Trendy spálňa 2022: Čo by v nej nemalo chýbať?


Dominanta celej domácnosti či srdce domova – aj takto by sa dala nazvať spálňa, ktorá patrí k hlavným miestnostiam v dome. Ak chcete, aby aj tá vaša vyzerala dobre a jednotlivé prvky v nej vytvárali príjemnú atmosféru, musíte si ju vedieť správne zariadiť. Inšpirujte sa najnovšími trendmi na rok 2022 a vytvorte si váš vysnívaný priestor na oddych.

Atmosféru nastolíte posteľou

Najvýraznejším kúskom celej spálne je posteľ. Každý si ju všimne hneď, ako do miestnosti vojde. Práve to je dôvod, prečo nesmie byť fádna. Využite jej dominantné postavenie a masívnosť k tomu, aby nastolila určitúatmosféru. Je len na vás, či pôjde skôr o chladný minimalizmus v bielej, alebo o bledší severský štýl.

Ak neviete, akovybrať správnu posteľ alebo aký typ zvoliť, stavte na istotu. Je ňou kvalitné a nadčasové drevo. Jeho výhodou je, že vydrží dlho a aj po rokoch bude moderné. Práve o to v trendoch na rok 2022 ide. Zaobstarať si kúsky, ktoré vydržia viac ako jeden mesiac či rok.


Stavte na rastliny

Viete, čo zmení spálňu úplne od základov? Život. Dýchajúce rastliny sú must have kúskom v roku 2022. Či si už zvolíte celozelené druhy, farebné kvety, alebo narezané kytice, jednu vázu alebo črepník si do miestnosti rozhodne dajte.

Rastliny vás tiež spoja s prírodou vonku za oknom, čo vám určite pomôže počas dlhých pracovných dní. Nie je nič lepšie, ako sedieť alebo ležať v obklopení pekných kvetov.

Pri kombinovaní rastlín neexistujú žiadne pravidlá. Okrem veľkých kvetináčov a nádob môžete vyskúšať aj závesné črepníky. Dosiahnete nimi efekt menšej botanickej záhrady.

Kombinujte prírodné materiály

V roku 2022 sú na výslní prírodnémateriály. Presnejšie ide o drevo, ratan, bavlnu, jutu, kameň, bambus, korok a perie. Z vymenovaných je najdrahšie drevo, preto, keď doň nechcete investovať, zaobstarajte si lacnejšiu alternatívu. Veľmi podobne vyzerá ratan. Hoci nie je taký pevný, prináša do interiéru príjemné teplo.

Benefitom prírodných materiálov je, že ich môžete spolu ladiť aj vo väčšom množstve. V spálni sa ujme kombinácia dreva, bavlny, ľanu aj korku. Stačí, aby ste sa držali v podobných farebných tónoch.

Nebojte sa tmavých farieb

Radi riskujete a chceli by ste v interiéri vyskúšať niečo netradičné? Nafarbite svoju spálňu tmavoufarbou. Ťaživému pocitu sa vyhnete výberom bledých doplnkov a nábytku. Kontrast miestnosť rozžiari a pridá jej na zaujímavosti.

Tip

Túžite po elegantnom, možno až trochu luxusnom vzhľade? K tmavým stenám skombinujte zlatédetaily, napríklad kľučky, hrany skriniek, menšie svietniky alebo podstavce lámp.

A na aké farby staviť? Vhodné sú tmavomodrá, smaragdovo zelená alebo tmavosivá. Pre tých, ktorí riskujú, ale nechcú veľmi tmavý výzor, je tu odtieň s názvom Breezeway. Ide o pastelovo zelenú farbu. Najlepšie vyzerá s bielou, karamelovou, béžovou a bledohnedou.

Zamerajte sa na osvetlenie

Nehľadiac na materiály, farby či nábytok, aký ste si zvolili do svojej spálne, svetlo je to, čo vytvára pravý intímny pocit. Samozrejmosťou je centrálne osvetlenie. Môže byť minimalistické, bodové alebo masívne vo forme lustra. Je to len na vás.

Trendy roku 2022 sa zameriavajú na doplnkové a dekoračné osvetlenie. Do rohu miestnosti dajte lampu, menší stolový model sa zas bude hodiť na nočný stolík. Ak chcete niečo extra, využite špeciálne osvetlenie rámu postele. Skvelou voľbou sú tiež LED pásiky na stenách a skrinkách.

Spálňa zo snov

Zariaďte si spálňu, o ktorej snívate. Svoju vysnívanú spálňu si môžete jednoducho vopred naplánovať a zistiť tak, čo všetko k sebe ladí a koľko voľného priestoru ešte máte. Aký plánovač interiérov je ten najlepší? Inšpirujte sa trendmi na rok 2022 a kombinujte tmavé farby s metalickými odtieňmi, prírodnými materiálmi a správnym osvetlením. Uvidíte, výsledkom bude štýlová, elegantná a nadčasová miestnosť.

Späť

Vonkajšie žalúzie pre tienenie a zníženie hluku v interiéri Vonkajšie žalúzie pre tienenie a zníženie hluku v interiéri

Tieniace prvky majú jasnú úlohu - zabrániť slnečným lúčom preniknúť do vášho príbytku. Lenže predokenné žalúzie majú viacero ďalších funkcií, ktoré zaručene oceníte nielen v lete, ale počas celého roka.   Vonkajšie tienenie okna dnes dokáže bez najmenších problémov nahradiť klimatizáciu, pretože s ich pomocou a v tej najvyššej kvalite môžu znížiť teplotu v interiéri až o 4 stupne. Tienenie podľa vašich potrieb Vnútorné aj vonkajšie žalúzie majú veľkú výhodu v tom, že umožňujú regulovať osvetlenie v miestnosti. Naklápanie..

Merače tepla v našich domácnostiach

Hovorí sa, že kto šetrí má za tri. Toto pravidlo platí dvojnásobne pri spotrebe tepla v našich bytoch či rodinných domoch. Pri dnešných cenách dodávaného tepla má čo najvhodnejšie riešenie ako ušetriť na dodávanom teple snáď cenu zlata. Veď položka za dodané teplo býva často v mnohých rodinných rozpočtoch najväčšou položkou súvisiacou s užívaním bytu. Práve tomuto pálčivému problému pri šetrení sa v nasledujúcich riadkoch pozrieme na „zúbky“. Oproti západnej Európe máme v oblasti šetrenia na dodanom teple do domácností čo doháňať...

Predaj apartmánov na zimnú dovolenku

Praskajúci oheň v krbe, zimná lyžovačka pod oknom, to je hádam sen každého, kto má v obľube zimné dovolenky v zasneženej prírode. V poslednom období sa na Slovensku stala doslova módna kúpa apartmánových domov po väčšinou vo vysokohorských lyžiarskych strediskách. V porovnaní s ostatnými typmi nehnuteľností spájajú v sebe niekoľko výhod. V prvom rade sú výhodnou investíciou, pre tých, ktorí radi vidia svoje peniaze rásť. Ich prenájom počas obdobia, kedy ich práve neobývate, vám môže vyniesť pár tisícok navrch. No v neposlednom rade im nemožno uprieť,..

Rozdelenie nehnuteľností po rozvode

 Pred mesiacom som na súde podal návrh na rozvod manželstva. Počas neho sme dostali od svokry byt a postavili sme si rodinný dom. Zaujíma ma, akým spôsobom máme zabezpečiť rozdelenie týchto dvoch nehnuteľností, keď sme sa dohodli, že rodinný dom zostane mne, byt manželke a ja jej ešte doplatím určitú sumu. Jozef Výbrus, Sviná Vážený pán Výbrus, keďže platné právne predpisy oprávňujú manželov rozdeliť si veci, práva a iné..

Vznik spoločenstva vlastníkov bytov

ZMLUVA O SPOLOČENSTVEKOMPETENCIE SPOLOČENSTVANÁVRH NA ZÁPIS SPOLOČENSTVA DO REGISTRA Časté otázky našich čitateľov sa týkajú výkonu správy domov. Konkrétne ide o otázku, ktorá z foriem výkonu správy je výhodnejšia - či správa uskutočňovaná priamo vlastníkmi bytov a nebytových priestorov alebo správa uskutočňovaná správcom, teda bytovým družstvom, správcovskou spoločnosťou či inou právnickou osobou, prípadne, aké sú kompetencie spoločenstva alebo správcov. Nakoľko ide o širokú tému, odpoveď na túto otázku sa Vám pokúsim podať v tomto, ako aj..

Ohováranie v nájomných a susedských vzťahoch

Dovoľujem si na vás obrátiť sa s prosbou o radu. Sme dve mladé pracujúce a podnikajúce študentky. V polovici minulého roka sme si našli ubytovanie v Nitre, jedná sa o byt v osobnom vlastníctve. S prenajímateľom sme mali dobré vzťahy, avšak pred dvomi týždňami sa stala nepríjemná vec - obyvateľom domu, kde bývame, boli do schránok vhodené pozvánky na domovú schôdzu s uvedením termínu - o deň, na ktorej sa malo riešiť údajné poskytovanie erotických služieb v byte prenajímateľa, s uvedením jeho mena, a s ktorým máme nájomnú zmluvu, ako aj údajný predaj..

Investing in Real Estate in Slovakia - reality - nehnutelnosti - as Slovaks call it

Investing in Real Estate in Slovakia             Apart from the landmarks and notable touristic attractions this country has to offer, in recent years, the Slovakian Real Estate ( TRH Nehnutelnosti ) market has proven to be a profitable investment for potential real estate investors.   Real Estate Pricing ( Reality ) in Slovakia The average price of flats in Slovakia in the year 2018 stands at 1,612 €/m2.   Reasons to Invest in Real Estate (Reality) in Slovakia There are many reasons to invest in Real estate..

Ako ušetriť prostredníctvom stavebného sporenia Ako ušetriť prostredníctvom stavebného sporenia

Stavebné sporenie patrí dnes medzi najbežnešie formy sporenia ako si finančne zhmotniť svoje predstavy o vlastnom bývaní. Tak ako v každom segmente trhu, aj možnosti stavebného sporenia prinášajú novinky, ktoré sa prispôsobujú aktuálnym potrebám svojich spotrebiteľov. Hlavne pri súčasných možnostiach stavebného sporenia platí ono známe: „Kto šetrí má za tri.“ Aj preto prináša Prvá stavebná sporiteľňa, a. s. nové alternatívy ako urobiť svoje bývanie úspornejším.Ekologické šetrenieOd 1. januára 2008 platí novela zákona o stavebnom sporení, ktorá..

Ako sa nestať obeťou realitného podvodu

 Ak sa spomenie termín realitný podvod, väčšinou každému napadne nejaký nedávny zločin bytovej mafie , táto otázka je však omnoho komplikovanejšia a jej „mafiánska“ stránka je len jednou časťou zla, aj keď má bezpochyby najviac tragických koncov. Podvody s realitami sa však netýkajú len osamelých starších ľudí a mŕtvol vylovených z rybníkov - oveľa viac je tých „prozaických“ prípadov, okolo ktorých sa robí menej kriku, avšak ich dôsledky sú pre postihnutých takisto ničivé a vo všeobecnosti by mali byť varovaním. Poďme sa teda pozrieť..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.