Bývanie - relax - biznis

Spoločnosť Nadlan, a.s. člen skupiny Vara Group, prichádza na slovenský trh s novým polyfunkčným projektom, v ktorom spája možnosti bývania, práce a relaxácie. Z tohto spojenia vyplýva aj jeho názov, 3nity. Symbolika je znázornená aj v samotnom projekte, ktorý sa v podobe troch veží týči do výšky sto metrov.

Polyfunkčný komplex 3nity je moderný, luxusný bytový dom v centre mesta, obklopený zeleňou, disponujúci aj vlastnými zelenými plochami v objekte. Investor, skúsená spoločnosť s medzinárodnými výsledkami i referenciami, pri výbere lokality Mlynské Nivy vsadila na atribúty: dostupnosť z hlavných dopravných tepien, spojenie prostredníctvom mestskej dopravy, blízkosť centra mesta a moderný a dynamicky sa vyvíjajúci ráz bezprostredného okolia, ktoré sa profiluje do jednej z najmodernejších bratislavských zón, navyše umiestnenej prakticky v centre Bratislavy.

Tieto atribúty ovplyvnili aj samotné architektonické riešenie. Dominantou komplexu sú tri nerovnako vysoké bytové veže vyrastajúce z trojpodlažného partera, kde sa nachádzajú moderné administratívne a obchodné priestory. Rezidenčná časť projektu je umiestnená do veží, ktoré poskytujú panoramatický výhľad, umocnený špecifickou polohou jednotlivých veží nezatieňujúcou si navzájom výhľad, a zníženými parapetami, ktoré otvárajú priestor. K jedinečnosti bývania prispievajú aj variovateľné pôdorysy a riešenie balkónov a terás. Aj rozloha bytov je variabilná, uspokojujúca ako jednotlivcov, tak i veľké rodiny - k dispozícii je celá škála bytov - od 1-izbových až po luxusné penthousy. Dostatok parkovacích miest je samozrejmosťou.

Pôžitok z bývania však znásobujú predovšetkým na slovenské pomery neobvyklé možnosti, ktoré objekt svojim obyvateľom bude poskytovať. Jeho súčasťou bude wellness a fitness zóna s plaveckým bazénom a oddychovým bazénom s jedinečnou vodou z Mŕtveho mora. V prízemných častiach objektu budú situované obchodné priestory, obyvateľom prístupné zvnútra budovy. Bezpečnosť a ochranu obyvateľov a užívateľov priestorov 3nity bude zabezpečovať recepcia s nepretržitou 24-hodinovou prevádzkou, oddych a možnosť relaxu a zábavy pre malých a tým hlavne dospelých obyvateľov 3nity zabezpečí centrum zamerané na stráženie detí rezidentov.

Na 3nity, nebudú obyvatelia čakať dlho –búracie práce sú v dokončovacom štádiu, v krátkej dobe sa začne výstavba samotného komplexu. Termín ukončenia výstavby celého objektu je naplánovaný na jar v roku 2011.

Bližšie k projektu 3nity

Poloha a lokalita

Komplex sa nachádza na uliciach Plynárenská a Jarabinkova v Bratislave, v lokalite Mlynské Nivy, kolmo na Prievozskú ulicu, na ploche s rozlohou 1,2 ha.. V blízkosti sú sídla mnohých významných spoločností - Apollo business centrum, Orange, Business centrum I a najmodernejší bratislavský most Apollo. Lokalita, ktorá sa doteraz profilovala ako moderná administratívno-obchodná štvrť, je určená prijatím nového územného plánu Bratislavy v najbližších rokoch na významný rozvoj. Vynikajúcu polohu umocňuje aj blízkosť starého centra mesta . Ďalším kladom je výborná dopravná dostupnosť - napojenie na diaľnicu smerom na Žilinu, Viedeň (diaľničný obchvat D1) a pohodlné spojenie s MHD. V blízkosti sa nachádzajú aj všetky potrebné verejné služby – škôlky, školy, zdravotné a kultúrne zariadenia.

Byty

Rezidenčná časť projektu je umiestnená do 3 veží -veža 1 má dvadsaťtri podlaží, veža 2 dvadsaťsedem podlaží, veža 3 dvadsaťštyri podlaží, ktoré stoja nad spodnou polyfunkčnou časťou komplexu. Byty kvôli výhľadu začínajú od 5 nadzemného podlažia. Ich celkový počet je tristoosemdesiatštyri. Poskytujú vysoký štandard vďaka rôznym výmerám a súvisiacej ponuke balkónov, lodžií, terás, pivničných priestorov a garáží. Naozaj variabilný výber zaručuje fakt, že celková plocha bytov predstavujúca približne tridsaťtisíc metrov štvorcových je rozdelená do dvadsaťštyri typov bytov – od jednoizbových až po päťizbové, s rozlohou od tridsaťtri do stoštyridsaťpäť metrov štvorcových - prevažujú dvojizbové a trojizbové, no nechýbajú ani luxusné penthousy či jednoizbové byty. Veľkoplošné byty sa nachádzajú na najvyšších podlažiach. Každý byt má lodžiu, alebo väčší balkón a okná so zníženou parapetnou doskou, umožňujúcou vychutnať si výhľad na dominanty Bratislavy. Vo vstupnom priestore je 24 hodinová recepcia.

Obchodné priestory, služby

Priestory určené na prenájom pre obchody a služby dopĺňajú funkciu bývania v komplexe, pričom sa počíta s ich využitím aj pre zákazníkov z celej priľahlej zóny. Nachádzajú sa na 1. a 2. nadzemnom podlaží celoplošnej zástavby, medzi obytnými blokmi 1 a 3. Majú dva samostatné vstupy priamo z pasáže. Obchodné priestory sú variabilné, vo východnej časti bloku je navrhnutý priestor pre veľkoplošnú predajňu potravín s osobitným zásobovacím vstupom. Zásobovanie drobných prevádzok je tiež zabezpečené samostatnými vstupmi. Obidve podlažia sú prepojené pomocou výťahov, schodísk aj eskalátorov. Okrem už spomínanej veľkopredajne potravín sa tu bude nachádzať pobočka finančnej inštitúcie, množstvo malých obchodov pre spotrebný tovar, reštaurácie, kaviarne, kaderníctvo a mnoho iných prevádzok, poskytujúcich služby šité na mieru podľa požiadaviek nájomníkov bytov.

Dôležitým prvkom služieb je športovo relaxačné centrum Z-point s 25 m plaveckým bazénom, posilňovňou a ostatnými fitness a wellness službami, ktoré sa rozkladá na 3.nadzemnom podlaží a Dead Sea Club s bazénikom s vodou dovezenou z Mŕtveho mora.

Administratívne priestory

Priestory pre administratívne využitie majú doplnkovú funkciu a sú určené na prenájom, ale aj predaj. Sú predurčené k tomu, aby slúžili ako reprezentatívne priestory. V kombinácii s možnosťou úpravy variabilných plôch podľa individuálnych požiadaviek sú vhodné pre všetky moderné a dynamicky sa rozvíjajúce spoločnosti. Nízkopodlažný polyfunkčný blok je pod bytovými vežami 1 a 3 a vo svojej juhozápadnej časti je rozdelený na kancelárie s vnútornou prístupovou chodbou a samostatnými oddelenými schodiskami medzi jednotlivými priestormi. Administratívne priestory

Parkovanie

Parkovanie pre všetkých nájomníkov bytov, zamestnancov i zákazníkov je zabezpečené vďaka dobrému prístupu z hlavných komunikácií, jednoduchému výjazdu a prehľadnej orientácii v garážach. Kapacita takmer 1000 parkovacích miest rešpektuje požiadavku nájomníkov bytov na parkovacie miesta. Pod celým komplexom sa nachádzajú garáže, ktoré sú umiestnené na troch podzemných polpodlažiach a sú vzájomne prepojené. Vjazdy do podzemných garáží sú z ulíc Jarabinkova a Plynárenská. Garáže, ktoré sú prejazdné, sú prepojené s vyššími podlažiami schodiskami a výťahmi a majú osobitný vstup do obytných a polyfunkčných nadzemných podlaží. Parkovacie boxy sa nachádzajú aj v samostatne stojacom trojpodlažnom parkovacom dome, ktorý je spojený s komplexom.

 

Viac informácií sa dozviete

v relácii REALITY

vysielanej 11.4.2008 o 20:45 na TA3

 

 

Späť

Nehnuteľnosti a byty v roku 2023, vývoj cien bytov v posledných rokoch Nehnuteľnosti a byty v roku 2023, vývoj cien bytov v posledných rokoch

Trh Nehnuteľností sa sa v roku 2023 mení z trhu predávajúceho na trh kupujúceho, potom čo ponuka začala presahovať dopyt. Ceny nehnuteľností na bývanie na meter štvorcový v roku 2023 klesli v priemere na Slovensku pod 2 500 € / m2. Po prudkom náraste za posledné 3 roky, kedy v roku 2020 tieto priemerné ceny rástli vyše 10% a v rokoch 2021 a 2022 dokonca vyše 20% sa ceny stabilizovali a v 2. polroku 2022 mierne klesli. Zdroj: trh.sk https://www.trh.sk/statistiky-cien-nehnutelnosti/slovensko.htm Rast od roku 2020 bol spôsobený niekoľkými..

Jednoduchý spôsob, ako zvýrazniť krásu a skryť nedostatky interiéru Jednoduchý spôsob, ako zvýrazniť krásu a skryť nedostatky interiéru

Zariadenie domova pomocou širokého množstva dostupných materiálov dnes nie je žiadny problém. Ten môže spôsobiť iba cena a horšia dostupnosť rôzneho druhu sortimentu, pre ktorý ste sa rozhodli. Existuje však jeden typ materiálu, vďaka ktorému by mohlo byť vaše rozhodovanie a aplikácia do praxe pomerne jednoduchá. Poďte sa spolu s nami a najdôležitejšími výhodami takéhoto riešenia o tom presvedčiť a zariadite si  s nami krásny dom či byt. Kvalitné dekoračné látky v metráži Textil v interiéri udáva tón, oživuje miestnosť, vnáša farby..

Rekonštrukcia kúpeľne

Kúpeľňa je priestor, v ktorom netrávime počas dňa veľa času. Síce sa tam stretávame každé ráno a večer so svojou tvárou v zrkadle pri umývaní zubov, ale inak tejto miestnosti nevenujeme prílišnú pozornosť. Priestor pre našu fantáziu dávame skôr pri zariaďovaní obývačky, spálne či detskej izby. To isté často platí aj pri rekonštrukcii bytu či rodinného domu. Nuž, je to akási popoluška medzi miestnosťami, pričom jej postavenie by malo byť oveľa vyššie, ako by sa zdalo na prvý pohľad.Asi tým najväčším dôvodom prečo sa ľudia boja rekonštrukcie..

Kúpna zmluva a jej náležitosti

Spolu s manželom máme záujem o kúpu pozemku od môjho starého otca. Pozemkom budeme súčasne ručiť banke, od ktorej máme sľúbený hypoúver. Nepoznám však presný obsah kúpnej zmluvy. Známy mi povedali, že si musíme zaplatiť znalca. Kto musí platiť daň, poplatky za vklad? Môže kataster odmietnuť náš návrh? Ďakujeme vám za vašu pomoc. Ivana a Peter Z., okres Nitra     Právnu úpravu kúpnej zmluvy obsahuje Občiansky zákonník §§ 588 a nasl. a v §§ 409 a nasl. Obchodného zákonníka. V prípade, ak jednou zo zmluvných strán je fyzická osoba, vychádza..

Rodinný spor o dedičstvo - kto dedí a kto nie

Rád by som sa spýtal na možnosť riešenia ohľadne spôsobu vysporiadania nehnuteľného majetku po mojom staršom bratovi, ktorý pred nedávnom zomrel. Jedná sa o rodinný dom s pozemkom. Malý podiel pozemku nadobudol môj starší brat dedením od našej tety ešte predtým, ako sa oženil. Manželstvo bolo bezdetné a v úradných listinách je brat vedený ako jediný majiteľ. Vysporiadanie medzi mnou a mojou sestrou je možné len predajom nehnuteľnosti, na čom sme sa aj dohodli. V prípade, ak by túto nehnuteľnosť dedila aj vdovy po bratovi, predaj nehnuteľnosti by sa skomplikoval..

Smernica č. 2008/122/ES a náležitosti timesharingovej zmluvy

Minulým článkom sme započali miniseriál týkajúci sa otázok tzv. timesharingových vzťahov, teda vzťahov založených timesharingovými zmluvami. Ako už bolo povedané, timesharing je inštitút alebo obchodný produkt spojený s dovolenkovými pobytmi v hotelových a iných ubytovacích zariadeniach, ktoré si občan prenajíma na určité vymedzené časové obdobie počas kalendárneho roka, a to na obdobie niekoľkých rokov. Jedná sa o osobitný druh nájmu v kombinácii s kúpou. Smernica č. 2008/122/ES Smernica č. 2008/122/ES o ochrane spotrebiteľa vo vzťahu k niektorým..

Financovanie prác na bytovke domu

Keď sa obnova financuje prostredníctvom bankyNajlacnejšie požičiava štátMožnosti financovania obnovy bytových domovŠtátny fond rozvoja bývaniaŠtátna dotáciaAko dostať dotáciu ministerstvaStavebné sporiteľneKomerčné bankyPodmienky, za akých banky požičiavajú na obnovu bytovČo je pri poskytovaní úveru bankou dôležitéÚvery na obnovu bytového domu poskytujú komerčné banky aj stavebné sporiteľne, najvýhodnejšie však na tento účel požičiava štát.Keď sa obnova financuje prostredníctvom banky Na obnovu bytového domu si možno požičať aj od..

Novinky v stavebnom sporení

Správa bytových domovCieľ projektu a konferencieNovela zákona o stavebnom sporeníOkruh poberateľov štátnej prémieAsi nikoho v súčastnej dobe neprekvapí, že medzi základné túžby človeka patrí splnenie si sna o vlastnom bývaní či zmodernizovaní toho, čomu hovoríme vlastný domov. Cesta k peknému a hlavne útulnému bývaniu vedie viacerými cestami. Medzi tie najviac využívané cesty ako sa k tomuto cieľu priblížiť patrí na Slovensku stavebné sporenie. Aby tento nástroj na splenie si sna o peknom bývaní mohol lepšie reagovať na potreby ľudí, dochádza na tomto..

Nehnuteľnosti sa viažu ...


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.