Ako urobiť z vašej spálne najlepšie miesto v dome?


Kvalitný odpočinok je vo všeobecnosti kľúčom k efektívnej práci a emočnému zdraviu. To je pravdepodobne dôvod, prečo v tomto stave strávime až tretinu svojho života. Znamená to, že spálňa má nielen v našej existencii, ale aj v interiéri osobitnú a významnú úlohu. Žiaľ, len minimum z nás tomuto problému venuje dostatočnú pozornosť, čoho dôsledkom je nielen naše dlhodobé fyzické, ale aj psychické vyčerpanie.

Aby ste tým zbytočne vy ani vaše okolie dlhodobo netrpeli, prezradíme vám, ako si z tohto priestoru urobiť najlepšie miesto v dome.

Začnite pekne od podlahy

V ideálnej spálni bude vždy vládnuť pokoj a mier. Znamená to, že by ste si mali začať vytvárať perfektné miesto na spánok s presným rozložením a úplným náčrtom ďalších krokov.

Podlaha je však základom, na ktorom všetko spočíva. Dajte aj v tomto smere prednosť prírodným povrchovým úpravám. Nájdite si čas, vyberte si všetko osobne. Pozrite si zvolené doplnky a materiály pri inom osvetlení, dotknite sa materiálu a precíťte jeho textúru. Uvidíte, že zariadeniu priestoru spálne vaša osobná angažovanosť len a len prospeje.

Dobrá posteľ a matrace sú základ

Bez správnej postele a matraca nebude spálňa nikdy príjemným miestom na relax. Už v počiatočných fázach vám preto odporúčame rozhodnúť sa o veľkosti lôžka.

Mimochodom, nie vždy musíte experimentovať s originálnymi doplnkami, pretože aj samotná posteľ môže hrať úlohu hlavného dekoratívneho prvku, ktorý udáva tón celej miestnosti.

Kvalitné matrace by ste si zase mali kúpiť vtedy, keď sa ideálne osobne presvedčíte o ich pohodlnosti, pretože kvalita vášho spánku závisí od tohto atribútu asi najviac. Prípadne si dobre všímajte ich popis a zloženie.

Najkrajšie spálne

Dostatočný úložný priestor

Spálňa je jedným z mála miest v dome, kam by cudzí hostia podľa dobrých zvykov nemali chodiť, čo znamená, že je logické sústrediť sem hlavné úložné systémy. To platí najmä vtedy, ak vám oblasť spálne umožňuje umiestniť do nej aspoň niekoľko párov topánok či potrebného oblečenia. Pochybujete, že sa to dá urobiť rýchlo a lacno? My vás presvedčíme o pravom opaku.

Vyriešiť sa to dá doslova za pár hodín. V najhoršom prípade zajtra, ak si na Okay.sk objednáte  pevné a dostatočne objemné skrine. Je predsa dobré, keď má vaše oblečenie v peknom šatníku svoje trvalé miesto.

Nezabudnite popri tom všetkom, že na 

mieste, kde človek strávi najmenej 8 hodín denne, by malo byť dostatok čerstvého vzduchu so schopnosťou jednoducho upravovať jeho teplotu a vlhkosť.

Jemné prírodné odtiene

Pri zdobení spálne sa snažte vyhnúť príliš jasným farbám. Dajte prednosť jemným prírodným odtieňom, ktorým, ak chcete dodať šmrnc, dá sa to urobiť pomocou tapety so zaujímavým vzorom za čelom postele alebo napríklad použitím stenových panelov nepravidelného tvaru, ktoré dodajú potrebný akcent, ale zároveň nepreťažia priestor.

Vône do spálne

Keď vojdeme do spálne, je dôležité, aby náš čuch, dokonca aj nad rámec nášho vedomia, povedal miestu áno. Jemná vôňa, ktorá sa nám páči, tak bude posledným dôležitým dokonalým doplnkom a navodí správnu náladu.

Určite na to pri zariaďovaní vašej spálne myslite a pokojný relax v tomto priestore si potom plnými dúškami užite.

Zdroj obrázka: Svet_Feo/Shutterstock.com 

Späť

Ako zariadiť malú obývačku? Ako zariadiť malú obývačku?

Obývačka patrí k miestnostiam, ktoré sú využívané najviac, a na ich zariadení si dávame záležať. Lenže ak máte malú obývačku, musíte viac premýšľať o rozmeroch aj umiestnení nábytku. Čo by vám ani v malej obývačke určite nemalo chýbať? Pohovka je základ Pohovky alebo sedačky sú základom každej obývačky. V malom priestore ale treba využiť každý centimeter. Starostlivo tak vyberajte miesto, kam pohovku umiestnite. Najlepšie spravíte, ak jej nájdete miesto pri stene, prípadne aj pod oknami. Steny s oknami sa zariaďujú horšie, pretože si..

Malá spálňa? Poradíme vám, ako ju zariadiť! Malá spálňa? Poradíme vám, ako ju zariadiť!

Máte malú spálňu, s ktorej zariadením si neviete rady? Inšpirujte sa našimi tipmi a využite každý centimeter štvorcový. Poslúžia vám na to vstavaná skriňa na mieru, závesné nočné stolíky a posteľ s úložným priestorom. Udržujte poriadok V malej spálni je nevyhnutné udržiavať poriadok a zbaviť sa všetkých nepotrebných vecí, ktoré iba zbytočne zaberajú miesto. Zo všetkého najskôr si preto ujasnite, čo naozaj potrebujete a bez čoho sa v spálni nezaobídete. Možno zistíte, že šatníková skriňa sa vojde do chodby alebo že sa pohodlne vyspíte..

Kuchyňa - miesto nielen pre gazdiné Kuchyňa - miesto nielen pre gazdiné

Možno si ešte spomínate na kuchyňu vašej starej mamy na dedine, chalupe. Absolútne bez akýchkoľvek spotrebičov, pomocníkov ako chladnička, umývačka riadu, mixér a mikrovlnka, ale s neopakovateľným čarom starorodičovskej pohody. Dávno to všetko odišlo a na podobnú kuchyňu sa môžeme už iba ísť pozrieť do niektorých slovenských obcí, kde neplánovane zastal čas.Snaží sa ale dopracovať k výhode týchto kuchýň, ktorú si všimli už naša staré mamy. A tou bola ich priestrannosť a pritom útulnosť spôsobená teplom zo starej pece a nezabudnuteľnou atmosférou...

Ohováranie a otázka prostitúcie v susedských a nájomných vzťahoch - občianskoprávna a trestnoprávna zodpovednosť

V minulom čísle sme riešili právny problém dvoch študentiek - Jany K. a Zuzany T. - z Nitry, ktoré si spoločne prenajali byt a v dôsledku anonymnej správy (tzv. oznámenie o domovej schôdzi) rozšírenej v dome, kde sa nimi obývaný byt nachádza, boli obvinené z prostitúcie, predaja drog a zbraní v prenajatom byte. V danej príčinnej súvislosti sa značne zhoršil vzťah medzi študentkami - nájomcami a susedmi, ako aj vzťah medzi nájomcami a ich prenajímateľom, v dôsledku čoho im hrozí zo strany prenajímateľa, ktorého meno bolo dané do súvislosti s údajnou..

Otázka platnosti nájomnej zmluvy dovolenie ako mimoriadny opravný prostriedok

Otázku platnosti nájomnej zmluvy môže súd v konaní o vypratanie nebytových priestorov riešiť ako otázku predbežnú; nedostatok samostatného návrhu na určenie neplatnosti nájomnej zmluvy nie je dôvodom prípustnosti dovolania podľa § 237 písm. e) OSP.(Uznesenie Najvyššieho súdu Slovenskej republiky z 30. septembra 2002, sp. zn. 2 Cdo 105/02) Okresný súd v P. vydal dňa 26.03.2001 rozsudok, č. k. 15 C 94/00-29, ktorým žalovanému uložil povinnosť vypratať nebytové priestory nachádzajúce sa na prvom poschodí v Divadle J. Z. v P. Predmetným nebytovým priestorom..

Vklad do katastra nehnutelnosti. Návrh na vklad nehnuteľnosti, priebeh procesu a ktoré dokumenty sú k nemu potrebné Vklad do katastra nehnutelnosti. Návrh na vklad nehnuteľnosti, priebeh procesu a ktoré dokumenty sú k nemu potrebné

Katastrálne konanie završuje proces prevodu vlastníckeho práva z prevádzajúceho na nadobúdateľa a je dôležitou časťou tohto procesu spolu s uzavretím samotnej scudzovacej zmluvy. Tento článok dá v tejto súvislosti podrobnú odpoveď na nasledovné otázky:   - Prečo je po uzavretí zmluvy potrebné ešte podať návrh na vklad vlastníckeho práva do katastra nehnutelnosti po kúpe nehnuteľnosti? - Čo musí obsahovať návrh na vklad a kam ho podať? - Aké prílohy musia byť k návrhu na vklad priložené? (skúsenosti z katastra nehnutelnosti..

Hypotekárny úver na nehnuteľnosť I. - financovanie a registrácia

     Jedným z najčastejších spôsobov financovania kúpy nehnuteľnosti je hypotekárny úver. Hypotekárny úver je využívaný na riešenie otázky bývania v prípade, že záujemca o kúpu napr. bytu nedisponuje dostatočnou finančnou hotovosťou. Účelom záložného práva (z lat. hypotheca) je zabezpečiť pohľadávku a jej príslušenstvo. Z toho dôvodu existencia záložného práva je závislá od existencie pohľadávky, ktorú zabezpečuje. V prvom rade predstavuje donútenie dlžníka, aby splnil svoj záväzok a v prípade, že záväzok nie je riadne..

Najlepšie investície do nehnutelnosti ...

Real estate quoats - Slovak Nehnutelnosti


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.