Dobré adresy


Prešov
Košice
Banská Bystrica
Trenčín
Žilina
Trnava
Nitra
Bratislava


Na najlepších adresách v krajských mestách stoja vo väčšine prípadov zároveň najdrahšie nehnuteľnosti.
 
 

Prešov




Výstavba rodinných domov prebieha najmä v okolitých obciach

Mesto Prešov možno podľa kvality nehnuteľností určených na bývanie a ich cien rozdeliť do troch kategórií. Najdrahšie sú samozrejme byty v centre mesta, a to najmä z dôvodu ich nedostatku v danej lokalite. V historických budovách tu sídlia predovšetkým firmy. V širšom centre už možno nájsť viacero bytov. Dominuje tu predovšetkým staršia nízkopodlažná tehlová zástavba. Medzi najvychytenejšie časti mesta patrí Sídlisko III, Šidlovec a Kanaš. Za najhoršie štvrte Prešovčania považujú Sekčov a Šváby aj napriek tomu, že ide o pomerne nové sídliská. Aj keď byty sú tu v porovnaní s cenami bytov na Sídlisku III o desiatky tisíc korún lacnejšie, podľa obyvateľov spomínaných štvrtí tu chýba potrebná kvalita bývania. Prešov je známy tým, že tu nepribúda veľa nových bytov. Rodinné domy pribúdajú najmä v okrajových štvrtiach a obciach, ktoré sa postupne k mestu pričlenili. Najvychytenejšou vilovou štvrťou je Šidlovec, obľúbenou a dobrou adresou je však satelitné vilové mestečko Kanaš, ktoré je súčasťou susedného Veľkého Šariša. Ceny pozemkov sú mimo centra mesta nižšie ako na jeho území.
 
 

Košice




Najžiadanejšie je širšie centrum mesta.

Medzi najlepšie lokality v meste patrí Staré mesto a Sever, ,,Zbojnícky vŕšok", Šaca, Budimír, Rozhanovce a Malá Ida. Kto chce v Košiciach bývať na dobrej adrese, mal by sa zaujímať o byty v lokalitách tvoriacich širšie centrum mesta. Ľudia, ktorí si tu zaobstarajú byt, oceňujú najmä dostupnosť všetkých dôležitých služieb. Realitný trh v Košiciach je charakteristický aj tým, že ceny bytov v týchto lokalitách neklesajú. Jednoizbové byty sa tu stále predávajú v sumách okolo osemstotisíc korún. Pre porovnanie, na niektorom sídlisku sa takýto byt predáva aj o 20 percent lacnejšie. Čo sa týka rodinných domov, medzi miestnými sa stáva najpopulárnejšia oblasť medzi Popradskou ulicou - nazývaná aj Zbojnícky vŕšok. Dopyt po rodinných domoch je v Košiciach nižší ako dopyt po bytoch.
 
 

Banská Bystrica




V meste pribúda málo bytov

Medzi najlukratívnejšie zóny na bývanie sa v posledných rokoch zaradilo okolie plážového kúpaliska na Fončorde. Územie nazývané Belveder poskytuje bývanie tým najsolventnejším. Už za jednoizbový byt tu zaplatíte okolo jedného milióna korún. Atraktívne bývanie ponúkajú tiež Pršany, kde vyrastajú bytové aj rodinné domy. Čo sa týka dobrých adries podobne ako v iných mestách, aj tu je najžiadanejšie centrum mesta. Výstavba nových bytov tu však kvôli nedostatku priestoru takmer neprebieha, čo však drží cenu bytov v tejto oblasti na istej úrovni, v niektorých prípadoch ju dokonca zvyšuje. Bývanie v centre však prináša aj nevýhody - majitelia bytov tu musia zápasiť s dosť vysokým hlukom.
 
 

Trenčín




Sídlisko susedí s milionárskou štvrťou

Nad Tehelňou je názov najluxusnejšej štvrte v Trenčíne. Paradoxom je, že od najmenej obľúbeného miesta na bývanie v Trenčíne - sídliska Juh, ju delí len niekoľko metrov. Milionárska štvrť zasahuje až do lesoparku Brezina. Realitní makléri z Trenčína uprednostňujú názor, že na bývanie je najluxusnejšia štvrť Sihoť I a centrum mesta. Ceny sú tu najvyššie, ako bytov, tak aj rodinných domov. Rozdiel v cenách medzi bytmi na sídlisku Juh a medzi bytmi na Sihoti môže predstavovať až sedemsto tisíc korún. Ak porovnáme cenu bytu na sídlisku Juh s cenou bytu v centre mesta, rozdiel môže dosiahnuť až výšku jedného milióna korún. V Trenčíne je málo pozemkov na výstavbu domov, preto sú drahé. Medzi najdrahšie patria stavebné parcely v čoraz obľúbenejšej časti Zlatovce.
 
 

Žilina




Príchod Hyundai mierne zdvihol ceny nehnuteľností

Medzi dobré adresy v Žiline patria adresy na sídliskách Hliny V a VI, centrum mesta, a to najmä Hollého ulica, starý a nový Bôrik a prímestská časť Budatín. Ceny bytov a rodinných domov sú tu vyššie kvôli lepšej kvalite bývania ako napríklad ponúkajú štvrte Nová Žilina alebo Solinky. Realitný trh sa v Žiline pomaly dostáva do normálu. Premrštené ceny bytov aj domov sa tu dali nájsť ešte približne pol roka po oznámení, že Slovensko získalo investíciu v podobe príchodu automobilky Hyundai do okolia Žiliny. Dnes už ceny dosahujúce astronomické výšky klesli, aj keď neklesli až natoľko, aby sa vyrovnali cenám spred obdobia napríklad dvoch rokov, teda času, keď sa ešte Hyundai považoval za stratenú šancu.
 
 

Trnava




Drahé a vyhľadávané sú nové byty

Za najatraktívnejšiu zónu na bývanie v Trnave označujú domáci obyvatelia komplex obytných domov na Vajanského ulici vo vnútri hradieb. Medzi obľúbené a preferované lokality a takzvané dobré adresy patrí napríklad aj oblasť Františkánskej ulice v centre mesta. Práve tu vyrastajú nové bytové domy s nadštandardnou výbavou. Za celkom dobré lokality na bývanie sa pokladajú aj sídliská Vodáreň, Hliny a Prednádražie. Čo sa týka cien bytov, nastalo tu isté zvýšenie v súvislosti s príchodom automobilky Pequeot do blízkosti Trnavy.
 
 

Nitra




Medzi najžiadanejšie patrí Zobor

Staré mesto a lokalita Zobor patria v Nitre medzi najvyhľadávanejšie adresy. Zobor predstavuje vilovú výstavbu. Najmä v posledných rokoch tu vyrástli honosné vily a zároveň o tejto oblasti v Nitre možno povedať, že patrí, čo sa týka predaja a prenájmu nehnuteľností, k suverénne najdrahším. Staré mesto zase láka tým, že aj napriek blízkosti centra je tu relatívne ticho. Medzi sídliská s dobrou občianskou vybavenosťou patrí sídlisko Čermáň. Čermáň v sebe spája bytovú výstavbu s výstavbou rodinných domov, čím štvrť pôsobí naozaj atraktívne a zaraďuje sa medzi najvyhľadávanejšie v meste.
 
 

Bratislava




Kopec predstavuje luxus

Dobrú adresu v Bratislave predstavuje centrum mesta, teda Staré Mesto, okolie Bratislavského hradu, Slavína a Horský park. Ide najmä o okruhy ulíc Mudroňova, Drotárska či Zámocká, teda o oblasť hradného kopca. Nehnuteľnosti sú tu atraktívne najmä lokalitou, v ktorej sa nachádzajú. Priradiť sem možno ešte okolie Palisád. O byty v tejto lokalite je vysoký záujem aj čo sa týka prenájmu bytov a domov. V Bratislave sa totiž pohybuje dostatok klientov, ktorí potrebujú bývanie iba dočasne, najmä zástupcovia a zamestnanci rôznych zahraničných spoločností. Čo sa týka výstavby nových rodinných domov jednoznačne dominuje Záhorská Bystrica ako reprezentant luxusnej štvrte.

Okrem centra mesta pretrváva záujem o Kolibu, hoci v menšej miere ako v minulosti. Dôvodom je zle vyriešená dopravná infraštruktúra a inžinierske siete. Svoju cenu však stále má a bude mať, najmä pre krátku vzdialenosť do centra mesta. Atraktívne sú aj satelitné mestečká - Kalinkovo, Malinovo či Čierna Voda. Medzi najlacnejšie a najmenej atraktívne bývanie v Bratislave patrí oblasť Rybničnej ulice vo Vajnoroch, na konci Devínskej Novej Vsi či v známom Pentagóne na Dolných Honoch. Svoje čierne miesta má aj Petržalka.


Späť

Voľné byty v novostavbách Bratislava a Bratislavský kraj

Byty, Novostavby, voľné byty v Bratislave. Prehľad novostavieb bytov, voľné a predané.Posledné týždne sme mapovali situáciu na trhu s nehnuteľnosťami v Bratislavskom kraji a postupne v celokm Západoslovenskom kraji. . Zisťovali sme dostupnosť bytov v novostavbách.Prieskumom sme zistili, že drvivá vačšina pár-ročných novostavieb bytov, je už vypredaná. Týka sa to novostavieb bytov v Bratislave ako sú Meander, Novanta v Ružinove a novostavba - Byty Laurinská. Novostavba Guthaus disponuje aktuálne ešte deviatimi voľnými bytmi, RNDZ 50 a Moruše..

Kuchyňa na pravú mieru Kuchyňa na pravú mieru

-->-->-->-->-->--> Hovorí sa, že láska prechádza cez žalúdok. V prípade dobrej rodinnej atmosféry to platí dvojnásobne. Nuž nato, aby tieto slová boli pravdou, nepotrebujeme len dobrého kuchára, ale hlavne dobrý priestor kde sa chutné jedlo pripravuje. Veď nie nadarmo niektorí odborníci tvrdia, že kuchyňa je v ideálnom prípade centrom života rodiny. V nasledujúcich riadkoch si preto povieme niečo o tom, ako by mala dobrá kuchyňa vyzerať a aké sú hlavné trendy v tejto oblasti. Trocha histórie Kuchyňa, ako jedna z najdôležitejších miestností..

Wellness vo vlastnom dome

 „Takmer vo všetkých médiách sa čoraz častejšie stretávame so slovom wellness ako synonymom oddychu a relaxácie. Ide zväčša o infomácie týkajúce sa oddychu a rekreovania sa v kúpeľoch či iných relaxačných zariadeniach. Ponuky na tieto pobyty sa na nás hrnú takmer zo všetkých strán. Nájdu sa však medzi nami aj takí, ktorí tieto ponuky ignorujú z jednoduchého dôvodu, ktorý môžme vyjadriť v jednej vete:“Keď už wellnes, tak doma vo vlastných priestoroch.“ Podľa slovníka môžeme slovo wellness definovať ako kvalitu, alebo stav bytia v podmienkach..

Budúca zmluva na kúpu pozemku

Realitná kancelária sa na nás obrátila s ponukou na uzatvorenie budúcej zmluvy na kúpu pozemku. Je bezpečné takúto zmluvu podpisovať? Čo to je vlastne za zmluvu?Jozef Ž., Stupava Realitná kancelária sa na Vás obrátila s požiadavkou na uzatvorenie zmluvy o budúcej zmluve (označovaná niekedy ako predbežná zmluva). Obsahom takejto zmluvy je záväzok oboch alebo len jednej zo strán uzatvoriť do dohodnutej doby určitú zmluvu. Podstatné náležitosti takejto zmluvy musia byť uvedené už zmluve o budúcej zmluve. Pokiaľ ide o podstatné náležitosti samotnej kúpnej zmluvy,..

Zrušenie spoluvlastníctva v kontexte násilného správania podielového spoluvlastníka

Dobrý deň, prosím o Váš právny názor v tejto záležitosti. Spolu so sestrou sme zdedili 2 izbový byt po našom otcovi. Každý vlastníme 1/2 podiel. Sestra v uvedenom byte bývala ešte za života nášho otca a po jeho smrti tam chce ďalej bývať. Ja s tým nesúhlasím a žiadam ju, aby byt opustila. Môže byt užívať a bývať v ňom bez súhlasu mňa ako polovičného spoluvlastníka tejto nehnuteľnosti? Aké sú právne kroky, ak by byt nechcela opustiť? Ďakujem za odpoveď. Emanuel J., Bratislava Áno, Vaša sestra môže v predmetnom byte bývať a nepotrebuje za tým..

Komunikácia medzi správcom a vlastníkmi bytov - otázka efektivity

„Minulý rok došlo v našom dome ku zmene správy, ktorú pôvodne vykonávalo spoločenstvo vlastníkov. Toto spoločenstvo však stále je registrované ako existujúce. To je pomimo, avšak podstatným problémom je komunikácia so správcovskou spoločnosťou, ktorá spravuje náš dom. V dome, ktorý má dva vchody – predný a zadný - sú vytrhané mnohé svetelné spínače, svetlo možno zapnúť len na niektorých z dvoch poschodí, príp. na prízemí, čo značne komplikuje najmä v tomto zimnom období pohyb po schodoch v dome, navyše mnoho z obyvateľov je vo vyššom veku,..

Poistenie nehnuteľnosti – nie luxus, ale nevyhnutnosť

Domov je pre každého človeka miestom, ktoré preň predstavuje nielen súkromie a pohodlie, ale najmä bezpečie. To je dôvod, prečo si doň inštalujeme napríklad alarmy - snažíme sa ho urobiť čo najbezpečnejším miestom pre seba a svoju rodinu. Zároveň však tak, ako všetky tieto náležitosti chránia nás, tiež chceme, aby bol nejakým spôsobom chránený aj náš domov; akiste zaváži aj fakt, že sme do jeho budovania vložili nemalú námahu, čas aj finančné prostriedky. Aby teda nehrozila situácia, ktorá by nás o náš domov nejakým spôsobom pripravila bez možnosti..

Nehnutelnosti ...

Prečo si vybrať open space kancelárie: nová teória activity-based workplace

V posledných rokoch sa nie len väčšie úspešné firmy ale aj takzvaní podnikatelia na voľnej nohe usilujú o navodenie produktívnej atmosféry pri práci. Open space kancelárie sú pre pracujúcich ľudí v mnohom veľkým prínosom a to či už máte firmu s množstvom zamestnancov, alebo ste podnikateľ, ktorému sa nedarí zachovať motiváciu na gauči vo vlastnom byte. Otvorené priestory kancelárií, ktoré minimalizujú možnosti vytvoriť si súkromné priestory, odstraňujú steny a dvere, sa v histórii prvýkrát uplatnili niekde v 50.-tych..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.