Výtvarné umenie ako okrasa nehnuteľnosti

Pri sťahovaní sa do nového domova si ľudia dávajú záležať na mnohých detailoch. Záleží im na tom, aby sa ich byt alebo dom stal útočiskom. Miestom, ktoré budú milovať a starať sa oň. Jedným z najväčších pomocníkov pri vytváraní žiadanej atmosféry nehnuteľnosti je výtvarné umenie. Dokáže zázraky.

Aké druhy výtvarného umenia sú vhodné do Vášho interiéru?

Hoci poznáme mnoho odvetví výtvarného umenia, nie každé je vhodné umiestniť do Vášho obytného priestoru. Viete si predstaviť blokovať stred Vašej obývačky veľkou plastickou sochou antického hrdinu? Pravdepodobne nie... 

Z umenia sú to práve závesné obrazy, ktoré sú vhodné do každého interiéru a len ťažko niečo pokazíte pri rozhodnutí investovať do nového klenotu Vašej obývačky. Avšak treba vyberať veľmi obozretne. Nestačí, aby sa Vám páčil samotný obraz ktorý si vyberiete. Mohlo by sa stať, že sa Vaša predstava o bývaní nebude zhodovať s takýmto obrazom a Vy budete nútený obraz nechať v prachu v pivnici s ďalšími nepotrebnými vecami.



Paleta farieb

Paleta farieb je pri výbere diela jeden z najdôležitejších aspektov, podľa ktorého by ste mali vyberať obraz. Pri výbere je dôležité naplánovať si, do akých farieb sa snažíte zladiť Vaše bývanie a rovnakej tematiky sa držať aj pri výbere obrazu. Pokiaľ chcete, aby Váš obraz nekričal, snažte sa udržať ho v maximálne piatich farbách, ktoré sa vo vašom bývaní objavujú najčastejšie. Snažte sa zapojiť neutrálne farby, ktoré obraz s miestnosťou zjednotia. Dajte si záležať a vyhraďte si na kúpu čas, aby ste sa nerozhodli zbrklo. 



Najčastejší výber žánrov závesných obrazov    

Každý človek má vlastný štýl a svoju osobitú povahu. Pravdepodobnosť že postarší automechanik si zavesí nad kuchynský stôl rovnaký obraz ako čerstvá absolventka pedagogickej fakulty, je len veľmi nepravdepodobná. I napriek tomu dokážeme s určitosťou vymenovať pár najčastejšie sa opakujúcich motívov používaných v interiéroch. Sú to prevažne krajinomaľby (pohľad na krajinu-prírodu) a veduty (pohľad na mesto). Takýto typ obrazov človeka zaujme najčastejšie. Dokáže dodať interiéru na útulnosti, no často aj pozdvihnúť bývanie na luxusnejšiu úroveň.                                                                                     

Často využívané sú i zátišia, ktoré sa najčastejšie v bytoch vyskytujú v podobe vázy s kvetmi. Každý má rád doma kvety, ale predsa tie na obraze sú nenáročnejšie na starostlivosť a človeka dokážu potešiť skoro tak ako skutočné.


Kde hľadať obrazy do domácnosti

Pokiaľ nemáme v rodine šikovného výtvarníka, ktorý by Vám obraz namaľoval, máte dve možnosti na zváženie. Ich najväčším rozdielom je cena. Ide o galérie a veľkoobchody s nábytkom. Hoci galérie môžu človeka stáť často nemalý peniaz, kvalita obrazu stojí za vyskúšanie. Galérie ponúkajú obrovský výber rozmerov diel, tém, žánrov a aj cien obrazov. Výhodou je práve šikovnosť s akou dokáže takýto obraz pozdvihnúť vnímanie hodnoty Vašej nehnuteľnosti.  

V kontraste s galériami môžete zvážiť aj ponuku veľkoobchodov, ktoré hoci ponúkajú často len grafiku či plagátovú tvorbu, môžu poskytnúť dostatočnú spokojnosť pri už spomenutom dotváraní atmosféry domácnosti. Príkladom takéhoto veľkoobchodu je IKEA, ktorá ponúka široký sortiment rámov a plagátov vhodných do všetkých typov obývacích priestorov. Výhodou týchto obrazov je, že ak sa rozhodnete experimentovať a často obrazy vymieňať, nebude Vás to stáť veľkú sumu peňazí, ako je to pri kúpe v galérii.


Možností ako si obrazom zútulniť bývanie je mnoho a určite sa oplatí byť kreatívny a prechádzať rôzne katalógy s názornými ukážkami ako sa obrazy dajú v interiéroch využiť. Nápomocné môžu byť i aplikácie ako je napríklad Pinterest či Instagram, na ktorých sa môžete rôznymi štýlmi interiérového dizajnu inšpirovať.

Tak už len veľa šťastia pri dolaďovaní Vášho bývania.


 Redakcia TRH.sk

Späť

Ceny pozemkov stúpajú, je ich nedostatok

Pozemkov je nedostatok, na stavebné parcely sa menia aj lesy a poľnohospodárska pôdaPrečo sa oplatí navštíviť pred podpisom kúpnej zmluvy katastrálny úradNa čo nezabudnúť pri kúpe stavebného pozemkuOrientačný prehľad cien pozemkov v niektorých slovenských mestách Ceny stavebných pozemkov vyháňa hore najmä zvýšený dopyt po nich. Záujem o pozemky zvyšuje hlavne dostupnosť hypotekárnych úverov pre širšie vrstvy obyvateľstva a väčší záujem o stavbu rodinných domov. Nedostatok stavebných pozemkov a ich vysoké ceny sú najvýraznejšie práve..

Kúpa nehnuteľnosti. Aké kroky tento úkon zahŕňa a dokumenty, bez ktorých sa nezaobídeme Kúpa nehnuteľnosti. Aké kroky tento úkon zahŕňa a dokumenty, bez ktorých sa nezaobídeme

Pri otázke kúpy domu alebo bytu sa aspoň raz v živote ocitne každý človek; niekto po skončení štúdia, niekto pri zakladaní rodiny a iný zas v okamihu, keď si našetrí na takú nehnuteľnosť, akú chce mať. Pri tomto kroku je samozrejme nutné zvážiť niekoľko vecí: výšku sumy, ktorou chceme nové bývanie financovať, ostatné faktory, ktoré z pohľadu spotrebiteľa o vhodnosti daného domu či bytu rozhodujú (poloha, občianska vybavenosť a podobne), a v neposlednom rade otázku, či tento krok zveríme realitke, alebo..

Kúpeľňa Kúpeľňa

 Každý z nás chce, aby jeho kúpeľňa vyzerala dobre, sviežo a zároveň príjemne. Je to miestnosť, v ktorej, aj keď si to málokto z nás uvedomuje, trávime množstvo času. Sme s vlastnou sprchou a umývadlom spojení viac, než si dokážeme pripustiť. Je len prirodzené, že sa v tejto možno najmenšej miestnosti našej domácnosti chceme cítiť príjemne. Starosti spojené s udržiavaním kúpeľne v čistote sa týkajú každého z nás, preto je na mieste povedať si pár faktov o materiáloch, obkladačkách, umývadlách, sprchách, vlastne sa budeme snažiť venovať..

Niektoré zásady občianskeho práva a ich význam pre platnosť zmluvných vzťahov o nehnuteľnostiach

Zásada rovnosti účastníkov   V oblasti občianskeho súdneho procesu je zásada rovnosti účastníkov ustanovená v čl. 12 ods. 1 Ústavy SR a v občianskom súdnom konaní sa transformuje do zásady rovnosti účastníkov konania (čl. 47 ods. 3 ústavy) a vzťahuje sa na všetky materiálne a procesné zákony a na každého. Rovnosť pred súdom je len výrazom rovnosti strán pred zákonom, v tomto prípade pred Občianskym súdnym poriadkom. Z toho vyplýva, že rovnosť pred zákonom a rovnosť pred súdom je obsahom toho istého pojmu a znamená rovnaké postavenie..

Činnosť notárov a advokátov

Zamýšľam predať moje pozemky a rozhodla som sa vyhľadať právnu pomoc. Aký je rozdiel v postavení notárov, advokátov a právnych poradcov? Akú náplň činnosti majú napr. notári, čo môžu vykonávať (aj v súvislosti s realitami), a aké služby poskytujú právnici - advokáti?Edita G., Považský InovecV prípade notárov ako aj advokátov sa jedná o osoby s právnickým vzdelaním, teda o osoby práva znalé. Rozdiel medzi týmito dvomi právnickými profesiami spočíva v náplni ich činnosti, ktorá je upravená osobitnými zákonmi. V prípade notárov ide o zákon..

Obťažuje vás sused hlasnou hudbou? Bráňte sa!

„ Pokiaľ sa žalobca domáha ako vlastník nehnuteľnosti ochrany proti hluku, je potrebné žalobný návrh formulovať tak, že žalovaný je povinný zdržať sa obťažovania žalobcu hlukom z (v žalobe uvedeného) pozemku žalovaného (prípadne i z inej veci patriacej žalovanému), prenikajúcim na (v žalobe uvedenú) nehnuteľnosť žalobcu. Pokiaľ súd zistí, že dochádza k obťažovaniu nad mieru primeranú pomerom (prípadne, že ide o vážne ohrozenie výkonu jeho práva), žalobe vyhovie; v odôvodnení rozsudku určí mieru obťažovania, ktorá je v danej veci primeraná..

Nehnuteľnosti sa viažu ...

Financovanie nehnutelnosti

Právnické a fyzické osoby, ktoré ku svojej činnosti potrebujú vyhovujúce priestory, majú v dnešnej dobe hneď niekoľko možností ako ich získať. Každá z nich obsahuje výhody, nevýhody a skryté riziká. Spomínanými možnosťami sú kúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky, kúpa nehnuteľnosti s použitím bankového úveru, kúpa nehnuteľnosti na leasingové splátky alebo iba prenájom nehnuteľnosti na určitú dobu.Kúpa nehnuteľnosti verzus nájomKúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky je klasická možnosť kalkulovania: “čo si môžem dovoliť za peniaze,..

Kúpte si pozemok, pretože ... (TRH Nehnutelnosti)


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.