Škôlka - Bratislava a v iných veľkých mestách

Čo sa Vám vybaví, keď vidíte škôlku alebo len napísané slovo škôlka? Spomienka na detstvo, či zabudnutá povinnosť vyzdvihnúť dieťa.. Škôlka ale aj jasle pritom súvisia s bývaním a je veľkou výhodou mať škôlku poruke. Z tohto dôvodu poloha škôlky ovplyvňuje hodnotu bývania a kancelárií. Je to veľmi podobné ako keď si ľudia vyberajú prácu podľa vzdialenosti od ich bydliska alebo podľa možnosti parkovania, či prístupu verejnou dopravou. V každom prípade si vlastne prepočítavajú, koľko z ich života strávia cestovaním, nakoľko do práce chodia každý deň (neberme do úvahy trend zavádzania práce z domu - homeoffice). Rovnako je to so škôlkou a prvými ročníkmi školy. Dieťa vodí rodič každý deň a za rok tento čas narastie do neuveriteľných čísiel. Ak niekto nemá škôlku blízko práce, po ceste alebo pri byte, a denne strávi cestou do škôlky 20 minút a cestou späť tiež 20 minút, urobí to 2x denne, tak za rok minul takmer 14 dní a nocí zo svojho života!

Vo veľkých mestách je vždy nedostatok štátnych škôlok. Deti nastupujú väčšinou v jeden termín k septembru a kapacita je obmedzená priestormi a predpismi. Učiteľka má väčšinou na starosti 20 až 25 detí, a preto škôlka akceptuje len vychované deti s hygienickými návykmi. Preto väčšina rodičov začína detský školský a vzdelávací život v súkromných jasliach a súkromných škôlkach. Tam deti naučia "chodiť na nočník" a odložia plienky. 

Súkromných škôlok a jaslí je dosť ale musíte mesačne platiť okolo 300 - 450 Eur za pobyt dieťaťa a stravu v závislosti od denného a týždenného režimu dieťaťa (konkrétne: cenník - škôlka Bratislava). Väčšina rodičov zvažuje hlavné faktory výberu: príjemné a bezpečné prostredie pre deti, kvalita výučby - čiže vlastne personálu, ale hlavne polohu. V prípade, že polohu neberú rodičia do úvahy, budú to neskôr ľutovať. Do škôlky sa totiž nevodia deti - len keď na to máte dosť času, ale najviac si tú cestu uvedomíte, keď sa ponáhľate a škôlku nemáte po ceste do práce. 
Skolka Bratislava - aktivity - starostlivosť

Ťažko si vybrať tú vhodnú škôlku a ťažko sa orientovať v ponúkaných výchovných programoch pre deti. Štandardom sa už dnes stala výučba cudzieho jazyka, ale aj množstvo iných vedomostí, ktoré sa deti naučia z rôznych oblastí bežného života, neskôr nazývané fyzika a prírodoveda. 

Aktivity často vidíte aj s fotkami prípadne na videu - denne dokumentované, ako to robí aj táto škôlka - Detské kráľovstvo Bratislava
Na facebook si potom môžete porovnať čo sa v škôlke naozaj deje a či prezentované programy iba škôlka ukazuje rodičom, alebo sa deťom naozaj dostáva dostatok pozornosti a zaujímavej zábavy.

Ako sa často hovorí, v škôlke sa malý človek naučí takmer všetko, čo bude v živote potrebovať, preto je jej výber ťažký!

Dôležitá je ďalej nielen relatívna poloha škôlky voči vašej ceste, ale aj jej prostredie - nehnuteľnosť ako taká. Aké priestranné alebo útulné sú učebne a spálňa, či by ste aj Vy sami radi trávili život na tom konkrétnom škôlkarskom dvore alebo dokonca v telocvični ak ju škôlka má. 
Škôlka Bratislava - telocvičňa Detského kráľovstva


Redakcia TRH.sk v spolupráci s Detským kráľovstvom - škôlka Bratislava

Späť

Ako vybrať dvere sprchového kúta pre malú kúpeľňu Ako vybrať dvere sprchového kúta pre malú kúpeľňu

Sprchové kúty zaberajú výrazne menej priestoru než vane, preto sa nemusíme diviť, že sú častou voľbou majiteľov menších kúpeľní. Ak sa aj vy snažíte ušetriť každý centimeter, tak je dôležité rozmýšľať nad každým detailom, a to aj v prípade sprchových dverí. Ktoré sú tie najúspornejšie? Dvere na sprchový kút majú dôležitú úlohu – zaisťujú, aby voda v priebehu sprchovania nestriekala do celej kúpeľne. Ale aj taká maličkosť, ako sú dvere, môže ušetriť veľa priestoru. Najviac záleží na type, ktorý si zvolíte...

Kam sa uberá výstavba novostavieb?

Mnoho developerov a stavebníkov prežíva po siedmich tučných rokoch plných rozvoja a rastu obdobie, ktoré ani z ďaleka nepatrí k tomu najlepšiemu čo kedy zažili. Počet dokončených novostavieb narastá a do nových projektov sa púšťa zatiaľ len málokto. Nuž situácia ohľadne vývoja výstavby je pomerne komplikovaná. Mnohých investorov a stavebníkov dobehla hýrivá minulosť luxusných novostavieb. Mnohí z nich si neuvedomili, že to, čo postavili v minulosti je vlastne z vonku krásny, ale predsa potápajúci sa Titanic. Úrodné roky v tejto oblasti sú už za..

Požiarna ochrana

Množstvo požiarov aj napriek zväčšujúcej sa populačnej uvedomelosti a novodobým protipožiarnym systémom neustále stagnuje, nedarí sa znížiť ich počet. Ohňa sa odpradávna ľudia báli, nieto ešte v spojení s príbytkom. Od zaklínania domov pred týmto nemilým hosťom sme prešli prudkým technologickým pokrokom. Protipožiarne budovy Na bezpečnosť a ochranu proti požiarom sa musí dbať nielen pri využívaní už hotových stavieb. Zhodný podiel zodpovednosti majú aj projektanti a stavebníci. Stavba sa už v počiatkoch jej realizácie z hľadiska požiarnej..

Predaj domu v exekúcii - nadobudnutie spoluvlastníckeho podielu

 Pred tromi rokmi som začal podnikať ako živnostník, no nedarilo sa mi. Z mojej činnosti mi zostali len dlhy, a čo čert nechcel, došla mi exekúcia. Keďže som nemal iný majetok, exekútor založil náš rodinný dom. Dom vlastnia dovedna štyri osoby, ja v jednej štvrtine. V rámci domu ešte má prenajaté priestory jedna firma, s ktorou máme nájomnú zmluvu. Obávam sa, že prídeme o dom ako aj o príjem za prenájom. Dá sa predísť predaju domu, môže nás žalovať firma, ktorej prenajímame priestor?Cyprián H., HlohovecPredpoklady na predaj nehnuteľnostiV prvom rade by..

Pripravované zmeny v právnych úpravách - novela katastrálneho zákon a zákonov o notároch a advokácii

V súvislosti s pripravovanými zákonmi, ktorými sa majú zmeniť a doplniť katastrálny zákona, zákon o notároch a zákon o advokácii, nastanú mnohé legislatívne zmeny. Prezident SR Ivan Gašparovič podpísal dňa 13.07.2009 okrem iného aj novelu zákona o notároch, ktorá bola schválená 24.6.2009 na 39. schôdzi NR SR. Po podpise by zákonné zmeny mali byť účinné od 1.9.2009. Cieľom navrhovaných právnych úprav je zvýšiť zvýšenie právnu a faktickú istoty zmluvných strán pri prevodoch nehnuteľností, definovať jednoznačného pôvodcu zmluvy o prevode..

Právne postavenie a zodpovednosť súdneho exekútora

 Dobrý deň. Potrebujem odbornú radu. Pred dvomi rokmi som obdržala od exekútora upovedomenie o začatí exekúcie, proti čomu som podala námietky. Ako som sa informovala, o námietkach súd do teraz však nerozhodol a exekútor zriadil na môj dom záložné právo, stiahol z môjho účtu peniaze, a naďalej ho zablokoval. Cítim sa týmto jeho konaním ukrivdená, uškodil mi. Okrem toho o námietkach nie je stále rozhodnuté, námietky sú dôvodné - samotné súdne rozhodnutie je mylné a ja by som ani nemala byť účastníkom exekúcie. Ďakujem za vašu pomoc.Miloslava H.,..

Hypotéky pre mladých

 Róbert Fico si od avizovania krokov, ktoré pomôžu mladým rodinám s bývaním, vylepšil svoj profil o značné čísla. Realita sa však tak celkom nezakladá na pôvodne médiami hlásaných zvýhodneniach pre mladých ľudí, ktorí majú vážne starosti so svojím bývaním. Hovorím najmä o vládnej „pomoci“ mladým vo forme bonifikácie hypotekárnych úverov. Veľké oči Nečudo, že mnohí z nás mladších zajasali, keď postupne v takmer všetkých denníkoch natrafili na propagandistickú kampaň vládnych strán, kde bolo toto zvýhodnenie opisované ako konečne jeden..

Nehnuteľnosti sa viažu ...

Financovanie nehnutelnosti

Právnické a fyzické osoby, ktoré ku svojej činnosti potrebujú vyhovujúce priestory, majú v dnešnej dobe hneď niekoľko možností ako ich získať. Každá z nich obsahuje výhody, nevýhody a skryté riziká. Spomínanými možnosťami sú kúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky, kúpa nehnuteľnosti s použitím bankového úveru, kúpa nehnuteľnosti na leasingové splátky alebo iba prenájom nehnuteľnosti na určitú dobu.Kúpa nehnuteľnosti verzus nájomKúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky je klasická možnosť kalkulovania: “čo si môžem dovoliť za peniaze,..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.