou, avšak jeho výstavba si vyžaduje nielen veľa financií a práce, ale i pomerne dlhý čas. Alternatívou je montovaný dom, ktorý už..

Realitné kancelárie na Slovensku Realitné kancelárie na Slovensku

Založenie realitnej kancelárie Výber realitnej kancelárie Serióznosť realitných maklérovNa čo si dať pozorRozhodli ste sa predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, ale neviete ako na to? Nemáte skúsenosti a ani prehľad na trhu s nehnuteľnosťami? Neostáva vám teda nič iné iba sa spoľahnúť na realitnú kanceláriu, ktorá vám určite ochotne poradí a pomôže s predajom vašej nehnuteľnosti. Samozrejme, musíte počítať s tým, že táto pomoc vás bude niečo aj stáť. Realitné kancelárie majú viac skúseností s predajom a súvisiacou administratívou ako bežný človek,..

Úložné priestory

Rodina se dusí! Povedala manželka svojej polovičke pred sťahovaním sa vo filme Kulový blesk. Aby táto veta nebola na dennom poriadku aj v tej vašej rodine a pritom nemáte v záujme sťahovať sa do väčšieho príbytku, povieme si pár rád ako riešiť efektivitu úložných priestorov. Veď komu by sa pre pár vecí, ktoré nemáte momentálne kde uložiť, chcelo predávať svoju nehnuteľnosť a zháňať si väčšiu? Aby ste si s týmto problémom poradili čo najefektívnejšie, tak kľúčovým slovom celého priestorového problému je skriňa. Dnes máme celý rad možností..

Kúpa bytu v prospech maloletej osoby a zákonné zastúpenie

Chceme pre dcéru, ktorá ešte nedosiahla 18 rokov, kúpiť byt ako odmenu k maturite. Ako máme v danej veci postupovať, je potrebné uviesť jej meno priamo v kúpnej zmluve ako aj uviesť jej podpis? Alebo kto podpisuje zmluvu, keď byt nadobudne naša dcéra. Niekde som počula, že vraj sa vyžaduje aj zásah súdu, hoci mi to pripadá divné. Ako to bude s elektrárňami, správcom a pod.? Ďakujem za odpoveď. Jana Š., Nitra Maloletý zmluvu nepodpisuje V samotnom texte zmluvy o nadobudnutí nehnuteľnosti (kúpna zmluva a pod.) uveďte vašu dcéru ako nadobúdateľa nehnuteľnosti...

Bývanie rozvedeného manžela - otázniky nad družstevnými bytmi

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, či mám právo na polovicu bytu, ktorý na mňa a moju manželku (sme v rozvodovom konaní) prepísala svokra po našom sobáši. Jedná sa o družstevný byt, ktorý nie je ešte vo vlastníctve, sme tam len členmi družstva. Rastislav K., Rimavská Sobota Družstevným bytom sa rozumie byt, ktorý je vo vlastníctve bytového družstva, je prenajatý členovi družstva alebo ktorý je v spoločnom nájme manželov, pričom aspoň jeden z manželov je členom družstva. Tak ustanovuje rozsudok Najvyššieho súdu S SR, sp. zn. 5 Cdo 107/2000 z 30.1.2001...

Bezdôvodné obohatenie musí byť vydané

Pred niekoľkými rokmi bolo založené spoločenstvo vlastníkov bytov, ktoré zahŕňa niekoľko domov na našej ulici. Toto spoločenstvo uzavrelo za účelom výkonu správy mandátnu zmluvu so správcovskou spoločnosťou, ide o spol. s.r.o. Po asi troch rokoch nastali problémy spojené s fakturáciou a s neprehľadným zvyšovaním poplatkov za výkon správy. Nepomohli ani osobné rokovania, ani písomné urgencie, nič. Podstata veci tkvie v tom, že nám ako spoločenstvu vlastníkov sú účtované poplatky, s ktorými nesúhlasilo naše valné zhromaždenie a naviac, správcovská spoločnosť..

Prečo a ako si správne poistiť nehnuteľnosť

Stalo sa Vám už, že ste počuli o niekom kto prišiel o svoj dom alebo byt? Nečakané nehody ako prasknuté potrubie, požiar alebo spadnutý strom na strechu sa môžu pripliesť do života každému. Každý z Nás si svoju nehnuteľnosť necháva poistiť z rôznych dôvodov. Najčastejšími pocitmi, ktoré nami hýbu sú strach, chtíč po pocite istoty a bezpečia, alebo pre niektorých dokonca prestíž. Sú ale tieto pocity hodné toho, aby sme pravidelne platili sumu, za ktorú snáď nikdy nebudeme musieť vyžadovať protislužbu? ÁNO. Každému..

Súčasná podoba finančných úverov

„Hypotéka, slovo ktoré sa v poslednom období hrnie na nás snáď zo všetkých strán. Na celom svete sa stala synonymom finančnej krízy. My si ju však budeme v tomto článku všímať ako produkt, pomocou ktorého si môžeme zabezpečiť svoj sen o bývaní. Z tohto dôvodu sme oslovili niekoľko finančných inštitúcií na Slovenskom finančnom trhu, aby mám pomocou modelových príkladov ponúkli svoje produkty.“Čo by ste mali vedieť o úveroch na bývanieNa začiatku by sme si mali povedať, na čo vlastne hypotekárny úver slúži. Tento druh služby pre klienta znamená..

Financovanie nehnutelnosti

Právnické a fyzické osoby, ktoré ku svojej činnosti potrebujú vyhovujúce priestory, majú v dnešnej dobe hneď niekoľko možností ako ich získať. Každá z nich obsahuje výhody, nevýhody a skryté riziká. Spomínanými možnosťami sú kúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky, kúpa nehnuteľnosti s použitím bankového úveru, kúpa nehnuteľnosti na leasingové splátky alebo iba prenájom nehnuteľnosti na určitú dobu.Kúpa nehnuteľnosti verzus nájomKúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky je klasická možnosť kalkulovania: “čo si môžem dovoliť za peniaze,..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.