Máte drahú hypotéku? Vymeňte ju!

Nie ste spokojní s aktuálnymi podmienkami vašej hypotéky? Nahraďte ju Flexihypotékou od VÚB banky s lepšou úrokovou sadzbou a bez poplatku za poskytnutie.

Roman zo Senca dostal vo februári po piatich rokoch splácania hypotéky od svojej starej banky oznámenie o novej úrokovej sadzbe. Úrok bol 5,7% ročne, čo bolo približne toľko ako doteraz. Roman však dnes zarába viac, ako v čase, keď si bral úver, a so sadzbou tak nebol spokojný. „Navštívil som preto pobočku VÚB banky a oni ponúkli mi o percento lepší úrok. Nad takou ponukou som nemusel dlho rozmýšľať,“ hovorí pán Roman. Jeho doterajšia splátka bola 464 eur, po prenose do VÚB banky bude platiť už len 420 eur. Len za najbližšie tri roky tak ušetrí takmer 1 600 eur.

Lacnejšia hypotéka aj pre vás

Ak nie ste spokojní s vašou hypotékou a chcete ušetriť podobne ako pán Roman navštívte aj vy VÚB banku. Tá má pre vás pripravenú Flexihypotéku na refinancovanie s lepšou úrokovou sadzbou už od 4,39% ročne. Úver pritom získate bez poplatku za poskytnutie, čo znamená, že pri 50-tisícovej hypotéke ušetríte 400 eur. Ďalších 100-150 eur ušetríte na ohodnotení nehnuteľnosti, pretože VÚB bude akceptovať pôvodný znalecký posudok, prípadne vykoná interné ohodnotenie zdarma.

Ako na to?

S vybavením Flexihypotéky na refinancovanie nie sú spojené žiadne zbytočné papierovačky. Doklady potrebné k žiadosti o úver:

-        občiansky preukaz/pas + ďalší doklad totožnosti

-        pôvodná úverová zmluva + prípadné dodatky

-        potvrdenie o aktuálnom zostatku úveru

-        pôvodný znalecký posudok / interné ohodnotenie zdarma

K podpisu úverovej zmluvy, resp. najneskôr k čerpaniu úveru, budete potrebovať aj súhlas súčasnej banky s predčasným splatením úveru obsahujúci informácie o tom akú sumu, kedy a na aký účet treba poukázať. Následne už len odnesiete záložné zmluvy na kataster. Samotné vyplatenie pôvodného úveru zrealizuje VÚB, takže s tým nebudete mať žiadne starosti.

Dôležité:

Predčasne vyplatiť hypotéku a nahradiť ju inou je najvýhodnejšie urobiť v čase obnovy fixácie úrokovej sadzby. Vtedy banky štandardne umožňujú predčasné splatenie celého úveru bez poplatku. Pokiaľ by ste predčasné splatenie chceli urobiť mimo tohto obdobia, poplatok by mohol byť 3-5% z predčasne splácanej sumy.

Vylepšite si úrokovú sadzbu

VÚB banka ponúka každému záujemcovi možnosť vylepšiť si podmienky svojej hypotéky prostredníctvom doplnkových služieb. Ich využívanie vám môže pomôcť získať výhodnejšie podmienky a priblížiť úrokovú sadzbu k najnižšej úrovni. Vybrať si môžete z nasledovných služieb:

-        zasielanie príjmu na Flexiúčet vo VÚB

-        inkaso splátky z Flexiúčtu vo VÚB

-        poistenie úveru

-        poistenie nehnuteľnosti

-        poistenie domácnosti

Čim viac služieb si vyberiete, tým vyššiu zľavu môžete získať. A čo je dôležité, zľava je trvalá a platí po celú dobu využívania zvolených služieb, t.j. aj počas celej lehoty splácania hypotéky.  

Úver budete môcť splatiť skôr

VÚB myslí aj na prípady, ak by ste sa chceli svojich dlhov zbaviť skôr. Okrem bezplatného predčasného splatenia celého úveru v čase obnovy fixácie úrokovej sadzby vám preto umožní splatiť každý rok kedykoľvek predčasne až 20% z pôvodnej výšky úveru bez poplatku. V prípade, že vaše mesačný príjmy stúpnu a  budete chcieť mesačne splácať viac, banka vám skráti dobu splatnosti a tak výrazne zníži sumu úrokov, ktoré jej zaplatíte.

Pre viac informácií navštívte ktorúkoľvek pobočku alebo hypotekárne centrum VÚB banky, kliknite na www.flexihypoteka.sk  alebo zavolajte na službu Kontakt 0850 123 000.

Späť

Ružová alebo šedá budúcnosť hypoték?

Ak by sme položili anketovú otázku, ako by ste si vedeli zabezpečiť vlastné bývanie, väčšina by po krátkom rozmýšľaní vydala zo seba slovné spojenie hypotekárny úver. Veď len málokto si môže dovoliť kúpiť nehnuteľnosť za celú hotovosť. Nuž poviete si, že získať hypotéku, keď máte nebodaj aj niečo našetrené, by nemal byť problém. Nuž ale z Bruselu k nám prichádzajú nie príliš lichotivé správy z tejto oblasti. A tieto „novinky“ by mohli mať neblahé dôsledky nielen na vývoj cien starých bytov ale hlavne na vývoj cien novostavieb, ako i..

Nízkoenergetické domy

Energetická hospodárnosť budovEnergetická certifikáciaNízkoenergetický domInštitút pre energeticky pasívne domyV januári 2006 bol na Slovensku prijatý zákon o energetickej hospodárnosti budov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Platnosť nadobúda 1. Januára 2008. Zákon nadväzuje na smernicu Európskeho parlamentu a Rady Európskej únie 2002/91/ES zo 16. decembra 2002 o energetickej hospodárnosti budov, ktorá obmedzuje spaľovanie neobnoviteľných prírodných zdrojov a tým chce prispieť k obmedzeniu tvorby oxidu uhličitého. Cieľom smernice je zlepšenie energetickej..

Výber a starostlivosť o okná

Okno nie je len prostriedkom zosvetlenia a vetrania priestorov. Je zároveň estetickým, funkčným a nevyhnutným doplnením bytu a musia naň byť kladené vysoké technické požiadavky. Oproti minulosti nebol v tomto segmente príliš veľký výber. Dnes už si však môžme vyberať z viacerých druhov a materiálov. Pri ich výbere sa tak do popredia dostáva ich tepelná či akustická izolácia. Jednoducho kvalita okna musí byť vždy na prvom mieste. Drevené okná Vzhľadom na dlhodobú tradíciu používania a dostupnosti je drevo najlepšie poznaným materiálom na výrobu okien...

Medzimanželské a porozvodové vzťahy k nehnuteľnostiam

Rada by som vás poprosila o radu pri riešení nášho problému. Naši rodičia v roku 1978 darovaním získali po otcovej matke staršiu nehnuteľnosť v pomere 3/4 otec a 1/4 mama. Na pozemku tejto nehnuteľnosti postavili rodičia v roku 1972 nový dom, ktorý je obývateľný, otec bol zavretý, medzi tým sa čas starého domu zrútila, keď otca prepustili naďalej, obýval tento dom, s tým že sa s mamou rozviedol, ale sa majetkovo nevyporiadali. Otec sa znovu oženil a v roku 2000 prepísal dom na druhú manželku, mama svoj podie 1/4 darovala nám. Nedávno otec umrel a my sme sa..

Kúpa nehnuteľnosti jedným z manželov - kedy a ako

Manželka uzavrela zmluvu o budúcej zmluve, ktorá sa týkala kúpy rodinného domu. Ten chcela získať do svojho vlastníctva za naše spoločné peniaze ako i za peniaze získané z predaja bytu mojej matky, ktorá s tým nesúhlasila. Manželka od zmluvy o budúcej zmluve odstúpila, keďže nemala dostatok finančných prostriedkov. Je zmluva o budúcej zmluve napriek tomu platná? Je možné, aby jeden z manželov získal výlučne do svojho vlastníctva počas trvania manželstva napr. nehnuteľnosť? Neplatná z dôvodu, že som v nej nefiguroval ako manžel kupujúcej? Predávajúci..

Porozvodové otázniky - spor o vypratanie družtevného bytu

V roku 1977 mi spolu s manželkou bol pridelený družstevný byt, obaja sme boli členmi družstva. Tento byt som nerušene obýval a užíval. Požiadal som družstvo o prevod vlastníctva k tomuto bytu. V apríli a máji roku 2003 mi však zo strany družstva boli doručené výzvy na vydanie bytu, dôvodom bolo, že mojej manželke, s ktorou som neviedol dlhodobo spoločnú domácnosť, bol v roku 1990 pridelený družstvom iný byt a vraj som sa spolu s ňou družstvu písomne zaviazal tento byt odovzdať a presťahovať sa do novoprideleného bytu. V roku 2000 kedy sme sa s manželkou rozvádzali,..

Hypotéky pre mladých

 Róbert Fico si od avizovania krokov, ktoré pomôžu mladým rodinám s bývaním, vylepšil svoj profil o značné čísla. Realita sa však tak celkom nezakladá na pôvodne médiami hlásaných zvýhodneniach pre mladých ľudí, ktorí majú vážne starosti so svojím bývaním. Hovorím najmä o vládnej „pomoci“ mladým vo forme bonifikácie hypotekárnych úverov. Veľké oči Nečudo, že mnohí z nás mladších zajasali, keď postupne v takmer všetkých denníkoch natrafili na propagandistickú kampaň vládnych strán, kde bolo toto zvýhodnenie opisované ako konečne jeden..

Byty na prenájom - ceny v Bratislave za rok 2005

V súčasnosti je veľa ľudí, ktorí sa rozhodli kúpiť si byt za účelom jeho prenájmu. Kto však chce prenajímať byt, kupovaný na úver, musí si veľmi dobre zrátať, nakoľko môže nájomné pokryť splátky úveru.Treba si uvedomiť, že pravidelné mesačné splátky sa dajú investovať aj do iných produktov ako sú nehnuteľnosti, pričom napríklad pri finančných produktoch nedochádza k postupnému opotrebovávaniu, a tým k obmedzovaniu vplyvu inflácie na zvyšovanie ceny (výšky nájomného). Pri prenájme nehnuteľností treba rátať aj s určitou rezervou - keď sa..

Kúpte si pozemok, pretože ... (TRH Nehnutelnosti)


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.