Máte drahú hypotéku? Vymeňte ju!

Nie ste spokojní s aktuálnymi podmienkami vašej hypotéky? Nahraďte ju Flexihypotékou od VÚB banky s lepšou úrokovou sadzbou a bez poplatku za poskytnutie.

Roman zo Senca dostal vo februári po piatich rokoch splácania hypotéky od svojej starej banky oznámenie o novej úrokovej sadzbe. Úrok bol 5,7% ročne, čo bolo približne toľko ako doteraz. Roman však dnes zarába viac, ako v čase, keď si bral úver, a so sadzbou tak nebol spokojný. „Navštívil som preto pobočku VÚB banky a oni ponúkli mi o percento lepší úrok. Nad takou ponukou som nemusel dlho rozmýšľať,“ hovorí pán Roman. Jeho doterajšia splátka bola 464 eur, po prenose do VÚB banky bude platiť už len 420 eur. Len za najbližšie tri roky tak ušetrí takmer 1 600 eur.

Lacnejšia hypotéka aj pre vás

Ak nie ste spokojní s vašou hypotékou a chcete ušetriť podobne ako pán Roman navštívte aj vy VÚB banku. Tá má pre vás pripravenú Flexihypotéku na refinancovanie s lepšou úrokovou sadzbou už od 4,39% ročne. Úver pritom získate bez poplatku za poskytnutie, čo znamená, že pri 50-tisícovej hypotéke ušetríte 400 eur. Ďalších 100-150 eur ušetríte na ohodnotení nehnuteľnosti, pretože VÚB bude akceptovať pôvodný znalecký posudok, prípadne vykoná interné ohodnotenie zdarma.

Ako na to?

S vybavením Flexihypotéky na refinancovanie nie sú spojené žiadne zbytočné papierovačky. Doklady potrebné k žiadosti o úver:

-        občiansky preukaz/pas + ďalší doklad totožnosti

-        pôvodná úverová zmluva + prípadné dodatky

-        potvrdenie o aktuálnom zostatku úveru

-        pôvodný znalecký posudok / interné ohodnotenie zdarma

K podpisu úverovej zmluvy, resp. najneskôr k čerpaniu úveru, budete potrebovať aj súhlas súčasnej banky s predčasným splatením úveru obsahujúci informácie o tom akú sumu, kedy a na aký účet treba poukázať. Následne už len odnesiete záložné zmluvy na kataster. Samotné vyplatenie pôvodného úveru zrealizuje VÚB, takže s tým nebudete mať žiadne starosti.

Dôležité:

Predčasne vyplatiť hypotéku a nahradiť ju inou je najvýhodnejšie urobiť v čase obnovy fixácie úrokovej sadzby. Vtedy banky štandardne umožňujú predčasné splatenie celého úveru bez poplatku. Pokiaľ by ste predčasné splatenie chceli urobiť mimo tohto obdobia, poplatok by mohol byť 3-5% z predčasne splácanej sumy.

Vylepšite si úrokovú sadzbu

VÚB banka ponúka každému záujemcovi možnosť vylepšiť si podmienky svojej hypotéky prostredníctvom doplnkových služieb. Ich využívanie vám môže pomôcť získať výhodnejšie podmienky a priblížiť úrokovú sadzbu k najnižšej úrovni. Vybrať si môžete z nasledovných služieb:

-        zasielanie príjmu na Flexiúčet vo VÚB

-        inkaso splátky z Flexiúčtu vo VÚB

-        poistenie úveru

-        poistenie nehnuteľnosti

-        poistenie domácnosti

Čim viac služieb si vyberiete, tým vyššiu zľavu môžete získať. A čo je dôležité, zľava je trvalá a platí po celú dobu využívania zvolených služieb, t.j. aj počas celej lehoty splácania hypotéky.  

Úver budete môcť splatiť skôr

VÚB myslí aj na prípady, ak by ste sa chceli svojich dlhov zbaviť skôr. Okrem bezplatného predčasného splatenia celého úveru v čase obnovy fixácie úrokovej sadzby vám preto umožní splatiť každý rok kedykoľvek predčasne až 20% z pôvodnej výšky úveru bez poplatku. V prípade, že vaše mesačný príjmy stúpnu a  budete chcieť mesačne splácať viac, banka vám skráti dobu splatnosti a tak výrazne zníži sumu úrokov, ktoré jej zaplatíte.

Pre viac informácií navštívte ktorúkoľvek pobočku alebo hypotekárne centrum VÚB banky, kliknite na www.flexihypoteka.sk  alebo zavolajte na službu Kontakt 0850 123 000.

Späť

Rekonštrukcia kúpeľne

Častým problémom pri rekonštrukcii kúpeľne býva na samotnom začiatku odstraňovanie umakartu. Ak sa pri rekonštrukcii kúpeľne rozhodnete pre jeho likvidáciu, musíte sa najprv rozhodnúť o tom, či nová tvár kúpeľne bude kopírovať jej predošlý charakter, alebo sa pustíte do úplne novej vizáže vašej kúpeľne. Ak si vyberiete prvú možnosť, tak odstránením umakartových stien získate väčšiu výšku v miestnosti. Samotné odstránenie umakartových stien trvá len niekoľko hodín, takže z hľadiska úspory času by to nemal byť problém. Prvé komplikácie pri..

Svetlo naše každodenné Svetlo naše každodenné

 „Pri predstave čo by mohlo byť pre nehnuteľnosť najdôležitejšie aby sa v nej dobre bývalo alebo pracovalo, človeku napadnú mnohé maličkosti a detaily, ktorými by si chcel spríjemniť pobyt v tej ktorej miestnosti pri oddychu či práci. Mnohokrát pritom nemyslíme nato, čo je snáď pre dobrý pocit z bývania najdôležitejšie a napadne nám to až vtedy keď nás „režú“ oči pri zlom osvetlení, či jednoducho nám praskne žiarovka. Zväčša až vtedy začneme uvažovať o tom, či sme pre dobré odsvetlenie urobili naozaj všetko.“Osvetlenie a očiAby sme sa..

Stavebné uzávery v mestách

Stavebná úzávera ako správne konanieStavebné uzávery a kúpa pozemkuPrípad SlatinkaStavebné uzávery v hlavnom mestePrípad Karlova VesSúčasť strategického vývoja mesta či obce alebo len hra mestských poslancov? Aj takéto otázky sa môžu niekomu vynoriť pri pojme stavebná uzávera. V každom prípade, ide o závažný krok v histórii rozvoja každého mesta a obce, ktorý si vyžaduje dokonalé naplánovanie a preskúmanie celej situácie. A čo je vlastne stavebná uzávera? Rozhodnutie stavebného úradu, že sa na nejakom konkrétnom území nesmie robiť určitý druh činnosti...

Kúpa bytu a náležitosti kúpnej zmluvy

Mgr. Ján Lasák Kúpa bytu a náležitosti kúpnej zmluvy „Nedodržanie zákonom ustanovenej formy právneho úkonu spôsobuje jeho absolútnu neplatnosť. Absolútna neplatnosť právneho úkonu nastáva priamo zo zákona (ex lege) a pôsobí od začiatku (ex tunc) voči každému. Právne úkony postihnuté absolútnou neplatnosťou nemajú za následok vznik, zmenu ani zánik práv a povinností. Súd musí na túto neplatnosť prihliadať a musí z nej vyvodzovať dôsledky aj bez návrhu z úradnej povinnosti (ex officio).“ (Rozsudok Krajského súdu v Košiciach z 18.03.1999, sp...

Budúca zmluva na kúpu pozemku

Realitná kancelária sa na nás obrátila s ponukou na uzatvorenie budúcej zmluvy na kúpu pozemku. Je bezpečné takúto zmluvu podpisovať? Čo to je vlastne za zmluvu?Jozef Ž., Stupava Realitná kancelária sa na Vás obrátila s požiadavkou na uzatvorenie zmluvy o budúcej zmluve (označovaná niekedy ako predbežná zmluva). Obsahom takejto zmluvy je záväzok oboch alebo len jednej zo strán uzatvoriť do dohodnutej doby určitú zmluvu. Podstatné náležitosti takejto zmluvy musia byť uvedené už zmluve o budúcej zmluve. Pokiaľ ide o podstatné náležitosti samotnej kúpnej zmluvy,..

Darovanie a darovacia zmluva

Okrem kúpnej zmluvy či obdobných kontraktov, darovanie je jedným z najčastejších spôsobov nadobúdania nehnuteľností. Určitú popularitu tohto kontraktu spôsobuje možnosť získania nehnuteľnosti bez finančných výdavkov. Nevýhodou darovacej zmluvy však je “neistota” obdarovaného subjektu, keďže darovanie možno napadnúť, čím sa oslabuje panstvo obdarovaného nad darovanou vecou. Otázku darovania upravuje Občiansky zákonník v ustanovení paragrafov 628 – 630. Pre vznik darovacej zmluvy je potrebný súhlasný prejav vôle darcu a obdarovaného. Darovacou zmluvou..

Vývoj cien bytov v Bratislave v roku 2008

Skoro každého, ktorý či už má byt alebo si ho ešte len plánuje obstarať, zaujíma vývoj cien bytov a hlavne prognóza do budúcnosti. Prvé sa dá ukázať na základe zozbieraných údajov, druhé sa dá v súčasnosti len veľmi obtiažne predpovedať.Pozrime sa teda, čo sa na trhu s bratislavskými bytmi dialo od januára 2008 po čiastočnom cca mesačnom (vianočnom) útlme, ktorý nastal po zatiaľ najväčšom realitnom boome na Slovensku v jeseni 2007, kedy boli ceny za meter štvorcový starých bytov v hlavnom meste drahšie ako ceny za meter štvorcový v novostavbách.Realitný..

Úrokové sadzby pri hypotekárnom úvere

O možnosti ako si zadovážiť bývanie pomocou hypotekárneho úveru (HÚ), sa toho popísalo už veľa. Pri jeho vybavovaní zaujíma klientov tej či onej banky  jedna zo základných veličín výška úrokovej sadzby. Podľa nastavenia jej výšky, môžete na svojom (HÚ) riadne ušetriť, ale pri troche neuváženosti a letmom prebehnutí čísel v letáku propagujúcom hypotekárny produkt aj svoje bývanie riadne preplatiť. Tak či onak, úroková sadzba tvorí základ splácania vášho dlhu, takže jej optimálne nastavenie je pre vás ako klientov obzvlášť dôležité.Tvorba..

Byty na prenájom - ceny v Bratislave za rok 2005

V súčasnosti je veľa ľudí, ktorí sa rozhodli kúpiť si byt za účelom jeho prenájmu. Kto však chce prenajímať byt, kupovaný na úver, musí si veľmi dobre zrátať, nakoľko môže nájomné pokryť splátky úveru.Treba si uvedomiť, že pravidelné mesačné splátky sa dajú investovať aj do iných produktov ako sú nehnuteľnosti, pričom napríklad pri finančných produktoch nedochádza k postupnému opotrebovávaniu, a tým k obmedzovaniu vplyvu inflácie na zvyšovanie ceny (výšky nájomného). Pri prenájme nehnuteľností treba rátať aj s určitou rezervou - keď sa..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.