Feng šuej


Placebo efekt alebo pravda?
Exteriér
Orientácia podľa svetových strán
Interiér
Vchod a chodba
Spálňa
Vaša kancelária
Kuchyňa
Obývačka
Jedáleň
Kúpeľňa



Čínska kultúra sa snaží v každom smere dodržiavať predovšetkým rovnováhu. O prvkoch Jing a Jang počul už asi každý z nás. Sú vzájomne prepojené, jeden potrebuje druhý na dosiahnutie cieľa. Približne pred dvetisíc rokmi vznikla, ako už iste tušíte, v Číne filozofia Tao, ktorá učí, že na svete nie je nič stále, všetko sa mení a všetko so všetkým súvisí. Zakladateľ taoizmu, staročínsky filozof Lao, považoval za hlavný cieľ svojho učenia dosiahnutie harmónie medzi človekom a prostredím, ktoré ho obklopuje. Tao vidí svet ako jeden veľký celok, v ktorom spolu súvisia kozmos, príroda i človek. Feng - šuej nachádza priamu paralelu medzi prírodou a ľudským obydlím.
 
 

Placebo efekt alebo pravda?




Ľudí, ktorí veria filozofii feng šuej po línii východ – západ ubúda. V rámci globalizácie ale východné orientálne filozofie prenikajú aj medzi vyspelé svetové krajiny, čo dôkazom sú nám aj takzvané hollywoodske celebrity, z ktorých značná časť je ovplyvnené rozličnými náboženstvami ako sú budhizmus či hinduizmus. Dokonca aj u nás vyrastajú domácnosti, kde interiér je rozložený podľa feng šuej.

Zatiaľ sa síce mnoho ľudí poklope po čele pri zmienke, že zrkadlo nesmie byť pri posteli, aby sa vaša duša nezľakla v spánku sama seba, ale mnohé pravidlá zosúladenia interiéru sa už prijímajú ako samozrejmosť. Človek, ktorý si zariaďuje by alebo dom, by mal v prvom rade zvážiť s rozumným úsudkom, či sa tvrdenia môžu zakladať na pravde, alebo ja to iba výmysel. Ak by ste v tom chceli mať úplne jasno, jestvujú takzvaní odborníci na feng šuej, ktorí si z ľudskej neistoty spravili obživu a ochotne vám poradia čo kam umiestniť, aby ste boli v súlade s vesmírnym poriadkom.
 
 

Exteriér




Nesmieme ale zabúdať na fakt, že vo filozofii feng šuej ide najmä o prostredie, o to, ako bude postavená už samotná stavba, ktorým smerom budú otočené tie–ktoré miestnosti, ako má byť architektonicky prepracovaná a o exteriér.

Umiestnenie budovy podľa feng šuej je zároveň snahou, aby jej poloha priaznivo ovplyvnila zdravie, šťastie, vašu kariéru a rodinu. Podľa tejto filozofie sa vonku dá upraviť správna orientácia budovy, jej tvar, vchod, cesta a mnoho ďalších ak nie všetkých exteriérových prvkov domu, bytu, alebo kancelárie. Spomínaní odborníci na feng šuej vám v podstate od základu povedia, aký má byť najvhodnejší tvar budovy, orientácia a materiál použitý na jej výstavbu. Podobne, ako pri vytváraní vhodného interiéru, aj pri exteriéri platí, že sa nesmi prehliadnuť spolupráca produktívneho cyklu piatich prvkov: zeme, vody, kovu, dreva a ohňa Vyrovnanosť produktívneho cyklu predstavuje harmóniu a tvorbu, správna „čchi“ musí byť všadeprítomná.

Pre orientáciu stavby platí, že najdôležitejšie je správne umiestnenie vchodu. Za najlepšie sa považuje, ak je vchod otočený opačne, ako strana, odkiaľ fúka vietor. Najvhodnejší typ cesty je mierne stočený, so slabou premávkou. Tvar pozemku: môže ovplyvňovať dom, ktorý je na ňom postavený. Najpriaznivejšie parcely majú tvar štvorca, obdĺžnika, alebo oválu. Podľa feng šuej nie sú vhodné pozemky alebo ploty, ktoré majú trojuholníkový alebo lichobežníkový tvar. Ak však nemáte na výber, priaznivo môžete polohu svojho pozemku ovplyvniť vysadením živého plotu v správnom tvare. Tvar domu musí za každých okolností podporovať čchi, aby sa pohybovala vo všetkých kútoch domu.

Jedna pikoška, ktorá sa týka príjazdovej cesty a chodníka – ak totiž vedú priamo ku hlavnému vchodu, vznikajú takzvané jedovaté šípy, ktoré prinášajú do obydlia veľkú dávku agresívnej energie, negatívnej čchi. Tak teda uvážte. Lepšie je radšej neriskovať, ako sa búriť proti staroorientálnym zákonom.
 
 

Orientácia podľa svetových strán




O starých Číňanoch je známe, že mali vysoko vyvinutý zmysel pre prírodné živly a sily ovplyvňujúce ich životy. Poznali presne zmeny vo východe Slnka, v jeho západe, vedeli takmer s istotou kedy budú fúkať studené a kedy teplé vetry atď. Je to o nich známe predovšetkým pre fakt, že sa týchto kultúrnych zvykov pridržiavajú dodnes.

Podľa toho je sever bytu, domu, alebo kancelárie vždy spojený s kariérou. Je vhodný napríklad na výstavbu pracovne. Juh nám dáva možnosť znovu objaviť samých seba a má vplyv na našu slávu, či naopak nenápadnosť na verejnosti. Pokiaľ si dáte tú námahu a určíte si aj vy strany domu, na severnej podľa možností sústreďte všetko, čo nejakým spôsobom súvisí s vodou. Záhradný bazén, vázy s vodou, akvárium alebo akvarely znázorňujúce hladinu mora či rieky. Ideálnymi farbami pre severnú časť domu sú všetky farby studených odtieňov od modrej po svetlú zelenú. Majstri feng - šuej nodporúčajú robiť v severnej časti domu akékoľvek otvory do steny. Omnoho lepšie je umiestniť dvere a okná na juh.

Do južnej časti naopak prirodzene patrí všetko, čo má do činenia s ohňom: krb, jasne svietiace lampy. Obrazy a farby nábytku a stien by mali byť ladené do červených, oranžových, marhuľových, žltých alebo iných teplých odtieňov. Juh je majstrami feng - šuej odjakživa považovaný za najšťastnejšiu svetovú stranu.

Absolútne najnešťastnejším riešením je, ak by sa vám podarilo vaše obydlie zariadiť presne opačne, ako sme práve popísali. To by podľa orientálnych majstrov mohlo vyvolať katastrofu toho najvyššieho rangu. Obraz mora na južnej strane môže privolať na vašu hlavu nepríjemný škandál a celkom vykoľajiť vás i vašich priateľov a najbližších.

Západ symbolizuje plodnosť a lásku. Preto je najlepším miestom pre spálňu. Voda na západnej strane miestnosti prináša peniaze a bohatstvo. Pre šťastie v láske si skúste zariadiť akvárium a postaviť si ho v spálni k západnej stene.

Filozofia feng šuej má niekoľko zlepšovákov, ako neutralizovať zlé vplyvy a posilniť tak prirodzený tok energie čchi. Medzi tie najvychytenejšie patrí zrkadlo, ktoré môžete napríklad použiť ako zosilňovač umelého i slnečného svetla v tmavých miestach. Zrkadlo zavesené oproti ostrej hrane dverí neutralizuje nepriateľskú " bodajúcu energiu ". Nikdy ju však nevešajte na stenu tak, aby po väčšinu času odrážalo vašu podobu.

Prostredie, v ktorom žijete, má nepochybne silný vplyv na vaše zdravie, partnerské vzťahy i úspech v práci.
 
 

Interiér




Akonáhle niekomu otvoríte dvere svojho bytu, ako keby ste mu otvorili kus seba, svojho vnútra. Aj preto je dobré nezabudnúť na harmóniu, na ktorej sa zakladá feng šuej. Učí, že ak dokážeme nájsť harmóniu u seba doma, vstúpi do nášho života pokoj a s ním šťastie a úspech. S každým otvorením dverí musí do vášho bytu vstúpiť kozmická harmónia, ktorá znamená šťastie v láske i v kariére.

V interiéri je asi najdôležitejšie správne využiť všetok priestor, ktorý vám váš byt ponúka.
 
 

Vchod a chodba




Hlavný vchod a okná tvoria najpodstatnejšiu časť vášho domova. Vchod a dvere by nikdy nemali byť blokované hranatým predmetom, napríklad rohom náprotivného domu. Pomôcť si môžeme zmiernením nepriaznivej situácie predmetmi, ktoré budú príslušné miesto zakrývať. V takom prípade použijeme kvetiny, alebo záclony. Vchodové dvere by vás mali vítať, cez ne prichádza do bytu či domu blahodarná energia. Vaše dvere by mali byť čisté, opravte ich, aby nevŕzgali, postavte k nim kvety, alebo sošku zvieraťa. Dbajte na to, aby rohožka bola vždy čistá. Smeti pred vchodové dvere tiež nepatria.

Vyberte si zvonček, ktorý nie je agresívny a sami tiež nikdy nezvoňte príliš dlho alebo silno. Navodzuje to pocit napätia a ohrozenia. Takýmto spôsobom by nikto nemal začínať svoju návštevu.

Aby energia čchi zostala vnútri, nesmú sa predné a zadné dvere nachádzať v jednej rovine. Ak sa chcete vyhnúť problémom, hlavne finančným, umiestnite preto v línii oboch dverí prepážku. Podobný prípad nastáva tiež u dverí a okien, ktoré sa nachádzajú proti sebe. Tu nikdy nepoužívajte ako bariéru posteľ! Svoje lôžko sa vždy snažte umiestniť na iné , viac chránené, príjemnejšie a útulnejšie miesto.

Na chodbe by zásadne nemali visieť obrazy s fotkami vašich priateľov či rodinných príslušníkov, pretože sa môže ľahko stať, že sa im niečo stane, alebo vaše priateľstvo nebude také pevné. Je vhodné ak je chodba pekne a dobre osvetlená a zariadená v jednom štýle. Samozrejme udržiavajte ju v čistote ako každú inú miestnosť vo vašom dome.

Vhodné bude, ak dáte do vstupnej haly sochu Budhu, alebo iného "orientálneho Boha" ako znak priateľského pozdravu a šťastia v dome.
 
 

Spálňa




Aj keď sa to možno nezdá, je to miesto, kde trávi každý z nás najviac času, preto by sme mali dbať o to pozornejšie, akým dojmom pôsobí najmä na nás. Spálňa by mala byť akousi oázou pokoja, kde po celodenných trampotách zabudnete na všetky problémy. Jej farebné zladenie a celkové dekorácie by mali byť upokojujúce. Neprípustné, resp. veľmi nevhodné v spálni sú technické zariadenia, ktoré sa pokladajú za rušivé. Sú nimi telefón, televízny prijímač, fax a podobne. Podobne by sa v tejto miestnosti nemal nachádzať pracovný stôl.

Obrazy a dekorácie na stenách nesmú taktiež pôsobiť rušivo. Najvhodnejšie sú zátišia, krajinky, vylučuje sa abstraktné umenie a náročné obrazy, pretože príliš zamestnávajú myseľ diváka. Všetko čo ruší spánok vás podľa majstrov feng šuej zasahuje neviditeľným elektromagnetickým žiarením.

Všeobecne platí, že zatiaľ čo do kuchyne patria žlté a oranžové tóny farieb, ktoré podporujú trávenie, v spálni sa budú najlepšie vynímať upokojujúce tóny- svetlo zelená, blankytná modrá smotanová, okrová. V podobných odtieňoch si zadovážte posteľnú bielizeň. Posteľ umiestnite hlavou k severu a nohami na juh. Zachováte tak prirodzený tok energie čchi. Zamyslite sa nad tvarom postele. Staré čínske príslovie hovorí:" Tvar postele dáva tvar celému manželstvu." Ak ste práve ukončili vzťah, vyhoďte staré posteľné prádlo. Ak túžite po novom vzťahu, nechajte svoju posteľ prístupnú z oboch strán. Posteľ by vždy mala stáť pri pevnej stene a nie u prepážky. V spoločnosti získate také postavenie, aké sami doprajete miestu na svoj odpočinok. Nevhodné je mať zrkadlo v polohe takej, kde sa v ňom odráža posteľ, Číňania veria, že "Váš duch, astrálne telo vyletuje počas spánku z tela a v odraze zrkadla by sa mohlo zľaknúť", spôsobuje to nepokojný spánok, nočné mory. Bezsenné noci spôsobuje aj okno pri posteli, čo pôsobí pravdupovediac tiež ako zrkadlo, najlepšie pre seba spravíte ak ho na noc zastriete tmavším závesom či inou vecou, ktorá plní funkciu zakrývania.

Starí Číňania považovali hory za schody vedúce do neba. Moderné schody fungujú ako prirodzená cesta pre energiu čchi, vedúcu do horných poschodí domu. Schody by mali byť pevné a široké.

Feng- šuej nie je naklonené dreveným stĺpom a trámom, ktoré sú dnes obľúbené. Stropný trám visí ako Damoklov meč nad hlavami ľudí. Starí majstri doporučujú zníženie stropu a zamaskovanie trámov.

V spálni sa neodporúča ani veľa izbových kvetov, no jeden si môžete pokojne dopriať.
 
 

Vaša kancelária




Vaša kancelária by sa mala nachádzať v blízkosti vody, ktorá priťahuje úspech a peniaze ako magnet. Dôraz treba klásť na hlavný vchod a prijímaciu kanceláriu alebo vstupnú halu. Prvý dojem, ktorý zostane vášmu zákazníkovi alebo obchodnému partnerovi, vo väčšine prípadov rozhodne o ďalšej spolupráci. Nikdy nepracujte v kancelárii na konci chodby, oproti výťahu, alebo medzi dvoma vchodmi. Energia by sa vyčerpala inde a vy by ste sa nedokázali sústrediť. Počítač umiestnite tak, aby mieril zadnou časťou mimo priestor, a neohrozoval svojím magnetickým poľom ostatných. Nikdy si nesadajte čelom oproti rohu stolu alebo chrbtom ku dverám, ani k oknu. Boli by ste zraniteľní a podráždení. Číňania k tomu všetkému pridávajú posadnutosť ich šťastným číslom 8. Všetci chcú kanceláriu na ôsmom poschodí, v dome č. 8 a mať 8 na značke auta. Ako čert kríža sa boja čísel 4 a 14.

Aj dostatočným a správne umiestneným osvetlením môžeme dokázať hotové zázraky. Svetlom a vhodnými farbami dodáme izbe alebo kancelárii toľko potrebné teplo a harmóniu.
 
 

Kuchyňa




Kuchyňa je takzvaným srdcom rodiny, pretože tu trávime tiež veľa času a preto je veľmi dôležité, aby sme sa tu cítili dobre, no nielen to, aj aby sme mali všetko potrebné pri ruke. Pripravuje sa tu potrava, pri konzumácii ktorej sa celá rodina spolu schádza. Vyberajte do nej svetlé farby, najlepšia je biela a žltá. Chladné odtiene sa nehodia, vyhýbajte sa ostrým farbám.

Dôležité je, aby sa v kuchyni udržiaval stály poriadok, aj keď, priznajme si čo gazdinky iba potvrdia, nie vždy to ide. Sporák by sa nemal nachádzať pri chladničke, ani priamo oproti sebe, ale to je jasné aj nefengšuejistovi. Chladnička by nemala byť nikdy prázdna, pretože plná symbolizuje blahobyt a zdravie. Ale ani po túto radu by som si až do Číny chodiť nemusel.
 
 

Obývačka




Podľa feng šuej obývačka odzrkadľuje vaše túžby, vašu povahu a vkus. Tak, ako si zariadite túto miestnosť, tak sa na vás budú pozerať a pravdepodobne už pozerajú všetci vaši známi. Pokiaľ k vám chodia návštevy pravidelne a kamaráti sa u vás radi zastavujú na kávu, je všetko v poriadku.

Gauč a pohovky by nemali byť opreté o stenu, pretože musíte dbať na voľný prechod čchi. Medzi pohovky a gauč vždy dajte stolík. V opačnom prípade sa budete cítiť doslova stiesnene pri posedení s návštevou. Ale ak bude medzi vami stolík, budete mať pocit ako keby ste mali niečo spoločné a budete k sebe milší. Taktiež nie je vhodné usadiť hostí chrbtom k dverám, alebo k oknu.

V obývačke sú kvety a stromčeky absolútne vyhovujúce. Podľa feng šuej sú tie najvychytenejšie - bambus pre prosperitu, mandarinkovníky a citrónovníky, veľmi odporúčané sú hlavne izbové rastliny kvitnúce s ružovo ladenými kvetmi, vnášajú do rodiny harmóniu a lásku. Pozitívne na obyvateľov bude pôsobiť i kytica živých kvetov, ale pozor, len čo zbadáte náznak toho, že odumiera, treba ju vyhodiť, lebo namiesto požadovanej pozitívnej energie, vám dodá tu nesprávny typ, negatívnu energiu.

Ďalším dôležitým faktorom ovplyvňujúcim v globále pohodu doma je osvetlenie. Pre obývaciu miestnosť platí, že v dostatočne osvetlenej miestnosti sa cítite príjemne a naopak, v pochmúrnej miestnosti je vám úzko a nepohodlne. Podľa čínskych majstrov to súvisí opäť s pozitívnou a negatívnou energiou. Podľa väčšiny ľudí je ale úplne samozrejmé, že sa lepšie cítite vo veselej, farbami žiariacej izbe, ako v pochmúrnej. Príjemne pôsobia aj závesy a vankúše na sedačke, ktoré sú farebne zladené s okolitými farbami. Orientálna kultúra samozrejme len odporúča rôzne farebné kahančeky, lampičky, sviečky a vonné tyčinky.
 
 

Jedáleň




Aj pri jedle je dôležité pozitívne prúdenie energie. Výborne sa na tento účel hodí okrúhly stôl, pretože cítime užší kontakt so spolusediacimi, vzniká menšie množstvo nezhôd, ktoré by určite nemali byť súčasťou spoločného obeda. Zaujímavosťou je, že zrkadlá v jedálni vôbec nepôsobia rušivo, naopak, vytvárajú ilúziu bohatšieho stola.

Pri stolovaní dbajte na to, aby hrot noža a špic čajníka nikdy nesmeroval na vás, tým menej na hostí. Mohli by ste im privodiť chorobu alebo nešťastie. Všetko bude hneď slávnostnejšie a teplejšie, ak dáme do stredu stola horiacu sviečku, vázu s rezanými kvetmi či misku s ovocím. Nezabudnime na rovnako ladené tóny, ako na stole i v celej miestnosti.
 
 

Kúpeľňa




Kúpeľne a záchody je najlepšie umiestniť v postranných sektoroch domu. Výzdoba kúpeľne by mala byť mierna. Vo všeobecnosti tu platí pravidlo, že menej je niekedy viac. Samozrejmosťou je, že by mala byť hygienicky čistá a osvetlená. Ak máte pocit, že sa v tej miestnosti necítite dobre dajte nad záchod kvetináč s kaktusom, mal by "vcucnúť do seba všetko negatívne. "Dbajte na to, aby ste mali deklík na záchode vždy zatvorený a splachujte tiež až potom, mohli by ste si totiž spláchnuť šťastie. Kúpeľňové dvere majte vždy tiež zatvorené. Už čisto z estetického hľadiska.



Späť

Dômyselná ochrana pred slnkom, vďaka ktorej nepotrebujete klimatizáciu Dômyselná ochrana pred slnkom, vďaka ktorej nepotrebujete klimatizáciu

Priemerné denné letné teploty sú čoraz vyššie, z čoho sa tešia najmä majitelia fotovoltických systémov. Na rozdiel od strechy je ale slnečné teplo v našom interiéri v tomto ročnom období skôr nežiaduce. Nehovoriac o interiéroch, ktoré sú vybavené modernými, no obrovskými oknami s veľkou sklenenou plochou. Klimatizácia sa ukazuje ako riešenie, ktoré však mnohým nevyhovuje nielen z finančného a časového, ale aj zdravotného hľadiska. Ako si teda užívať leto bez nepríjemných obmedzení? Ak chcete účinne blokovať slnko, je najlepšie použiť..

Okná Okná

DrevoPlastové okenné rámové vlysyOceľové okenné rámové vlysyHliníkové rámové vlysyKombinovanéPLASTOVÉ OKNÁ - z čoho si vybrať?Výhody plastových okien oproti ostatným rámomKoľko také okno vydrží?Údržba plastových okienPridanie ďalšieho sklaNáhrada jednoduchého zasklenia izolačnými dvojsklamiMontáž plastových okienNalepenie priehľadnej izolačnej fólie priamo na sklo okna Z funkčného hľadiska majú okná dve základné poslania. Ich úlohou je zaistiť prirodzené vetranie miestnosti a jej prirodzené osvetlenie. Presne na takýto účel sa používali od..

MONOCHROMATIZMUS V BYTOVOM DIZAJNE MONOCHROMATIZMUS V BYTOVOM DIZAJNE

Mnoho ľudí si myslí, že na oživenie a zútulnenie ich domova treba využívať len farby, no i jednofarebná miestnosť môže s našimi radami vyzerať ako z katalógu.V prvom rade je potrebné vysvetliť si, ako monochromatizmus funguje v praxi. Pokiaľ si zvolíme používať v našom príbytku čisté línie a neupútavať prešpekulovanou farebnosťou, treba zamerať  pozornosť predovšetkým na materiály, ktoré v doma využijeme. Monochromatizmus je špecifický práve svojou hrou s rôznymi materiálmi. Pri správnom výbere..

Kúpa nehnuteľnosti jedným z manželov - kedy a ako

Manželka uzavrela zmluvu o budúcej zmluve, ktorá sa týkala kúpy rodinného domu. Ten chcela získať do svojho vlastníctva za naše spoločné peniaze ako i za peniaze získané z predaja bytu mojej matky, ktorá s tým nesúhlasila. Manželka od zmluvy o budúcej zmluve odstúpila, keďže nemala dostatok finančných prostriedkov. Je zmluva o budúcej zmluve napriek tomu platná? Je možné, aby jeden z manželov získal výlučne do svojho vlastníctva počas trvania manželstva napr. nehnuteľnosť? Neplatná z dôvodu, že som v nej nefiguroval ako manžel kupujúcej? Predávajúci..

Uznesenia vlastníkov bytov na schôdzi a ukladanie povinností

Správu nášho bytového domu vykonávala pôvodne firma XY Bratislava, pričom od januára 2009 došlo ku zmene správcu. K zmene došlo podľa mňa nezákonne, nakoľko nie všetci sme sa ustanovili na schôdzu a hlasovali za nového správcu, a tiež došlo k neúmernému nárastu poplatkov za jednotlivé poskytované služby - rozdiel činí až 1.500 Sk za mesiac. Rovnako namietam, že ja ako staršia osoba, budem mať 86 rokov, by som mala byť povinná prispieť spolu s ostatnými vlastníkmi bytov v našom dome sumou 13.000 Sk ako tzv. jednorazový príspevok na sadové úpravy a..

Rozdielnosť vlastníctva pozemku a stavby

Osobitným problémom právneho režimu nehnuteľností je rozdielnosť vlastníctva pozemku a stavby, ktorá je na ňom zriadená. Podľa väčšiny právnych poriadkov západoeurópskych krajín sa právny osud stavby spravuje obligatórne právnym osudom pozemku, ktorého je neoddeliteľnou súčasťou. Právna veda túto zásadu nazýva superficies solo cedit (doslovne „povrch ustupuje spodku“). Ak si teda niekto postaví dom na cudzom pozemku, tak by sa jeho vlastníkom mal stať ten, komu tento pozemok patrí.Už starí Rimania sa riadili týmto pravidlom. V ich podmienkach malo za účel..

Prečo a ako si správne poistiť nehnuteľnosť

Stalo sa Vám už, že ste počuli o niekom kto prišiel o svoj dom alebo byt? Nečakané nehody ako prasknuté potrubie, požiar alebo spadnutý strom na strechu sa môžu pripliesť do života každému. Každý z Nás si svoju nehnuteľnosť necháva poistiť z rôznych dôvodov. Najčastejšími pocitmi, ktoré nami hýbu sú strach, chtíč po pocite istoty a bezpečia, alebo pre niektorých dokonca prestíž. Sú ale tieto pocity hodné toho, aby sme pravidelne platili sumu, za ktorú snáď nikdy nebudeme musieť vyžadovať protislužbu? ÁNO. Každému..

Bývať v novom sa dá aj bez hypotéky (a založenia nehnuteľnosti)

Záujem Slovákov zlepšovať svoje bývanie je akcelerovaný predovšetkým dostupnosťou úverov, aj rastúcou ponukou nových projektov. Nie každý si však hypotéku môže dovoliť alebo sa ľudia jednoducho boja zadĺžiť na dekády, resp. založiť nehnuteľnosť, v ktorej bývajú. Zlepšovanie kvality bývania je však jednou zo základných ľudských potrieb. Stále málo využívanou možnosťou sú systémové rekonštrukcie existujúceho domu či bytu. Štatistiky potvrdzujú, že byt alebo dom, ktorý má spĺňať potreby svojho užívateľa, by mal prejsť po 15 rokoch modernizačnou..

Ceny nehnuteľností


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.