Ako si zariadiť interiér v štýle mestskej džungle? Ktoré prvky by v ňom nemali chýbať? Poradíme!

Jasné farby, exotické vzory, organický nábytok a predovšetkým rastliny – veľa rastlín! Zoznám sa so štýlom mestskej džungle a zisti, ako ho zakomponovať do svojho interiéru pomocou výrobkov dostupných v obchodoch s nábytkom.

 

Odkiaľ prišla do interiérov móda džungle?

Asi každý, kto žije v paneláku v meste, aspoň občas zatúži byť blízko prírody. Aby sme sa vyhli pohľadom na betónové steny a ruch mesta, zariaďujeme si interiéry v štýle mestskej džungle. Ide o usporiadanie, ktoré umožňuje každodenné dotýkanie sa prírody, a to aj napriek bývaniu v centre mesta, všadeprítomnému betónu a nezáživným výhľadom za oknom. Interiér mestskej džungle oplýva zeleňou, prírodnými tkaninami, kvetinovými a zvieracími motívmi a zemitými farbami, poprekladanými farbami exotického ovocia. Nábytok, textílie a doplnky sú vyrobené z prírodných materiálov: dreva, ľanu, bavlny, vlny, kože, ratanu, prútia, morskej trávy alebo juty. Ak dávaš prednosť interiéru oplývajúcemu energiou, tieto prvky by v tvojej domácnosti nemali chýbať.

 domáce rastliny

Rozmerné rastliny a objemné kvetináče

Jedným zo základných prvkov, ktoré vytvoria džungľový štýl v každom priestore, sú, samozrejme, rastliny. Bujná zeleň naplní tvoj interiér životom a vyvolá v ňom dojem plnosti. Rastliny sú tiež priam čarovným riešením všetkých interiérových dilem, ktoré sa týkajú dizajnového využitia rohov a výklenkov, s ktorými je zvyčajne ťažké si poradiť. Ak si s rastlinami nevieš rady, nič nie je stratené – vyskúšaj ľahko pestovateľné druhy, ako sú aloe vera, sukulenty a kaktusy. Módny kaskádový efekt dokážeš vytvoriť pomocou popínavých a závesných rastlín, ako sú brečtan, papradie, epipremnum alebo filodendron. Kam ich umiestniť? Samozrejme do kvetináčov a črepníkov, ale nie len tak hocijakých! Vyber si tie, ktoré sú vyrobené z prírodných materiálov: hliny, kameniny, rafie, bambusu alebo morskej trávy.

 

Ratan a prútie na rôzne spôsoby

Ikonickým kusom nábytku v štýle mestskej džungle je pávie kreslo – model s vysokým klenutým operadlom, vyrobený z prútia alebo ratanu. Ak ale nie je tvojou šálkou kávy, máš na výber aj iné zaujímavé možnosti. Skvelým nápadom môže byť pletené kreslo v tvare kokónu, zavesené pod stropom a tkané pufy. Je najvyšší čas, odčarovať aj prútený nábytok: vitríny, poličky, etažéry – všetko, čo bolo v móde pred niekoľkými desaťročiami, je teraz späť, a to vo veľkom štýle! Na prútenom nábytku nesmú chýbať dekoratívne úložné koše, stojanové lampy a iné ozdoby – samozrejme, utkané z prírodných vlákien.

 

Keď už hovoríme o lampách, nezabudni na osvetlenie: v zostavách v džungľovom štýle sa skvele vynímajú tienidlá upletené z rafie (vlákno z palmových listov) alebo z prútia, v charakteristickej forme viedenskej sieťky. Veľa zaujímavých návrhov nájdeš online v obchode s nábytkom: https://www.agatanabytok.sk/.

 

​​Farebné textílie

Strapce, efektné textúry, botanické potlače a exotické motívy sú tým, čo sa oplatí hľadať, keď si chceš vyzdobiť miestnosť v štýle mestskej džungle. Na steny môžeš zavesiť pletené makramé alebo veľký lapač snov, na podlahu položiť vzorovaný koberec s dlhými strapcami a na zakrytie príliš nudnej pohovky použi patchworkovú prikrývku alebo niekoľko zdanlivo neusporiadane uložených dek.

 

Či už je to zámerné, alebo nie, domov zariadený v tomto štýle bude vždy pôsobiť trochu chaoticky – najmä na príliš poriadkumilovného človeka. Práve to je kľúčovým znakom estetiky mestskej džungle, ktorá miluje neporiadok..., s podmienkou, že je pod kontrolou. Obrazy, namiesto zavesenia, môžu stáť opreté o steny; rastlín je veľa, sú bujné a divoké, zasadené do kvetináčov rôznych tvarov, veľkostí a farieb; na stole nenájdeš jednotné príbory ani taniere.

 

V každom prípade si ale treba dať pozor, aby nebol priestor predmetmi preťažený: štýl mestskej džungle má bližšie k usporiadanému scandi, než k frivolnému boho a už vôbec by nemal pripomínať marocké suku (rušný trh so suvenírmi). Tak, vieš už čo hľadať v obchodoch s nábytkom? Daj sa do toho!

Späť

Ako vyriešiť otázku garáže

Je prirodzené, že pre každého majiteľa auta je starostlivosť o jeho miláčika vysokou prioritou; nejde pritom len o praktickú stránku veci, teda zabezpečiť pre seba a pre rodinu odvoz do práce či do školy, ale je tu aj istá forma "osobného vzťahu". Tento fakt je, pravdaže, individuálny, avšak málokto sa ponad kúpu nového tátoša prenesie bez toho, aby sa pristihol pri intenzívnom uvažovaní o tom, aký vplyv naň bude mať napríklad zlé počasie či ako ho čo najlepšie zabezpečiť, aby v krátkom čase nezmenilo majiteľa.   Riešením týchto praktických..

Flexibilné sedenie na sedacích vakoch pre deti aj dospelých Flexibilné sedenie na sedacích vakoch pre deti aj dospelých

Pohodlné bývanie je snom každého dospelého človeka. Žiť vo svojom vlastnom priestore, mať ho zariadený podľa svojich predstáv a cítiť sa ako doma. Zabezpečte to všetkým členom rodiny a o skvelú atmosféru budete mať postarané. Na to, aby sa všetci cítili doma pohodlne, musia mať svoje sedenie na trávenie voľného času, a to či už na sedačke, sedacom vaku, či v kresle. Práve sedacie vaky pre deti sú ideálne, pretože ich môžete pokojne presúvať po celej domácnosti.   Výhody pohodlných vakov Tieto vaky sú v posledných..

Úskalia pri predaji rodinného domu

Faktory ovplyvňujúce cenu nehnuteľnostiOblasť, prostredieDopravná dostupnosť a inžinierske sieteAko môžu inžinierske siete ovplyvniť cenu?Prístup na pozemokStav vašej stavbyZapojiť do predaja realitnú kanceláriu? Ako postupovať?Na čo si treba dať najviac pozor? Ceny nehnuteľností u nás stagnujú. Podobne ako všade inde. Nie je to nič zarážajúce, aj keď sa po všetkých integračných procesoch, ktorými naša krajina za posledné roky prešla, predpokladal úplne opačný proces. Takže ako dom čo najvýhodnejšie predať? Kde sú výhody realitnej kancelárie? A ako..

Nová slovenská právna úprava timesharingu - úprava dočasného užívania nehnuteľností v dovolenkových destináciách

Na 18. schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky bol, okrem iných, bodom rokovania návrh zákona o ochrane spotrebiteľa pri poskytovaní niektorých služieb cestovného ruchu. Prezident SR JUDr. Ivan Gašparovič návrh zákona vrátil s pripomienkami na opätovné prerokovanie, po ich zapracovaní bol predmetný návrh zákona  Národnou radou SR schválený a dňa 17. mája 2011 publikovaný v Zbierke zákonov ako zákon č. 161/2011 Z. z. o ochrane spotrebiteľa pri poskytovaní niektorých služieb cestovného ruchu. Predmetný zákon týkajúci sa, ako už..

Prevod nehnuteľnosti na základe dedenia

V súvislosti s problematikou prechodu a prevodu nehnuteľností, najmä na základe dedenia, je nutné ozrejmiť teoretické pojmy niektorých základných ustanovení Občianskeho zákonníka, s ktorými sa v konkrétnych prípadoch každodenného života stretávame. V zásade sa dedičstvo nadobúda okamihom smrti poručiteľa § 406. Odvtedy môžu dedičia s dedičstvom zásadne nakladať. V tejto dispozičnej voľnosti sú však obmedzení tým, že na každé nakladanie z dedičstvom, ktoré presahuje rámec obvyklého hospodárenia, potrebujú súhlas súdu, a to až do skončenia..

Kúpna zmluva a jej náležitosti

Spolu s manželom máme záujem o kúpu pozemku od môjho starého otca. Pozemkom budeme súčasne ručiť banke, od ktorej máme sľúbený hypoúver. Nepoznám však presný obsah kúpnej zmluvy. Známy mi povedali, že si musíme zaplatiť znalca. Kto musí platiť daň, poplatky za vklad? Môže kataster odmietnuť náš návrh? Ďakujeme vám za vašu pomoc. Ivana a Peter Z., okres Nitra     Právnu úpravu kúpnej zmluvy obsahuje Občiansky zákonník §§ 588 a nasl. a v §§ 409 a nasl. Obchodného zákonníka. V prípade, ak jednou zo zmluvných strán je fyzická osoba, vychádza..

Poistenie nehnuteľností

Čo zahŕňa a na čo sa vzťahuje poistenie nehnuteľnostiAko sa určuje výška poistnej sumyAko sa stanovuje poistná sumaSpôsob platby poistnéhoPoistná zmluva a všetko čo sa jej týkaTakže čo si treba pri zmluve všímať?Poistenie domácnostiPripoistenieNa čo sa vaše poistenie nevzťahuje?Poistite si aj okolité budovyUplatnenie náhradyAko postupovaťVlastniť miesto, ktoré môžete nazvať domov je jedným z najzákladnejších prianí každého človeka. A pritom často nezáleží na tom, či ide o byt alebo o dom, človek jednoducho túži mať svoj vlastný kút, kam sa môže..

Vývoj cien bytov v Bratislave v roku 2008

Skoro každého, ktorý či už má byt alebo si ho ešte len plánuje obstarať, zaujíma vývoj cien bytov a hlavne prognóza do budúcnosti. Prvé sa dá ukázať na základe zozbieraných údajov, druhé sa dá v súčasnosti len veľmi obtiažne predpovedať.Pozrime sa teda, čo sa na trhu s bratislavskými bytmi dialo od januára 2008 po čiastočnom cca mesačnom (vianočnom) útlme, ktorý nastal po zatiaľ najväčšom realitnom boome na Slovensku v jeseni 2007, kedy boli ceny za meter štvorcový starých bytov v hlavnom meste drahšie ako ceny za meter štvorcový v novostavbách.Realitný..

Novinky v stavebnom sporení

Správa bytových domovCieľ projektu a konferencieNovela zákona o stavebnom sporeníOkruh poberateľov štátnej prémieAsi nikoho v súčastnej dobe neprekvapí, že medzi základné túžby človeka patrí splnenie si sna o vlastnom bývaní či zmodernizovaní toho, čomu hovoríme vlastný domov. Cesta k peknému a hlavne útulnému bývaniu vedie viacerými cestami. Medzi tie najviac využívané cesty ako sa k tomuto cieľu priblížiť patrí na Slovensku stavebné sporenie. Aby tento nástroj na splenie si sna o peknom bývaní mohol lepšie reagovať na potreby ľudí, dochádza na tomto..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.