Predaj nehnuteľnosti, ako predať byt a dom za výhodnú cenu v 10 krokoch.


Nepredajte svoju nehnuteľnosti za nižšiu cenu ako je hodnota. S týmito 10 krokmi sa môžete pripraviť na úspešný predaj za naozaj dobrú cenu.

 predaj nehnuteľnosti

1. Zistite si hodnotu svojej nehnuteľnosti

Ak chcete predať svoju nehnuteľnosť za dobrú cenu, musíte vedieť, aká je jej trhová hodnota. Môžete to urobiť prostredníctvom bezplatného online ohodnotenia bytu či domu alebo si zavolať odborníka na hodnotenie nehnuteľností. Jednoduchým riešením je vyhľadať si priemernú cenu 1m2 obytnej plochy napríklad na trh.sk a vynásobiť si ju rozlohou vašej nehnuteľnosti. Nezabudnite si však pozrieť správnu lokalitu a brať do úvahy, či sa byt alebo dom nachádza v centre. Prípadne si pozrite vo vyhľadávaní  bytov cenu na 1m2 podobných bytov.

 

2. Vyčistite a upravte svoj dom a byt

Ak chcete zvýšiť hodnotu svojej nehnuteľnosti, musíte ju udržiavať v čistom a upravenom stave. Vyčistite všetky miestnosti, odstráňte nepotrebné veci a upravte interiér tak, aby bol atraktívny pre budúcich kupcov. Musia si predstaviť svoj budúci pobyt bez starostí s neporiadkom a vnímať voľný priestor pre ich nápady na zariadenie.

 

3. Zvýšte hodnotu vášho bytu úpravou

Predaj bytu je dôležitým rozhodnutím, preto je dôležité, aby bol byt v dobrej kondícii a mal čo najvyššiu hodnotu v čase predaja optimalizáciou priestoru a vylepšením vzhľadu.

 

4. Vyberte správneho fotografa a realitného makléra a inzerujte nehnuteľnosť

Kvalitné fotografie sú neoddeliteľnou súčasťou predaja nehnuteľnosti. Fotograf by mal zachytiť najlepšie časti vášho domu a zdôrazniť ich atraktívne vlastnosti. Realitný maklér vám zase môže pomôcť pri predaji nehnuteľnosti za dobrú cenu svojimi radami a prehľadom o trhu nehnuteľností. Vyberte si niekoho s dobrou reputáciou a hlavne skúsenosťami s predajom nehnuteľností vo vašej oblasti. Reality sa totiž pevne viažu k miestu, pamätajte, že sú nehnuteľné. Čo vám v okolí môže vadiť, to sa veru asi nezmení a môže sa časom aj zhoršovať. Inzerovať byty a domy môžete aj bezplatne na trh.sk a určite vás budú kontaktovať záujemci a realitné kancelárie s klientmi. Registrujte sa ako súkromná osoba a uveďte svoje kontaktné údaje.

 nehnuteľnosť

5. Vypracujte dobrý realitný inzerát

Dobrý realitný inzerát by mal byť jasný, čitateľný a zaujímavý. Mali by ste do neho pridať fotografie a popis vášho domu, aby ste zaujali budúcich kupcov. Upriamte ich pozornosť popisom pozitív a možností nehnuteľnosti aj jej okolia. Ak je lokalita niečím atraktívna, nezabudnite to uviesť tiež, kupci to nemusia vedieť sami od seba.

 

6. Zvýšte pôsobivosť svojho domu

Môžete zvýšiť pôsobivosť svojho domu tým, že ho vybavíte novými spotrebičmi alebo ho upravíte. Môžete tiež zvýšiť hodnotu svojho domu tým, že ho vylepšíte prostredníctvom malých opráv alebo úprav, ktoré je vidno na prvý pohľad. Nikomu neprospieva hneď na úvod vidieť prácu, ktorá ho čaká.

 

7. Pripravte sa na prehliadky

Pred prehliadkami sa ešte raz uistite, že váš dom je čistý a upravený práve v tom momente. Niektoré veci sa vám doma môžu javiť bežné a prakticky pre vás neviditeľné. Cudziemu človeku však udrú na prvý pohľad do očí a môžu mu vadiť. Pozrite sa na vzhľad obytného priestoru očami kupujúceho. Pripravte sa aj na to, že budete musieť odpovedať na otázky kupcov o vašej nehnuteľnosti. Neklamte, ale zdôrazňujte pozitíva a negatíva iba oznámte.

 

8. Vyberte správnu cenu

Vyberte cenu, ktorá je v súlade s hodnotou vášho domu a ktorá je konkurencie schopná. Nechajte si poradiť od realitného makléra, aby ste získali objektívny pohľad na cenu. Nadsadiť na začiatok cenu nemusí byť vždy výhodné, vaša nehnuteľnosť sa môže na trhu takzvane okukať a následne sa ťažšie predáva. Na druhú stranu, ak predáte byt či dom lacno, môžete si to potom vyčítať.

 nehnuteľnosť

9. Pripravte sa na nezhody

Pri predaji nehnuteľnosti môžu vzniknúť nezhody. Pripravte sa na to tým, že vopred prejdete všetky možné problémy a nájdete ich riešenie, prípadne sa poradíte s odborníkom. Nájdením riešenia na problémy konkrétnej nehnuteľnosti , môžete upokojiť záujemcu v prípade obáv a diskusie.

 

10. Trpezlivo čakajte na správneho kupca

Nie všetci kupci budú mať záujem o vašu nehnuteľnosť. Trpezlivo čakajte na správneho kupca, ktorý bude ochotný zaplatiť dobrú cenu za váš dom alebo byt. Nasledujte týchto 10 krokov a pripravte sa na úspešný predaj svojej nehnuteľnosti za dobrú cenu. Investujte čas a úsilie do prípravy a výsledok sa vám vráti. Verte si a nebojte sa realizovať svoj sen o úspešnom predaji nehnuteľnosti.

Investujte čas a úsilie do prípravy a výsledok sa vám vráti. Verte si a nebojte sa realizovať svoj sen o úspešnom predaji nehnuteľnosti.

Späť

Aké dokumenty potrebujete na realizáciu stavby

 Začneme pekne od začiatkuÚzemné rozhodnutieStavebné povolenieKolaudačné rozhodnutie   V posledných rokoch sa ľudské nároky na bývanie podstatne zmenili. Málokomu dnes stačí klasický radový byt, ktorý vznikol počas komunistickej výstavby s jeho pôvodným zariadením a rozložením. Rozdielne chápanie „dobrého bývania“ sa prejavilo najmä v oblasti výstavby rodinných domov. Výsledkom je nekonečne široká škála typov rodinných domov, prakticky každý si môže navrhnúť vlastnú predstavu svojho bývania, ktorú mu dobrý projektant zrealizuje. Hrany..

Wellness vo vlastnom dome

 „Takmer vo všetkých médiách sa čoraz častejšie stretávame so slovom wellness ako synonymom oddychu a relaxácie. Ide zväčša o infomácie týkajúce sa oddychu a rekreovania sa v kúpeľoch či iných relaxačných zariadeniach. Ponuky na tieto pobyty sa na nás hrnú takmer zo všetkých strán. Nájdu sa však medzi nami aj takí, ktorí tieto ponuky ignorujú z jednoduchého dôvodu, ktorý môžme vyjadriť v jednej vete:“Keď už wellnes, tak doma vo vlastných priestoroch.“ Podľa slovníka môžeme slovo wellness definovať ako kvalitu, alebo stav bytia v podmienkach..

Trendy spálňa 2022: Čo by v nej nemalo chýbať? Trendy spálňa 2022: Čo by v nej nemalo chýbať?

Dominanta celej domácnosti či srdce domova – aj takto by sa dala nazvať spálňa, ktorá patrí k hlavným miestnostiam v dome. Ak chcete, aby aj tá vaša vyzerala dobre a jednotlivé prvky v nej vytvárali príjemnú atmosféru, musíte si ju vedieť správne zariadiť. Inšpirujte sa najnovšími trendmi na rok 2022 a vytvorte si váš vysnívaný priestor na oddych.Atmosféru nastolíte posteľouNajvýraznejším kúskom celej spálne je posteľ. Každý si ju všimne hneď, ako do miestnosti vojde. Práve to je dôvod, prečo nesmie byť fádna. Využite jej dominantné postavenie a masívnosť..

Základné povinnosti prenajímateľov - všeobecná právna úprava

Povinnosť prenechať prenajatú vec nájomcovi v stave spôsobilom na dohodnuté užívanie alebo obvyklé užívanie Uvedená povinnosť prenajímateľa je upravená v § 664 OZ. K odovzdaniu predmetu nájmu nájomcovi by malo dôjsť v jeho celistvosti, teda naraz a s príslušenstvom veci. V súvislosti s nájmom bytov je osobitná právna úprava obsiahnutá v § 687 ods. 1 OZ. Pokiaľ by nedošlo k odovzdaniu predmetu nájmu, mnohí si myslia, že tým sa stáva nájomná zmluva neplatnou. Opak je však pravdou - neodovzdanie veci nespôsobuje neplatnosť nájomnej zmluvy. Ak nájomná..

Spôsobilosť na právne úkony kontra ich platnosť

Náš otec má 72 rokov. Má značné problémy s chápaním, jeho mentálny zdravotný stav sa v poslednom období rapídne zhoršil. Ja s otcom bývam v byte, ktorý patrí otcovi a súčasne sa o otca dlhé roky starám. Pred niekoľkými mesiacmi začal ku nám chodievať môj mladší brat, ktorý sa pred niekoľkými rokmi odmietol starať o otca a ktorý sa dlhé roky o rodinu ako takú ani nezaujímal. Teraz začal pobádať a manipulovať otca k tomu, aby byt previedol na neho, že sa o neho na oplátku postará. Cítim sa byť ukrivdený, bojím sa o strechu nad hlavou. Prosím vás o..

Nárok na majetok pri dedení

 Moji rodičia sa rozviedli pred šiestimi rokmi. Otec je vlastníkom 4- izbového bytu v Piešťanoch a rodinného domu vo Veľkých Levároch. Pri našom poslednom rozhovore mi naznačil, že napísal závet, ktorým odkázal celý majetok svojej družke, s ktorou už asi dva roky žije v spomínanom byte v Piešťanoch. Mám nejaký nárok na otcov majetok aj v prípade, že ho chce celý odkázať svojej priateľke? Anna M., Veľké Leváre Vážená čitateľka, podľa ustanovení Občianskeho zákonníka máte ako potomok Vášho otca zaručený nárok na zákonný dedičský podiel,..

Ako financovať kúpu bytu v novostavbe

Podmienky určuje developerPoradenstvo v bankeHypotéka v skratke Záujemca o kúpu bytu v novostavbe má na výber niekoľko možností jej financovania. Kým pri kúpe starého bytu vyžadujú majitelia väčšinou peniaze v hotovosti, novostavbu možno zvyčajne financovať - kúpiť prostredníctvom úveru.Najčastejšie využívané možnosti sú stavebné sporenie, hypotekárny úver, prípadne ich kombinácia. Možná je aj ich kombinácia so spotrebným úverom. Výber spôsobu financovania podmieňuje predovšetkým to, aké podmienky pri kúpe bytu určí developerská spoločnosť. Iná..

Ako ušetriť pri kúpe nehnuteľnosti na úrokoch z pôžičky Ako ušetriť pri kúpe nehnuteľnosti na úrokoch z pôžičky

Mnoho ľudí vie ako hypotéka funguje, ale pre prípadnú menšinu si zhrnieme základné informácie, ktoré by mohli byť pre každého zaujímavé a obohacujúce. Keď sa rozhodneme zainvestovať a kúpiť si konečne vlastné bývanie.... dom alebo byt, často a teda väčšinou nemáme dostatok financií na to, kúpiť si nehnuteľnosť za vlastné úspory. (Ak teda nesporíme už dvadsať rokov...) V takých chvíľach sa ponúka hypotéka. Tá ale uhrádza iba určité percento hodnoty domácnosti. V dnešných dňoch to je okolo osemdesiatich percent..

Prečo a ako si správne poistiť nehnuteľnosť

Stalo sa Vám už, že ste počuli o niekom kto prišiel o svoj dom alebo byt? Nečakané nehody ako prasknuté potrubie, požiar alebo spadnutý strom na strechu sa môžu pripliesť do života každému. Každý z Nás si svoju nehnuteľnosť necháva poistiť z rôznych dôvodov. Najčastejšími pocitmi, ktoré nami hýbu sú strach, chtíč po pocite istoty a bezpečia, alebo pre niektorých dokonca prestíž. Sú ale tieto pocity hodné toho, aby sme pravidelne platili sumu, za ktorú snáď nikdy nebudeme musieť vyžadovať protislužbu? ÁNO. Každému..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.