Systémové omietky Ytong hrejú a chránia pred hlukom aj plesňami

Jednou z prednostívnútorných vápennocementových omietok Ytong je skutočnosť, že zlepšujú tepelnoizolačné vlastnosti stien. Navyše vďaka vysokej paropriepustnosti znižujú riziko vzniku plesní. Pri práci s nimi realizačná firma alebo stavebník ocenia aj ľahké spracovanie, vysokú výdatnosť a pevnosť.

skvelé omietky

Tieto omietky dokonale ladia s priedušnosťou muriva Ytong a Silka. Užívatelia domu či bytu potešia ich dobré tepelnoizolačné vlastnosti: (tepelný odpor λ10 s hodnotou 0, 13 W/m.K). Tie im dodáva špeciálna ľahčená zložka z recyklovaného skla. Vďaka nízkemu súčiniteľovi tepelnej vodivosti a vysokej paropriepustnosti (faktor difúzneho odporu μ ≤ 7) sa u stien omietnutých týmito systémovými omietkami investor nemusí obávať ani vlhkosti a plesní.

Vvnútornú omietku Ytong (s technickým názvom Ytong BASE TP600) je možné aplikovať ako jednovrstvovú (jednodruhovú) alebo viacvrstvovú (z dvoch rôznych typov omietok). V prípade aplikácie viacvrstvovej omietky odporúča spoločnosť Xella vykonať druhú (finálnu) vrstvu z Ytong vnútornej stierky hladenej. Táto kombinácia má množstvo výhod – vnútorná omietka Ytong je vysoko priedušná, vystužená vláknami a vyniká výbornými tepelnoizolačnými vlastnosťami. Sadrová stierka má extra hladký povrch a zaisťuje hygienickú čistotu prostredia.


Vnútorná akustická omietka Ytong zlepšuje akustiku stien a stropov

Akustická vápennocementová jadrová omietka s technickým názvom Ytong BASE GP600 je vhodná na ručné i strojné spracovanie a používa sa na vytváranie vnútorných jadrových omietok pod štukové omietky a stierky stien a stropov s požiadavkou na hlukový útlm. Obvykle sa kombinuje s pórobetónovými tvárnicami Ytong s objemovou hmotnosťou ≥ 400 kg/m3, ale je vhodná aj pre aplikáciu na vápennopieskové tvárnice, tehly, betón alebo štiepkocementové dosky.

Pre zákazníkov a partnerov spoločnosti Xella je kľúčové a podstatné, že pri stene z priečok Ytong Klasik hr. 100 mm na maltu Ytong, obojstranne omietnutých akustickou omietkou Ytong hr. 15 mm, vychádza hodnota Rw(C, Ctr) = 42, pri stene z priečok Ytong Klasik hr. 125 mm vychádza hodnota Rw(C, Ctr) = 44.

"Systémové riešenie s vnútornou akustickou omietkou Ytong plní pri stenách z priečok Ytong Klasik šírky 150, 200 a 250 mm medzi obytnými miestnosťami požiadavky súčasnej akustickej normy, a vďaka akustickým tvárniciam Silka je spoločnosť Xella schopná vyhovieť aj potrebám pre vyšší akustický útlm," hovorí Ing. Martin Mihál, vedúci oddelenia technickej podpory Xella CZ/SK..

bytová omietka

Práca s akustickou omietkou Ytong je ako pri iných omietkach Ytong a Silka jednoduchá a jednoduchá. Pokiaľ tvoria podklady pre vnútornú akustickú omietku Ytong pórobetónové murivo Ytong alebo vápennopieskové tvárnice Silka, nie je potrebné na tieto steny vykonávať prednástrek alebo penetráciu. Rovnaká je situácia pri podklade z tehál. Pri betóne nie je nutná penetrácia, ale prednástrek áno.

Aj pri vonkajších stenách by zákazník mal siahnuť po systémovom riešení a pracovať okrem muriva Ytong alebo Silka aj s vonkajšou systémovou tepelnoizolačnou omietkou Ytong (s technickým názvom Ytong BASE TP400). Okrem toho, že zvyšuje tepelnoizolačné vlastnosti stien, napomáha aj odstraňovať vlhkosť zo stavby. Navyše znižuje riziko vzniku plesní na povrchu stien a vo vnútri konštrukcie a zrýchľuje finálne úpravy stien. U fasád je základom kvalitný podklad a ten má majiteľ domu vďaka kombinácii muriva Ytong a Silka a systémovej vonkajšej tepelnoizolačnej omietky Ytong hotový.

Späť

Výber internetu do domácnosti Výber internetu do domácnosti

Pri vybavovaní domácnosti je dôležité myslieť na rôzne veci. A v dnešnej modernej dobe je internetové pripojenie jednou z tých dôležitejších. Stiahnutie si filmu na večerné pozeranie alebo sledovanie vášho obľúbeného seriálu v super-vysokom rozlíšení je závislé práve na rýchlosti vášho pripojenia. Preto vám dnes poskytneme informácie potrebné k správnemu výberu internetu práve pre vašu domácnosť. Výber internetových riešení pre domácnosť Internet ponúkajú najmä mobilní operátori, no i rôzni samostatní poskytovatelia...

Latexové, penové a pružinové matrace – aký typ si vybrať? Latexové, penové a pružinové matrace – aký typ si vybrať?

Výber matraca vôbec nie je taká jednoduchá záležitosť! Na trhu je k dispozícii široká škála riešení, z ktorých každé má svoje výhody a nevýhody. Ako si teda vybrať najlepší model matraca? Povieme vám, čím sa vyznačujú vlastnosti jednotlivých typov matracov a kto z nich bude mať najlepší úžitok.   Moderné matrace – aký model si vybrať? Hlavným kritériom pri výbere matraca by mal byť typ vložky, tj. výplne vo vnútri. V závislosti od toho, pre ktorý materiál sa rozhodnete, bude mať váš matrac trochu iné vlastnosti. V súčasnosti..

Zateplenie nehnuteľnosti

Väčšina rodinných domov či bytov v panelovej zástavbe potrebuje na Slovensku prejsť dôkladnou rekonštrukciou. Asi tou najznámejšou cestou v súčasnosti je klasické zatepľovanie, ktoré po vizuálnej stránke mení naše sídliská na rôznofarebné sústavy kociek. Ak ste majiteľom rodinného domu, tak pri správnom zateplení máte postarané o príjemné bývanie nielen v zime, ale aj v lete, keď zateplenie bráni prehrievaniu izieb a v dome je príjemne aj bez drahej klimatizácie. Ak by sme si akýkoľvek typ nehnuteľnosti..

Sporné nároky a určenie vlastníckeho práva

Môj otec mi v roku 2003 daroval pozemok, ktorý naša rodina užívala a obhospodarovala od dvadsiatych rokov minulého storočia. Malá časť priliehajúca k môjmu pozemku pôvodne pripadajúca k bývalej vodnej hrádzi bola prebudovaná na verejnú komunikáciu a časť bola prevedená do vlastníctva jednej obchodnej spoločnosti. Dozvedel som sa to pred jeden a pol rokom a myslím si, že pozemok bol prevedený do vlastníctva od štátnej inštitúcie, ktorá nebola skutočným vlastníkom. Nový „vlastník“ si vzal na spornú časť pozemku hypotéku. V tejto časti sa nachádza..

Maloletí a ich spôsobilosť nadobúdať majetok - darovanie a vydržanie

Maloletí môžu nadobúdať majetok do svojho vlastníctva, avšak tento je spravovaný ich zákonnými zástupcami, predovšetkým rodičmi. Maloletí môžu nadobudnúť majetok nielen darovaním, ale aj vydržaním. V danej súvislosti poukazujeme na judikát - rozsudok Najvyššieho súdu SR, spis. zn. 4 Cdo 21/2004. Jedná sa o vec, v ktorej sa prejednávalo dedičstvo - nehnuteľnosti po poručiteľovi, pričom niektorí z oprávnených dedičov namietali darovanie nehnuteľností v tom čase maloletému dieťaťu. “Vydržaním môže nadobudnúť vlastníctvo aj maloletý, ktorý..

Prevod spoluvlastníckeho podielu na nehnuteľnosti Prevod spoluvlastníckeho podielu na nehnuteľnosti

Sme dvaja súrodenci a po rodičoch sme zdedili na polovicu stavebný pozemok v Bratislave. Moja sestra svoju časť predala, o čom som sa dozvedel až po tom, ako mi to nový vlastník oznámil. Ja som sa chystal na tomto pozemku postaviť dom, ale v tejto situácii neviem, či sa mám do stavby naozaj pustiť. Ako mám ďalej postupovať?  J. N., Bratislava Pre riešenie Vášho problému je rozhodujúce, kto je nadobúdateľom spoluvlastníckeho podielu Vašej sestry na predmetnom pozemku. Ak ním totiž bola blízka osoba Vašej sestry, to znamená v zmysle Občianskeho zákonníka..

Úrokové sadzby pri hypotekárnom úvere

O možnosti ako si zadovážiť bývanie pomocou hypotekárneho úveru (HÚ), sa toho popísalo už veľa. Pri jeho vybavovaní zaujíma klientov tej či onej banky  jedna zo základných veličín výška úrokovej sadzby. Podľa nastavenia jej výšky, môžete na svojom (HÚ) riadne ušetriť, ale pri troche neuváženosti a letmom prebehnutí čísel v letáku propagujúcom hypotekárny produkt aj svoje bývanie riadne preplatiť. Tak či onak, úroková sadzba tvorí základ splácania vášho dlhu, takže jej optimálne nastavenie je pre vás ako klientov obzvlášť dôležité.Tvorba..

Prečo si vybrať open space kancelárie: nová teória activity-based workplace

V posledných rokoch sa nie len väčšie úspešné firmy ale aj takzvaní podnikatelia na voľnej nohe usilujú o navodenie produktívnej atmosféry pri práci. Open space kancelárie sú pre pracujúcich ľudí v mnohom veľkým prínosom a to či už máte firmu s množstvom zamestnancov, alebo ste podnikateľ, ktorému sa nedarí zachovať motiváciu na gauči vo vlastnom byte. Otvorené priestory kancelárií, ktoré minimalizujú možnosti vytvoriť si súkromné priestory, odstraňujú steny a dvere, sa v histórii prvýkrát uplatnili niekde v 50.-tych..

Nehnutelnosti ...


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.