Jednoduchý sprievodca k vysnívanej posteli

Vedeli ste, že v posteli strávite až jednu tretinu svojho života? A to, koniec koncov, nie je málo. Vaša posteľ by mala byť dokonalou oázou pohodlia, v ktorej si budete môcť dopriať pokojný spánok a načerpať nové sily. Jej samotnej kúpe by malo predchádzať niekoľko krokov. Netreba to uponáhľať. Aby sme vám uľahčili výber, zostavili sme pre vás niekoľko užitočných rád a postrehov.

 zariadenie do spálne

1.         Veľkosť postele

To, akú veľkú posteľ si vybrať, do veľkej miery závisí nielen od vašich osobných preferencií ale aj od priestoru, ktorý spálňa poskytuje. Ak nie je vaša izba dostatočne veľká, bude lepšie si zvoliť posteľ menších rozmerov, ktorá poskytne dostatok priestoru na chodenie okolo nej a tiež ponechá miesto na ďalší nevyhnutný nábytok. Keď sa povie veľkosť postele, nemyslíme tým len jej rozmery a podlahovú plochu, ktorú zaberie. Do úvahy treba vziať aj rozdielne výšky rámu a čela postele, ktoré dotvárajú celkovú atmosféru spálne. Zatiaľ čo vysoký rám pôsobí vznešene, nižší vzbudzuje dojem modrernejšieho dizajnu.

 

Kto bude posteľ využívať?

V tejto súvislosti je tiež dôležité položiť si otázku, kto bude posteľ primárne využívať. Ak bude posteľ určená pre dieťa, vyberajte menšie a nižšie postele, vhodné pre ich vzrast. Na trhu existujú dokonca postele navrhnuté priamo pre deti, v rôznych detských motívoch.

manželská posteľ

 

2.         Štýl postele

Podstatným faktorom pri výbere je aj samotný štýl postele. Existuje mnoho materiálových prevedení a je len na vás, ktoré z nich si vyberiete. Uprednostňujete radšej prírodné materiály ako drevo alebo bambus? Alebo sa vám páčia moderné kovové konštrukcie či dokonale komfortné čalúnené postele? Uistite sa, že štýl, pre ktorý sa nakoniec rozhodnete, bude v súlade s celkovou témou vašej spálne.

 

Zamerajte sa aj na praktickú stránku jednotlivých materiálov. Treba sa uistiť že posteľ bude odolná, že bude disponovať spoľahlivými roštami a bude poskytovať dostatok pohodlia. 

 

3.         Úložný priestor

Je pravdepodobné, že nebudete chcieť posteľ využívať iba na spanie. Praktickou vecou, na ktorú treba pri výbere postele myslieť, je úložný priestor. Ten bude skvelým pomocníkom, ak nemáte dostatok miesta na veľké skrine alebo iné odkladacie priestory, čo je častým problémom bývania v malých panelákových bytoch.

 

Kľúčom k úspechu je mať pod posteľou čo najväčší úložný priestor. Zároveň je potrebné udržiavať v ňom poriadok a prehľadnosť, aby ste sa k svojim skrytým pohladom dostali jednoducho a kedykoľvek budete chcieť.

 storage under bed

Existujú dokonca možnosti, kedy si môžete zaobstarať posteľ rovno so vstavaným nočným stolíkom či policami, ktoré budú slúžiť ako ďalší úložný priestor.

 

4.         Ideálny matrac

S posteľou sa neodmysliteľne spájajú aj matrace. Aj keď matrace samy o sebe predstavujú obšírnu tému, dovolili sme si pre vás pripraviť stručný prehľad jednotlivých typov, ktorý by vám mohol pomôcť pri výbere ideálneho matraca pre vašu posteľ.

 

Penové matrace

Najznámejšou penou, ktorá sa na výrobu týchto matracov používa je pamäťová pena. Výhodou tohto matraca je nízka cena, ľahká manipulácia a hlavne jeho vysoká prispôsobivosť ľudskému telu. Vhodný je teda aj pre ľudí, ktorý majú zdravotné problémy s chrbticou.

 

Pružinové matrace

Pružinové matrace sa vyznačujú dlhou životnosťou, vysokou priedušnosťou a dobrou schopnosťou regulovať vlhkosť, vďaka čomu dokážu efektívne odolávať rozmnožovaniu mikroorganizmov. Recyklovateľné pružinové jadrá sú zároveň šetrné k životnému prostrediu.

 

Latexové matrace

Latexová pena predstavuje vďaka svojim prirodzeným hypoalergickým a antibakteriálnym vlastnostiam skvelú alternatívu pre všetkých alergikov a astmatikov. Matrace tohto typu patria do vyššej cenovej kategórie, avšak oplatí sa do nich investovať. Priemerná doba životnosti latexového matraca je až dvadsať rokov, pričom aj po tejto dobe si dokážu zachovať stálosť svojho tvaru.

 

Investujte do kvality, ktorá vám zaručí ten najlepší a najkomfortnejší spánok, ktorý vaše telo i myseľ tak veľmi potrebuje. 

Späť

Meníte na byte plastové okná? Zateká vám do kuchyne? Pomôcť môže aj správca Meníte na byte plastové okná? Zateká vám do kuchyne? Pomôcť môže aj správca

Správa nehnuteľnosti je komplexným procesom, ktorý si vyžaduje odbornosť a starostlivý prístup, pretože veľmi často ide nielen o kvalitu, ale aj bezpečie obyvateľov konkrétnej nehnuteľnosti.  Jej správca má na starosti celý rad úloh, ktoré sú pre bezproblémový chod domu alebo bytového komplexu veľmi dôležité. Dokonca vám môže a v mnohých prípadoch aj musí byť nápomocný napríklad pri obyčajnej výmene plastových okien, vonkajších žalúzií alebo čistení fasády. Aké sú povinnosti správcu nehnuteľnosti a čo robiť, ak si svoje úlohy..

Škodcovia a naša domácnosť Škodcovia a naša domácnosť

-->-->--> „Každý rodinný dom či byt by mal pre svojich majiteľov slúžiť predovšetkým ako oáza pokoja a bezpečia. Mnohí ľudia si pri naplnení týchto slov zabezpečia svoju nehnuteľnosť tými najmodernejšími systémami proti vlámaniu. Pritom tá ozajstná bezpečnosť nášho bývania spočíva aj v dostatočnej miere ochrany pred nepovolanými hosťami v našich príbytkoch, ako sú nepríjemný hmyz, či čoraz viac prefíkanejšie hlodavce, ktoré sú nočnou morou každého, kto už musel s týmto druhom návštevy neplánovane bojovať.“ Medzi návštevníkov..

Sceľovanie pozemkov. V čom je jeho prínos pre spoločnosť?

Tento prostriedok bol prioritne určený na nápravu všeobecného stavu vlastníctva pozemkov na Slovensku, ktoré trpí nielen rozptýlenosťou vlastníctva, čo sa týka pôdy, ale následkom toho aj komplikovanosťou akéhokoľvek obchodovania s pozemkami. Odstránenie tohto stavu je dôležité najmä preto, aby sa mohol začať rozvíjať trh v tomto smere. Problém rozptýleného vlastníctva však ešte komplikuje množstvo neidentifikovaných vlastníkov, čo pokusy o usporiadanie a jednotný systém ešte viac brzdí. Poďme sa teda pozrieť na korene tohto stavu a na možnosti, pomocou..

Spoluvlastnícky podiel ako predmet záložného práva a postihnutie spoluvlastníckeho podielu exekúciou

Dobrý deň. Rád by som sa spýtal na možné riešenie nasledovného problému. Moja manželka je spoluvlastníkom domu. Ona vlastní 2/10 z domu a ďalej je tam viacej vlastníkov, pričom jeden z nich, ktorý má 1/10 z domu, ju dal pred niekoľkými rokmi založiť a spadla na to exekúcia ktorú on nie je schopný splácať dlhé roky. Ešte k tomu je na tú 1/10 domu viacej exekúcií, čo sme sa nedávno dozvedeli. Radi by sme to začali riešiť, len nevieme ako. Chceli by sme tú 1/10 vyplatiť alebo postupne splatiť, ak sa to dá, lebo musíme opraviť určité časti domu a nakoľko..

Dedenie a prechod nájmu družstevného bytu

“Členstvo v stavebnom bytovom družstve a právo užívať byt môže prejsť smrťou užívateľa družstevného bytu, ktorý nebol v spoločnom užívaní manželov (§ 172 ods. 2 O.z.), len na jedného dediča poručiteľa, ktorému pripadol členský podiel, alebo na dvoch dedičov, ak sú manželmi” (§ 172 ods. 2 OZ.) “V konaní o dedičstve je v takom prípade rozhodnutím podľa ustanovenia § 39 Not.por. riešené, kto z dedičov nadobúda členský podiel poručiteľa v stavebnom bytovom družstve, prípadne ako sa dedičia vyporiadajú ohľadne náhrady zostatkovej hodnoty..

Spôsobilosť na právne úkony kontra ich platnosť

Náš otec má 72 rokov. Má značné problémy s chápaním, jeho mentálny zdravotný stav sa v poslednom období rapídne zhoršil. Ja s otcom bývam v byte, ktorý patrí otcovi a súčasne sa o otca dlhé roky starám. Pred niekoľkými mesiacmi začal ku nám chodievať môj mladší brat, ktorý sa pred niekoľkými rokmi odmietol starať o otca a ktorý sa dlhé roky o rodinu ako takú ani nezaujímal. Teraz začal pobádať a manipulovať otca k tomu, aby byt previedol na neho, že sa o neho na oplátku postará. Cítim sa byť ukrivdený, bojím sa o strechu nad hlavou. Prosím vás o..

Vývoj cien bytov v Bratislave v roku 2008

Skoro každého, ktorý či už má byt alebo si ho ešte len plánuje obstarať, zaujíma vývoj cien bytov a hlavne prognóza do budúcnosti. Prvé sa dá ukázať na základe zozbieraných údajov, druhé sa dá v súčasnosti len veľmi obtiažne predpovedať.Pozrime sa teda, čo sa na trhu s bratislavskými bytmi dialo od januára 2008 po čiastočnom cca mesačnom (vianočnom) útlme, ktorý nastal po zatiaľ najväčšom realitnom boome na Slovensku v jeseni 2007, kedy boli ceny za meter štvorcový starých bytov v hlavnom meste drahšie ako ceny za meter štvorcový v novostavbách.Realitný..

Poistenie nehnuteľností

Čo zahŕňa a na čo sa vzťahuje poistenie nehnuteľnostiAko sa určuje výška poistnej sumyAko sa stanovuje poistná sumaSpôsob platby poistnéhoPoistná zmluva a všetko čo sa jej týkaTakže čo si treba pri zmluve všímať?Poistenie domácnostiPripoistenieNa čo sa vaše poistenie nevzťahuje?Poistite si aj okolité budovyUplatnenie náhradyAko postupovaťVlastniť miesto, ktoré môžete nazvať domov je jedným z najzákladnejších prianí každého človeka. A pritom často nezáleží na tom, či ide o byt alebo o dom, človek jednoducho túži mať svoj vlastný kút, kam sa môže..

Prečo si vybrať open space kancelárie: nová teória activity-based workplace

V posledných rokoch sa nie len väčšie úspešné firmy ale aj takzvaní podnikatelia na voľnej nohe usilujú o navodenie produktívnej atmosféry pri práci. Open space kancelárie sú pre pracujúcich ľudí v mnohom veľkým prínosom a to či už máte firmu s množstvom zamestnancov, alebo ste podnikateľ, ktorému sa nedarí zachovať motiváciu na gauči vo vlastnom byte. Otvorené priestory kancelárií, ktoré minimalizujú možnosti vytvoriť si súkromné priestory, odstraňujú steny a dvere, sa v histórii prvýkrát uplatnili niekde v 50.-tych..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.