Latexové, penové a pružinové matrace – aký typ si vybrať?

Výber matraca vôbec nie je taká jednoduchá záležitosť! Na trhu je k dispozícii široká škála riešení, z ktorých každé má svoje výhody a nevýhody. Ako si teda vybrať najlepší model matraca? Povieme vám, čím sa vyznačujú vlastnosti jednotlivých typov matracov a kto z nich bude mať najlepší úžitok.

 

Moderné matrace – aký model si vybrať?

Hlavným kritériom pri výbere matraca by mal byť typ vložky, tj. výplne vo vnútri. V závislosti od toho, pre ktorý materiál sa rozhodnete, bude mať váš matrac trochu iné vlastnosti. V súčasnosti medzi najobľúbenejšie riešenia patria:

·         pružinové matrace;

·         taštičkové matrace;

·         latexové matrace;

·         penové matrace.

Pri výbere typu výplne dbajte nielen na pohodlie a mäkkosť, ale aj na to, či matrac poskytuje primeranú oporu chrbtici. Ak máte možnosť, vyskúšajte rôzne typy matracov a zistite, ktorá výplň najlepšie vyhovuje vašim očakávaniam.


 druhy matracov


Pružinové matrace – klasika v novom vydaní

Tradičné pružinové matrace patria medzi najobľúbenejšie modely: majú vo vnútri prepojené pružiny. Moderné matrace sú pružné a ich pružiny sú takmer nepostrehnuteľné. Tento typ matraca je vhodný pre ľudí s nadváhou, ktorí potrebujú tvrdší matrac. Takýto model by sa nemal používať na nastaviteľnom ráme, pretože sa potom pomerne rýchlo zničí. Niektorí ľudia sa tiež sťažujú na charakteristické vŕzganie, ktoré sa objavuje pri používaní matraca. Pri tradičných pružinových matracoch musíte počítať aj s tým, že ich budete musieť rýchlejšie vymeniť, pretože tento typ matracov sa opotrebováva o niečo rýchlejšie.

 

Taštičkové matrace – vysoká kvalita a pohodlie

Taštičkové matrace sú variantom pružinových matracov – každá pružina je uložená v samostatnej kapse, takže pracuje samostatne. Vďaka tomu sa matrac pod tlakom nevlní a pružiny sa o seba netrú a nevydávajú žiadne zvuky. Vďaka použitiu taštičiek možno na povrchu matraca vytvoriť rôzne oporné zóny. Tento typ matraca je častou voľbou pre páry a ťažšie osoby.

 

Latexové matrace – pružné a všestranné

Latexové matrace sú pružné a prispôsobia sa tvaru tela, pričom majú dostatok oporných bodov, aby nehrozilo riziko prepadnutia. Vysokokvalitné latexové matrace sa odporúčajú predovšetkým ľuďom, ktorí majú problémy s bolesťami chrbta a chrbtice. Výplň je vyrobená z kombinácie syntetického latexu a kaučukového mlieka. Vďaka tomuto zloženiu majú matrace z latexu aj antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti, preto sa tento typ matracov odporúča pre alergikov. Latex sa nezahrieva a pórovitá štruktúra zabezpečuje voľné prúdenie vzduchu, takže takýto matrac určite osloví tých, ktorí bojujú s nadmerným potením.

 

Penové matrace – mäkké a pohodlné

Moderné peňové matrace sa môžu líšiť v závislosti od typu peny použitej na výplň. Penové matrace sa delia na modely z polyuretánovej a termoelastickej peny. V prípade penových matracov sa penová výplň často kombinuje s ďalšími zložkami, aby sa zabezpečila čo najlepšia opora chrbtice a zvolený stupeň tvrdosti matraca. Vysoko elastická polyuretánová pena sa vyznačuje vysokou pružnosťou. Poskytuje dobrú oporu chrbtici a dobre tlmí vibrácie, takže sa dobre hodí ako matrac do manželskej postele. Termoelastická pena sa prispôsobuje tvaru tela používateľa pod tlakom aj telesnej teplote. Vďaka svojim vlastnostiam sa takýto model môže používať ako ortopedický matrac alebo pre tehotné ženy.

 

Moderné matrace – aký typ si vybrať?

Ak zvažujete, aký typ matraca si vybrať, určte si najprv svoje potreby. Hľadáte lepšiu podporu chrbtice? Pozrite sa na tvrdšie matrace. Spíte najčastejšie na boku a občas pociťujete bolesti bedrového kĺbu? Zvážte penový matrac, ktorý sa prispôsobí krivkám vášho tela. Alebo možno trpíte nepríjemnými alergiami a hľadáte matrac s hypoalergénnymi vlastnosťami? V takom prípade bude najlepšou voľbou moderný latexový matrac. Moderné obchody s matracmi ponúkajú obrovský výber matracov s rôznymi výplňami a úrovňami tvrdosti – určite medzi nimi nájdete model, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám.

Späť

Konferencia týždenníka TREND o realitách a developmente

Konferencia týždenníka TREND o realitách a developmente sa tento rok venuje oblastiam, ktorým dodala aktuálnosť ekonomická kríza. Otočila trh z hlavy na nohy, pánom sa na ňom stal zákazník. Namiesto silného dopytu, ktorý developeri nestíhali zasýtiť bytmi, víkendovými apartmánmi, kanceláriami, nákupnými centrami, hotelmi a skladovými halami je tu previs ponuky and dopytom takmer vo všetkých segmentoch. Záujem o kúpu a prenájom nehnuteľností sa však nezastavil. Po niekoľkomesačnom hlbokom nádychu sa opäť oživuje.Je to len krátkodobé oživenie alebo..

Znalecké ohodnotenie nehnuteľností

 „Koľko ľudí, toľko chutí,“ hovorí známe slovenské príslovie. O jeho pravdivosti sa mohli presvedčiť aj tí, ktorí sa v praxi stretli s znaleckým ohodnocovaním nehnuteľností. Práve u rčenie hodnoty pozemkov či nehnuteľností sa v mnohých rodinách stalo jablkom sváru. Dedičské či rozvodové konania a s tým spojená deľba majetku, sa tak môžu stať nepríjemnosťou pre viacerých rodinných príslušníkov. Je pravdou, že iný pohľad má na objekt predávajúci, ktorý chce v prvom rade zarobiť a dostať za svoj majetok čo najväčší obnos peňazí. No na..

Drevené domy

O Slovensku sa dá tvrdiť že je to krajina, kde medzi ľudmi prevláda obľuba v stavaní rodinných domov z „kameňa“. Či už ide o kvádre či tehly, akoby snáď ani iný materiál neexistoval. Častokrát si ani neuvedomujeme že tieto materiály patria k tým drahším. Nuž k drevu ako stavebnému materiálu sa prikloní málokto a pritom ide o dobrú ekologickú ale aj lacnejšiu alternatívu ako si postaviť svoj rodinný dom.   Tradícia stavania rodinných domov z vysoko trvácnych materiálov ako sú kameň či tehla,..

Medzimanželské a porozvodové vzťahy k nehnuteľnostiam

Rada by som vás poprosila o radu pri riešení nášho problému. Naši rodičia v roku 1978 darovaním získali po otcovej matke staršiu nehnuteľnosť v pomere 3/4 otec a 1/4 mama. Na pozemku tejto nehnuteľnosti postavili rodičia v roku 1972 nový dom, ktorý je obývateľný, otec bol zavretý, medzi tým sa čas starého domu zrútila, keď otca prepustili naďalej, obýval tento dom, s tým že sa s mamou rozviedol, ale sa majetkovo nevyporiadali. Otec sa znovu oženil a v roku 2000 prepísal dom na druhú manželku, mama svoj podie 1/4 darovala nám. Nedávno otec umrel a my sme sa..

Nájomné vzťahy k nebytovým priestorom

 Zmluva o nájme a jeho trvaniePráva a povinnosti prenajímateľa a nájomcuSkončenie nájmu a jeho zánikVážení čitatelia. Mnohé z vašich otázok, ktoré ste nám adresovali, sa týkali nájomných vzťahov k nebytovým priestorom. Vzhľadom na túto skutočnosť, v snahe vyhovieť podľa možnosti čo najväčšiemu množstvu z vás, je pre vás určený nasledujúci článok. Nájomné vzťahy vznikajúce k nebytovým priestorom upravuje zákon č. 116/1990 Zb. o nájme a podnájme nebytových priestorov. Tento zákon predstavuje osobitnú právnu úpravu, ktorá nadväzuje a špecifikuje..

Maloletí a ich spôsobilosť nadobúdať majetok - darovanie a vydržanie

Maloletí môžu nadobúdať majetok do svojho vlastníctva, avšak tento je spravovaný ich zákonnými zástupcami, predovšetkým rodičmi. Maloletí môžu nadobudnúť majetok nielen darovaním, ale aj vydržaním. V danej súvislosti poukazujeme na judikát - rozsudok Najvyššieho súdu SR, spis. zn. 4 Cdo 21/2004. Jedná sa o vec, v ktorej sa prejednávalo dedičstvo - nehnuteľnosti po poručiteľovi, pričom niektorí z oprávnených dedičov namietali darovanie nehnuteľností v tom čase maloletému dieťaťu. “Vydržaním môže nadobudnúť vlastníctvo aj maloletý, ktorý..

Financovanie nehnutelnosti

Právnické a fyzické osoby, ktoré ku svojej činnosti potrebujú vyhovujúce priestory, majú v dnešnej dobe hneď niekoľko možností ako ich získať. Každá z nich obsahuje výhody, nevýhody a skryté riziká. Spomínanými možnosťami sú kúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky, kúpa nehnuteľnosti s použitím bankového úveru, kúpa nehnuteľnosti na leasingové splátky alebo iba prenájom nehnuteľnosti na určitú dobu.Kúpa nehnuteľnosti verzus nájomKúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky je klasická možnosť kalkulovania: “čo si môžem dovoliť za peniaze,..

Novinky v stavebnom sporení

Správa bytových domovCieľ projektu a konferencieNovela zákona o stavebnom sporeníOkruh poberateľov štátnej prémieAsi nikoho v súčastnej dobe neprekvapí, že medzi základné túžby človeka patrí splnenie si sna o vlastnom bývaní či zmodernizovaní toho, čomu hovoríme vlastný domov. Cesta k peknému a hlavne útulnému bývaniu vedie viacerými cestami. Medzi tie najviac využívané cesty ako sa k tomuto cieľu priblížiť patrí na Slovensku stavebné sporenie. Aby tento nástroj na splenie si sna o peknom bývaní mohol lepšie reagovať na potreby ľudí, dochádza na tomto..

Ako ušetriť pri kúpe nehnuteľnosti na úrokoch z pôžičky Ako ušetriť pri kúpe nehnuteľnosti na úrokoch z pôžičky

Mnoho ľudí vie ako hypotéka funguje, ale pre prípadnú menšinu si zhrnieme základné informácie, ktoré by mohli byť pre každého zaujímavé a obohacujúce. Keď sa rozhodneme zainvestovať a kúpiť si konečne vlastné bývanie.... dom alebo byt, často a teda väčšinou nemáme dostatok financií na to, kúpiť si nehnuteľnosť za vlastné úspory. (Ak teda nesporíme už dvadsať rokov...) V takých chvíľach sa ponúka hypotéka. Tá ale uhrádza iba určité percento hodnoty domácnosti. V dnešných dňoch to je okolo osemdesiatich percent..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.