Jednoduchý sprievodca k vysnívanej posteli

Vedeli ste, že v posteli strávite až jednu tretinu svojho života? A to, koniec koncov, nie je málo. Vaša posteľ by mala byť dokonalou oázou pohodlia, v ktorej si budete môcť dopriať pokojný spánok a načerpať nové sily. Jej samotnej kúpe by malo predchádzať niekoľko krokov. Netreba to uponáhľať. Aby sme vám uľahčili výber, zostavili sme pre vás niekoľko užitočných rád a postrehov.

 zariadenie do spálne

1.         Veľkosť postele

To, akú veľkú posteľ si vybrať, do veľkej miery závisí nielen od vašich osobných preferencií ale aj od priestoru, ktorý spálňa poskytuje. Ak nie je vaša izba dostatočne veľká, bude lepšie si zvoliť posteľ menších rozmerov, ktorá poskytne dostatok priestoru na chodenie okolo nej a tiež ponechá miesto na ďalší nevyhnutný nábytok. Keď sa povie veľkosť postele, nemyslíme tým len jej rozmery a podlahovú plochu, ktorú zaberie. Do úvahy treba vziať aj rozdielne výšky rámu a čela postele, ktoré dotvárajú celkovú atmosféru spálne. Zatiaľ čo vysoký rám pôsobí vznešene, nižší vzbudzuje dojem modrernejšieho dizajnu.

 

Kto bude posteľ využívať?

V tejto súvislosti je tiež dôležité položiť si otázku, kto bude posteľ primárne využívať. Ak bude posteľ určená pre dieťa, vyberajte menšie a nižšie postele, vhodné pre ich vzrast. Na trhu existujú dokonca postele navrhnuté priamo pre deti, v rôznych detských motívoch.

manželská posteľ

 

2.         Štýl postele

Podstatným faktorom pri výbere je aj samotný štýl postele. Existuje mnoho materiálových prevedení a je len na vás, ktoré z nich si vyberiete. Uprednostňujete radšej prírodné materiály ako drevo alebo bambus? Alebo sa vám páčia moderné kovové konštrukcie či dokonale komfortné čalúnené postele? Uistite sa, že štýl, pre ktorý sa nakoniec rozhodnete, bude v súlade s celkovou témou vašej spálne.

 

Zamerajte sa aj na praktickú stránku jednotlivých materiálov. Treba sa uistiť že posteľ bude odolná, že bude disponovať spoľahlivými roštami a bude poskytovať dostatok pohodlia. 

 

3.         Úložný priestor

Je pravdepodobné, že nebudete chcieť posteľ využívať iba na spanie. Praktickou vecou, na ktorú treba pri výbere postele myslieť, je úložný priestor. Ten bude skvelým pomocníkom, ak nemáte dostatok miesta na veľké skrine alebo iné odkladacie priestory, čo je častým problémom bývania v malých panelákových bytoch.

 

Kľúčom k úspechu je mať pod posteľou čo najväčší úložný priestor. Zároveň je potrebné udržiavať v ňom poriadok a prehľadnosť, aby ste sa k svojim skrytým pohladom dostali jednoducho a kedykoľvek budete chcieť.

 storage under bed

Existujú dokonca možnosti, kedy si môžete zaobstarať posteľ rovno so vstavaným nočným stolíkom či policami, ktoré budú slúžiť ako ďalší úložný priestor.

 

4.         Ideálny matrac

S posteľou sa neodmysliteľne spájajú aj matrace. Aj keď matrace samy o sebe predstavujú obšírnu tému, dovolili sme si pre vás pripraviť stručný prehľad jednotlivých typov, ktorý by vám mohol pomôcť pri výbere ideálneho matraca pre vašu posteľ.

 

Penové matrace

Najznámejšou penou, ktorá sa na výrobu týchto matracov používa je pamäťová pena. Výhodou tohto matraca je nízka cena, ľahká manipulácia a hlavne jeho vysoká prispôsobivosť ľudskému telu. Vhodný je teda aj pre ľudí, ktorý majú zdravotné problémy s chrbticou.

 

Pružinové matrace

Pružinové matrace sa vyznačujú dlhou životnosťou, vysokou priedušnosťou a dobrou schopnosťou regulovať vlhkosť, vďaka čomu dokážu efektívne odolávať rozmnožovaniu mikroorganizmov. Recyklovateľné pružinové jadrá sú zároveň šetrné k životnému prostrediu.

 

Latexové matrace

Latexová pena predstavuje vďaka svojim prirodzeným hypoalergickým a antibakteriálnym vlastnostiam skvelú alternatívu pre všetkých alergikov a astmatikov. Matrace tohto typu patria do vyššej cenovej kategórie, avšak oplatí sa do nich investovať. Priemerná doba životnosti latexového matraca je až dvadsať rokov, pričom aj po tejto dobe si dokážu zachovať stálosť svojho tvaru.

 

Investujte do kvality, ktorá vám zaručí ten najlepší a najkomfortnejší spánok, ktorý vaše telo i myseľ tak veľmi potrebuje. 

Späť

Merače tepla v našich domácnostiach

Hovorí sa, že kto šetrí má za tri. Toto pravidlo platí dvojnásobne pri spotrebe tepla v našich bytoch či rodinných domoch. Pri dnešných cenách dodávaného tepla má čo najvhodnejšie riešenie ako ušetriť na dodávanom teple snáď cenu zlata. Veď položka za dodané teplo býva často v mnohých rodinných rozpočtoch najväčšou položkou súvisiacou s užívaním bytu. Práve tomuto pálčivému problému pri šetrení sa v nasledujúcich riadkoch pozrieme na „zúbky“. Oproti západnej Európe máme v oblasti šetrenia na dodanom teple do domácností čo doháňať...

Skvelé tipy, ako si zrekonštruovať byt bez zbytočných starostí a práce Skvelé tipy, ako si zrekonštruovať byt bez zbytočných starostí a práce

Dlhodobý stereotyp v našom živote je zdrojom mnohých nepríjemných situácií. Zmena je naopak dobrý a jednoduchý spôsob, ako sa aj po rokoch cítiť vždy príjemne a kráčať životom bez problémov a starostí. Už malé zmeny môžu mať hlboký vplyv na vnímanie nášho okolia, čo sa týka aj zariadenia dnes veľmi dôležitých obytných priestorov, v ktorých sme boli nútení v poslednom čase tráviť všetky voľné chvíle. Ktoré kroky sa pod takouto jednoduchou rekonštrukciou bytov rozumejú a môžu vám pomôcť cítiť sa aj na ploche len niekoľko metrov štvorcových..

Predaj nehnuteľnosti, ako predať byt a dom za výhodnú cenu v 10 krokoch. Predaj nehnuteľnosti, ako predať byt a dom za výhodnú cenu v 10 krokoch.

Nepredajte svoju nehnuteľnosti za nižšiu cenu ako je hodnota. S týmito 10 krokmi sa môžete pripraviť na úspešný predaj za naozaj dobrú cenu.   1. Zistite si hodnotu svojej nehnuteľnosti Ak chcete predať svoju nehnuteľnosť za dobrú cenu, musíte vedieť, aká je jej trhová hodnota. Môžete to urobiť prostredníctvom bezplatného online ohodnotenia bytu či domu alebo si zavolať odborníka na hodnotenie nehnuteľností. Jednoduchým riešením je vyhľadať si priemernú cenu 1m2 obytnej plochy napríklad na trh.sk a vynásobiť si ju rozlohou vašej nehnuteľnosti...

K právnej úprave nájmu nebytových priestorov a zánik nájmu

Ustanovenia zákona č. 116/1990 Zb. o nájme a podnájme nebytových priestorov v znení neskorších predpisov sú vo vzťahu k všeobecným ustanoveniam § 663 a nasl. Občianskeho zákonníka špeciálne. Na vzťahy vyplývajúce zo zmluvy o nájme a podnájme nebytových priestorov možno všeobecnú úpravu použiť len v prípade, ak ich neupravuje osobitný zákon. (rozsudok Najvyššieho súdu SR č. k. Cdo 3/1997) Skutkový stav prípadu Prenajímateľ a nájomca v roku 1992 uzavreli zmluvu o nájme nebytových priestorov na dobu piatich rokov s tým, že si dojednali vzájomné..

Zastúpenie fyzických osôb pri spravovaní ich nehnuteľného majetku

Pri právnych úkonoch súvisiacich s nehnuteľnosťami je možné dať sa zastúpiť inou fyzickou osobou, príp. právnickou osobou. Občiansky zákonník v danej súvislosti diferencuje medzi zákonným zastúpením a zastúpením na základe tzv. dohody o plnomocenstve. Zákonné zastúpenie Zákonné zastúpenie vzniká na základe zákona alebo rozhodnutia štátneho orgánu. Typickým príkladom zákonného zastúpenia je zastúpenie maloletého dieťaťa. Kto je jeho zákonným zástupcom, ustanovuje zákon č. 36/2005 Z. z. o rodine. Uvedené zastúpenie maloletého..

Rodinné spory o byt - bývanie bez právneho dôvodu

 Moji rodičia žijú spolu s mojou staršou sestrou a jej dieťaťom v jednom byte, ktorého vlastníkmi sú rodičia. Keďže nájomné a ostatné poplatky sú pre nich privysoké, rozhodli sa byt vymeniť za iný, kde by boli poplatky nižšie. Moja sestra je tam však prihlásená na trvalý pobyt, avšak neprispieva na domácnosť a vznikli nedoplatky. Sú moji rodičia povinný sestre a jej dieťaťu poskytnúť náhradné ubytovanie? Ďakujem za odpoveď.Izabela R., Prešov Predmetný byt sa nepochybne nachádza v bezpodielovom spoluvlastníctve manželov, teda vašich rodičov. Predpokladám,..

Vývoj cien bytov V Bratislave v roku 2007

Analýza cien bytov v Bratislave sa robila z plnohodnotných 13.410 údajov za obdobie od januára do decembra 2007. Priemerná cena m2 bytu v Sk sa vypočítavala bez výrazných odchýliek narúšajúcich trend. Oddelene sa vypočítavali ceny novostavieb od cien starých bytov, aby sa odhalil ich vplyv na rast cien starých bytov. Graf č.1: Tento graf poukazuje na to, že 34% z celkovej ponuky bytov pripadalo na ponuku novostavieb. Toto malo zákonitý vplyv na vývoj celkovej výslednej ceny, ktorú novostavby ťahali nahor.Graf č.2: Tento graf ukazuje, že najväčší podiel na množstve..

Financovanie nehnutelnosti

Právnické a fyzické osoby, ktoré ku svojej činnosti potrebujú vyhovujúce priestory, majú v dnešnej dobe hneď niekoľko možností ako ich získať. Každá z nich obsahuje výhody, nevýhody a skryté riziká. Spomínanými možnosťami sú kúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky, kúpa nehnuteľnosti s použitím bankového úveru, kúpa nehnuteľnosti na leasingové splátky alebo iba prenájom nehnuteľnosti na určitú dobu.Kúpa nehnuteľnosti verzus nájomKúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky je klasická možnosť kalkulovania: “čo si môžem dovoliť za peniaze,..

Ako financovať kúpu bytu v novostavbe

Podmienky určuje developerPoradenstvo v bankeHypotéka v skratke Záujemca o kúpu bytu v novostavbe má na výber niekoľko možností jej financovania. Kým pri kúpe starého bytu vyžadujú majitelia väčšinou peniaze v hotovosti, novostavbu možno zvyčajne financovať - kúpiť prostredníctvom úveru.Najčastejšie využívané možnosti sú stavebné sporenie, hypotekárny úver, prípadne ich kombinácia. Možná je aj ich kombinácia so spotrebným úverom. Výber spôsobu financovania podmieňuje predovšetkým to, aké podmienky pri kúpe bytu určí developerská spoločnosť. Iná..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.