Aké zariadenie kancelárie môže a dokáže podporiť vašu produktivitu?

V dnešnom hektickom svete je efektívne zariadená kancelária základným kameňom pre dosiahnutie vysokého stupňa produktivity a pohody pri práci. Nielen v čase osobného voľna, počas spánku alebo dovolenky, ale aj v práci predsa potrebujeme na dobrý výkon adekvátne podmienky. Príjemnou správou je, že v ich vytvorení vám nemusí pomôcť len zamestnávateľ, ale veľa vecí si môžete zariadiť aj sami.

Ktoré prvky môžete zahrnúť do svojej kancelárie, aby ste podporili svoju produktivitu?

kancelárie

Správna kancelárska technika

Moderná technológia je v súčasných pracovných prostrediach základným a nevyhnutným prvkom. Investícia do kvalitného počítača, notebooku, tlačiarne a ďalších periférií môže výrazne zvýšiť efektivitu vášho pracovného procesu. Nezabudnite na ergonomickú klávesnicu a myš, ktoré zvyšujú pohodlie pri dlhodobom sedení. Užitočná je tiež kvalitná kancelárska technika, závisí od toho,  akú konkrétnu profesiu vykonávate.

Pracovný stôl s pevnými nohami

Napriek tomu, že odvetví, v ktorých viacerí z nás pracujeme, existuje naozaj veľa, pomerne značná časť úloh sa dnes realizuje spoza pracovného stola. Pevný pracovný stôl je preto ďalším centrálnym bodom každej kancelárie, takže jeho správny výber je naozaj dôležitý.

Oplatí sa zvoliť si model, ktorý je dostatočne veľký, pretože vecí, ktoré k vykonávaniu kancelárskej práce potrebujeme, je niekedy naozaj veľa, pričom potrebujeme aj priestor na pohyb.

Pracovné stoly so štýlovými Hairpin nohami vašim povinnostiam poskytnú nielen stabilnú základňu, ktorá je nevyhnutná pre plnohodnotné sústredenie, ale tiež dodajú priestoru nádych elegancie a budú vás ako spoločnosť prezentovať. Nezabudnite aj na kvalitnú stoličku, ktorá podporuje správnu polohu tela, pričom dlhé sedenie nie je dobré, pretože poloha v sede nie je pre telo prirodzená.

produktivita

Kvalitné osvetlenie

Správne osvetlenie je esenciálnym prvkom každej produktívnej kancelárie. Vo výškových budovách sa oň starajú veľké okná, s ktorých montážou pomáhajú špeciálne pracovné plošiny. Ani menšie okno v domácej pracovni však nie je na zahodenie, pretože prirodzené denné svetlo podporuje v tele produkciu dôležitých látok, ktoré zvyšujú našu koncentráciu a energiu. K dispozícii máte tiež možnosť jednoduchšieho vetrania.

Vyhýbajte sa naopak ostrým umelým svetlám. Doplnkové stolové lampy s reguláciou intenzity osvetlenia vám umožnia prispôsobiť si ho podľa aktuálnych potrieb.

Organizačné pomôcky

Pre efektívne fungovanie akejkoľvek práce je dôležitá aj správna organizácia kancelárie. Používajte na tento účel úložné boxy, police a organizátory na stôl, aby ste udržali pracovný priestor usporiadaný a pokiaľ možno čistý. Získate tak tiež lepší prehľad o dokumentoch a nástrojoch potrebných pre vašu prácu.

Osobný dotyk a dekorácie

Vložte do svojej kancelárie osobný dotyk a dekorácie, ktoré vám pripomínajú pozitívne momenty. Rastliny, umenie a iné príjemné detaily vedia vytvoriť príjemné prostredie, ktoré podporuje kreativitu a koncentráciu. Netreba to s nimi ale preháňať, aby sa naopak priestorový chaos nepodpísal aj na tom v našej hlave.

Z uvedeného vyplýva, že pre vytvorenie produktívneho a príjemného pracovného prostredia je nutné venovať pozornosť viacerým detailom. Správna kombinácia vhodných prvkov vám pomôže vytvoriť ideálne pracovné prostredie. Pamätajte však, že vaša vlastná kancelária by mala byť nielen efektívnym pracoviskom, ale aj miestom, kde sa cítite pohodlne a inšpirovaní pri svojej práci.

Späť

Zvláštny duch podkrovia

 Ako vystaviť podkrovie?Od čoho závisí konečná podoba?Typy striechPodlaha v podkrovíZaizolujte dôkladneVykurovanie a teplá vodaMateriály na výstavbuHrajte sa so svetlomSvetlo prenikajúce cez štítyHra s tieňom, farbami a drevom Kto už v podkroví býval, pozná ten neopísateľný pocit slobody, nekonvenčnosti a tajomna, plný svetla a priestoru. Akoby tam zastal čas a človek tam nepatril ani do neba, ani na zem. Podkrovie vonkoncom nemusí a ani neslúži výhradne na bývanie. Jeho definícia môže byť niekedy odlišná či celkom výnimočná. Niekto si tam suší vypraté..

Byty - Novostavby, aktuálny vývoj v Západoslovenskom kraji a Bratislave Byty - Novostavby, aktuálny vývoj v Západoslovenskom kraji a Bratislave

Byty, Novostavby, voľné byty v Bratislave a byty v Košiciach. Prehľad novostavieb bytov, voľné a predané. Posledné týždne sme mapovali situáciu na trhu s nehnuteľnosťami v celom Západoslovenskom kraji. Zisťovali sme dostupnosť bytov v novostavbách. Prieskumom sme zistili, že drvivá väčšina pár-ročných novostavieb bytov, je už vypredaná. Týka sa to novostavieb bytov v Bratislave ako sú Meander, Novanta v Ružinove a novostavba - Byty Laurinská. Novostavba Guthaus disponuje aktuálne ešte deviatimi voľnými bytmi, RNDZ 50 a Moruše má 14 voľných..

Ako vybrať plotovú bránu? Toto musíte dobre zvážiť Ako vybrať plotovú bránu? Toto musíte dobre zvážiť

Brána je neodmysliteľnou súčasťou každého plotu. Najmä v prípade rodinného domu patrí k dôležitým dizajnovým prvkom v exteriéri. Pri výbere plotovej brány však nie je dôležitý iba jej vzhľad, ale aj celková funkčnosť. Preto sme pripravili zoznam dôležitých bodov, ktoré je nutné zvážiť pri výbere novej plotovej brány.   Na úvod si povedzme, aké typy brán vlastne poznáme. ●       Jednokrídlová brána - vďaka jej technickým parametrom nepotrebuje veľa priestoru na odsúvanie do boku. Pomerne rýchlo sa otvára..

Zúženie bezpodielového spoluvlastníctva manželov

 Chcel by som sa opýtať na nasledovnú otázku. S manželkou vlastníme byt a zároveň sa mám stať predsedom spoločenstva vlastníkov bytov a nebytových priestorov. Ako fyzická osoba - podnikateľ by som si chcel zriadiť bezpodielové spoluvlastníctvo (ja by som teda nevystupoval ako vlastník). Musím byť ako predseda vlastníkom bytu (v zákone č. 182/1993 Z. z. som to nenašiel)? Ďakujem za odpoveď.   Juraj S., Bratislava V prvom rade dovoľte, aby som sa pozastavil k otázke bezpodielového spoluvlastníctva manželov (ďalej len ako „BSM“). Bezpodielové spoluvlastníctvo..

Zúženie bezpodielového spoluvlastníctva manželov

Mam problém ktorý by som potreboval nejako rozlúsknuť a vyriešiť. Som slepec, invalidný dôchodca a s manželkou nežijem v spoločnej domácnosti, predali sme dom a každý si ideme riešiť svoju bytovú otázku. S manželkou nebývame v spoločnej domácnosti, deti si ona dala napísať na seba čo už ľutujem. Potrebujem si riešiť bytovú otázku a mám byt, ktorý chcem kúpiť, lebo dom čo sme mali spolu, sme predali a jediný záznam o tom je jedine kúpno - predajná zmluva. A zvyšné veci medzi nami sú jedine v ústnej forme. Ide mi jedine o to ako ošetriť aby nemala nárok..

Výmena a zámena bytov

Dobrý deň. V apríli 2005 som nadobudol kúpou v dražbe 2-izbový prízemný byt. Suseda mojich známych, ktorá býva v 3-izbovom byte, by sa rada presťahovala do bytu menšieho a prízemného, keďže nevládze chodiť na 4. poschodie. Môj byt by jej plne vyhovoval, ale natrafili sme na problém ako to papierovo zrealizovať. Pri predaji nehnuteľnosti by som musel asi zaplatiť 19% daň z predaja, čo je pre mňa samozrejme dosť nevyhovujúce. Bolo by možné byty vzájomne odpredať za symbolickú 1,-Sk, príp. darovať a takto znížiť výdavky na daň? Prosím, poraďte nám. Ďakujem.Andrej..

Výhody a nevýhody stavebného sporenia

 Pri dnešných finančných pomeroch v spoločnosti je v tejto problematike jasné, že nasporiť na byty pre dve alebo tri deti je v priemernej rodine vecou nie ťažkou, ale nemožnou; na druhej strane by však všetci rodičia veľmi radi zabezpečili svojich potomkov najmä po tejto stránke, aby mali pri štarte do samostatného života vlastnú strechu nad hlavou. Keďže však "odkladaním pod vankúš" nemajú šancu tento problém vyriešiť, mnohí siahajú po produkte vyvinutom presne na tento účel - stavebnému sporeniu. Je už takmer samozrejmosťou, že sa takýto..

Ceny nehnuteľností

Vývoj cien bytov V Bratislave v roku 2007

Analýza cien bytov v Bratislave sa robila z plnohodnotných 13.410 údajov za obdobie od januára do decembra 2007. Priemerná cena m2 bytu v Sk sa vypočítavala bez výrazných odchýliek narúšajúcich trend. Oddelene sa vypočítavali ceny novostavieb od cien starých bytov, aby sa odhalil ich vplyv na rast cien starých bytov. Graf č.1: Tento graf poukazuje na to, že 34% z celkovej ponuky bytov pripadalo na ponuku novostavieb. Toto malo zákonitý vplyv na vývoj celkovej výslednej ceny, ktorú novostavby ťahali nahor.Graf č.2: Tento graf ukazuje, že najväčší podiel na množstve..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.