Ako si môžem usporiadať garáž?

Garáž na dvore je často viac ako len miesto pre vaše auto – je to miesto, kde skladujete záhradné vybavenie, sezónny nábytok alebo náradie. Premýšľate, ako spravovať svoju plechovú garáž? Prečítajte si niekoľko osvedčených trikov.

 

Akú veľkú plechovú garáž si mám objednať?

V prvom rade sa musíte rozhodnúť, akú veľkú chcete mať plechovú garáž, ktorú chcete umiestniť na svojom pozemku. Ponuka výrobcov je rôzna – ľahko nájdete stavbu, do ktorej sa zmestí len auto, ako aj garáž, do ktorej sa zároveň zmestia aj iné veci. Ešte pred tým, ako sa pozriete na dostupné návrhy, sa však oplatí:


  • • uistiť sa, že neexistujú žiadne formálne prekážky, ktoré by bránili postaveniu plechovej garáže na vašom pozemku – kľúčové sú predpisy;

  • • rozhodnúť sa, kde chcete garáž umiestniť – možno zistíte, že priestor je obmedzený, takže bude možná len malá garáž s výklopnou bránou;

  • • zvážte svoje potreby – ak bude plechová garáž slúžiť len na uskladnenie auta, nemá zmysel platiť za ďalšie metre.

 garage


Plechové garáže – ako sa dajú použiť?

V plechovej garáži môžete zaparkovať auto a postaviť regály, o ktorých sa dočítate nižšie. Možnosti využitia plechovej garáže sa však nekončia len pri týchto dvoch príkladoch. Plechová garáž môže slúžiť mnohým funkciám v závislosti od potrieb stavebníka. Tu je niekoľko nápadov:


  • • miestnosť na náradie – malé plechové garáže možno využiť ako sklad záhradného náradia alebo elektrického náradia;

  • • miestnosť na bicykle – keď sú všetci členovia rodiny nadšencami bicyklov, je užitočné miesto na uskladnenie bicyklov;

  • • sklad – plechová garáž môže byť miestom, kde sa skladujú rôzne veci;

  • • miestnosť na oddych – na pozemku na oddych je vhodné postaviť krytú stavbu, kde sa dá oddychovať alebo sa schovať pred slnkom či dažďom;

  • • garáž pre menšie vozidlá – do malej garáže môžete umiestniť nielen motorku, skúter alebo kosačku, ale aj vodné zariadenia (napr. motorový čln).

 

Ktoré regály do plechovej garáže?

Plechové garáže – https://plechovegaraze-stalmex.sk/ – sú zariadenia, v ktorých sa často zriaďujú regály. Nie je to prekvapujúce vzhľadom na to, že regály udržiavajú poriadok a tiež sa ľahko udržiavajú v čistote. Čo treba zohľadniť pri výbere regálov do plechovej garáže?

 

Základným kritériom je nosnosť. Keďže v plechovej garáži sa môžu skladovať zariadenia s rôznou hmotnosťou, najlepšie je vybrať si model s nosnosťou aspoň 150 kg. V opačnom prípade sa môže stať, že na regál bude možné umiestniť len ľahké predmety.

 

Aby bol regál funkčný, vzdialenosť medzi jednotlivými policami by mala byť nastaviteľná. Kovové regály ponúkajú v tomto smere veľké možnosti. Sú k dispozícii aj v bezskrutkovom vyhotovení. V prípade potreby sa takýto regál často dá rýchlo premeniť aj na pracovný stôl.

Späť

Situácia na trhu so stavebnými pozemkami

V súčasnosti ale aj  nedávnej minulosti sa už veľa hovorilo a písalo o tom, ako finančná kríza zahýbala realitným trhom v oblasti predaja a kúpy bytov či rodinných domov. No predtým, ako sa postaví nová budova pre bývanie či prácu, je dobré si zaobstarať dobrý a kvalitný pozemok. Zmapovanie situácie na trhu s pozemkami a následné vykreslenie možností na čo všetko by sme si mali dať pozor pri ich kúpe je rovnako dôležité, ako neskoršia stavba nehnuteľnosti na tom ktorom pozemku.Všeobecná sitácia na trhu s pozemkamiHneď na úvod by sa dalo povedať, že..

Moderná domácnosť prospieva aj vďaka batériám od renomovaných značiek Moderná domácnosť prospieva aj vďaka batériám od renomovaných značiek

Moderný ekologický princíp často evokuje globálne riešenia. Možno ho ale uplatňovať aj na úrovni základnej, najmenšej bunky spoločnosti. Rodina a jej domácnosť dnes prosperuje, najmä keď vyhľadáva trvácnu a šetrnú výbavu s príslušenstvom. Medzi prosté, ale často nenahraditeľné a vyhľadávané príslušenstvo v domácnosti zaraďujeme klasické spotrebné batérie. Ako vďaka nim domácnosť prospieva? Najväčší svetoví výrobcovia na svete získavajú plnú dôveru Na základe dlhodobých skúseností dnes jedny z najväčších..

Zimné obdobie a stavba rodinného domu

Teplé a slnečné dni sú už definitívne za nami. Nuž z pohľadu meteorológie sa nič prevratné nedeje, ale z pohľadu výstavby nehnuteľností príchod chladných dní znamená veľa. Jednoducho povedané, stavbárska sezóna sa pomaly, ale isto končí. A tak mnoho ľudí, ktorí sa pustili do stavby vlastného rodinného domu preto rieši v týchto dňoch jednoduchú, ale závažnú dilemu. Ktoré práce dokončiť na svojej stavbe ešte pred zimou, a ktoré naopak odložiť až na teplejšie jarné dni? Ak je vašim snom stavba vlastného rodinného domu a rozhodli ste sa aj tento..

Kúpa bytu v prospech maloletej osoby a zákonné zastúpenie

Chceme pre dcéru, ktorá ešte nedosiahla 18 rokov, kúpiť byt ako odmenu k maturite. Ako máme v danej veci postupovať, je potrebné uviesť jej meno priamo v kúpnej zmluve ako aj uviesť jej podpis? Alebo kto podpisuje zmluvu, keď byt nadobudne naša dcéra. Niekde som počula, že vraj sa vyžaduje aj zásah súdu, hoci mi to pripadá divné. Ako to bude s elektrárňami, správcom a pod.? Ďakujem za odpoveď. Jana Š., Nitra Maloletý zmluvu nepodpisuje V samotnom texte zmluvy o nadobudnutí nehnuteľnosti (kúpna zmluva a pod.) uveďte vašu dcéru ako nadobúdateľa nehnuteľnosti...

Smernica č. 2008/122/ES a náležitosti timesharingovej zmluvy

Minulým článkom sme započali miniseriál týkajúci sa otázok tzv. timesharingových vzťahov, teda vzťahov založených timesharingovými zmluvami. Ako už bolo povedané, timesharing je inštitút alebo obchodný produkt spojený s dovolenkovými pobytmi v hotelových a iných ubytovacích zariadeniach, ktoré si občan prenajíma na určité vymedzené časové obdobie počas kalendárneho roka, a to na obdobie niekoľkých rokov. Jedná sa o osobitný druh nájmu v kombinácii s kúpou. Smernica č. 2008/122/ES Smernica č. 2008/122/ES o ochrane spotrebiteľa vo vzťahu k niektorým..

Zastúpenie fyzických osôb pri spravovaní ich nehnuteľného majetku

Pri právnych úkonoch súvisiacich s nehnuteľnosťami je možné dať sa zastúpiť inou fyzickou osobou, príp. právnickou osobou. Občiansky zákonník v danej súvislosti diferencuje medzi zákonným zastúpením a zastúpením na základe tzv. dohody o plnomocenstve. Zákonné zastúpenie Zákonné zastúpenie vzniká na základe zákona alebo rozhodnutia štátneho orgánu. Typickým príkladom zákonného zastúpenia je zastúpenie maloletého dieťaťa. Kto je jeho zákonným zástupcom, ustanovuje zákon č. 36/2005 Z. z. o rodine. Uvedené zastúpenie maloletého..

Daň z nehnuteľností

Čo je to daň z nehnuteľností?Vyrubenie daneKto je to daňovník?Predmet daneVýška sadzby daneNovinkyProblematika dane z nehnuteľností je upravená v zákone č.582/2004 Z. z.o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady (ďalej len "zákon"). V podstate sa teda už tri roky zachováva v pôvodnom stave. Každý rok sa ale dejú jemné úpravy.Čo je to daň z nehnuteľností?  Zákon rozlišuje 3 druhy dane z nehnuteľností:daň z pozemkov,daň zo stavieb,a daň z bytov (kam patria pre účely dane i nebytové priestory v bytovom..

Novinky v stavebnom sporení

Správa bytových domovCieľ projektu a konferencieNovela zákona o stavebnom sporeníOkruh poberateľov štátnej prémieAsi nikoho v súčastnej dobe neprekvapí, že medzi základné túžby človeka patrí splnenie si sna o vlastnom bývaní či zmodernizovaní toho, čomu hovoríme vlastný domov. Cesta k peknému a hlavne útulnému bývaniu vedie viacerými cestami. Medzi tie najviac využívané cesty ako sa k tomuto cieľu priblížiť patrí na Slovensku stavebné sporenie. Aby tento nástroj na splenie si sna o peknom bývaní mohol lepšie reagovať na potreby ľudí, dochádza na tomto..

Vývoj cien bytov V Bratislave v roku 2007

Analýza cien bytov v Bratislave sa robila z plnohodnotných 13.410 údajov za obdobie od januára do decembra 2007. Priemerná cena m2 bytu v Sk sa vypočítavala bez výrazných odchýliek narúšajúcich trend. Oddelene sa vypočítavali ceny novostavieb od cien starých bytov, aby sa odhalil ich vplyv na rast cien starých bytov. Graf č.1: Tento graf poukazuje na to, že 34% z celkovej ponuky bytov pripadalo na ponuku novostavieb. Toto malo zákonitý vplyv na vývoj celkovej výslednej ceny, ktorú novostavby ťahali nahor.Graf č.2: Tento graf ukazuje, že najväčší podiel na množstve..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.