Systémové omietky Ytong hrejú a chránia pred hlukom aj plesňami

Jednou z prednostívnútorných vápennocementových omietok Ytong je skutočnosť, že zlepšujú tepelnoizolačné vlastnosti stien. Navyše vďaka vysokej paropriepustnosti znižujú riziko vzniku plesní. Pri práci s nimi realizačná firma alebo stavebník ocenia aj ľahké spracovanie, vysokú výdatnosť a pevnosť.

skvelé omietky

Tieto omietky dokonale ladia s priedušnosťou muriva Ytong a Silka. Užívatelia domu či bytu potešia ich dobré tepelnoizolačné vlastnosti: (tepelný odpor λ10 s hodnotou 0, 13 W/m.K). Tie im dodáva špeciálna ľahčená zložka z recyklovaného skla. Vďaka nízkemu súčiniteľovi tepelnej vodivosti a vysokej paropriepustnosti (faktor difúzneho odporu μ ≤ 7) sa u stien omietnutých týmito systémovými omietkami investor nemusí obávať ani vlhkosti a plesní.

Vvnútornú omietku Ytong (s technickým názvom Ytong BASE TP600) je možné aplikovať ako jednovrstvovú (jednodruhovú) alebo viacvrstvovú (z dvoch rôznych typov omietok). V prípade aplikácie viacvrstvovej omietky odporúča spoločnosť Xella vykonať druhú (finálnu) vrstvu z Ytong vnútornej stierky hladenej. Táto kombinácia má množstvo výhod – vnútorná omietka Ytong je vysoko priedušná, vystužená vláknami a vyniká výbornými tepelnoizolačnými vlastnosťami. Sadrová stierka má extra hladký povrch a zaisťuje hygienickú čistotu prostredia.


Vnútorná akustická omietka Ytong zlepšuje akustiku stien a stropov

Akustická vápennocementová jadrová omietka s technickým názvom Ytong BASE GP600 je vhodná na ručné i strojné spracovanie a používa sa na vytváranie vnútorných jadrových omietok pod štukové omietky a stierky stien a stropov s požiadavkou na hlukový útlm. Obvykle sa kombinuje s pórobetónovými tvárnicami Ytong s objemovou hmotnosťou ≥ 400 kg/m3, ale je vhodná aj pre aplikáciu na vápennopieskové tvárnice, tehly, betón alebo štiepkocementové dosky.

Pre zákazníkov a partnerov spoločnosti Xella je kľúčové a podstatné, že pri stene z priečok Ytong Klasik hr. 100 mm na maltu Ytong, obojstranne omietnutých akustickou omietkou Ytong hr. 15 mm, vychádza hodnota Rw(C, Ctr) = 42, pri stene z priečok Ytong Klasik hr. 125 mm vychádza hodnota Rw(C, Ctr) = 44.

"Systémové riešenie s vnútornou akustickou omietkou Ytong plní pri stenách z priečok Ytong Klasik šírky 150, 200 a 250 mm medzi obytnými miestnosťami požiadavky súčasnej akustickej normy, a vďaka akustickým tvárniciam Silka je spoločnosť Xella schopná vyhovieť aj potrebám pre vyšší akustický útlm," hovorí Ing. Martin Mihál, vedúci oddelenia technickej podpory Xella CZ/SK..

bytová omietka

Práca s akustickou omietkou Ytong je ako pri iných omietkach Ytong a Silka jednoduchá a jednoduchá. Pokiaľ tvoria podklady pre vnútornú akustickú omietku Ytong pórobetónové murivo Ytong alebo vápennopieskové tvárnice Silka, nie je potrebné na tieto steny vykonávať prednástrek alebo penetráciu. Rovnaká je situácia pri podklade z tehál. Pri betóne nie je nutná penetrácia, ale prednástrek áno.

Aj pri vonkajších stenách by zákazník mal siahnuť po systémovom riešení a pracovať okrem muriva Ytong alebo Silka aj s vonkajšou systémovou tepelnoizolačnou omietkou Ytong (s technickým názvom Ytong BASE TP400). Okrem toho, že zvyšuje tepelnoizolačné vlastnosti stien, napomáha aj odstraňovať vlhkosť zo stavby. Navyše znižuje riziko vzniku plesní na povrchu stien a vo vnútri konštrukcie a zrýchľuje finálne úpravy stien. U fasád je základom kvalitný podklad a ten má majiteľ domu vďaka kombinácii muriva Ytong a Silka a systémovej vonkajšej tepelnoizolačnej omietky Ytong hotový.

Späť

Ergonomické stoličky - základ pre zdravú kancelársku prácu Ergonomické stoličky - základ pre zdravú kancelársku prácu

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko času denne strávite sedením? Každý priemerný Slovák strávi sedením približne šesť hodín denne. Možno aj viac - závisí to od vykonávanej práce, fyzickej aktivity a iných faktorov. Údaje však ukazujú, že ako spoločnosť trávime každým rokom viac a viac času sedením. Ak si myslíte, že tieto dlhé hodiny na stoličke či kresle nemajú žiadny vplyv na vaše zdravie, bohužiaľ sa mýlite. Preto je výber správnej stoličky taký dôležitý.Vplyv sedavej práce na zdravieDivíte sa, že sedavý spôsob života má veľmi..

Ružová alebo šedá budúcnosť hypoték?

Ak by sme položili anketovú otázku, ako by ste si vedeli zabezpečiť vlastné bývanie, väčšina by po krátkom rozmýšľaní vydala zo seba slovné spojenie hypotekárny úver. Veď len málokto si môže dovoliť kúpiť nehnuteľnosť za celú hotovosť. Nuž poviete si, že získať hypotéku, keď máte nebodaj aj niečo našetrené, by nemal byť problém. Nuž ale z Bruselu k nám prichádzajú nie príliš lichotivé správy z tejto oblasti. A tieto „novinky“ by mohli mať neblahé dôsledky nielen na vývoj cien starých bytov ale hlavne na vývoj cien novostavieb, ako i..

Kuchyňa na pravú mieru Kuchyňa na pravú mieru

-->-->-->-->-->--> Hovorí sa, že láska prechádza cez žalúdok. V prípade dobrej rodinnej atmosféry to platí dvojnásobne. Nuž nato, aby tieto slová boli pravdou, nepotrebujeme len dobrého kuchára, ale hlavne dobrý priestor kde sa chutné jedlo pripravuje. Veď nie nadarmo niektorí odborníci tvrdia, že kuchyňa je v ideálnom prípade centrom života rodiny. V nasledujúcich riadkoch si preto povieme niečo o tom, ako by mala dobrá kuchyňa vyzerať a aké sú hlavné trendy v tejto oblasti. Trocha histórie Kuchyňa, ako jedna z najdôležitejších miestností..

Vyporiadanie podielového spoluvlastníctva

 Som jedným z dvoch spoluvlastníkov záhrady v Senci. Keďže v poslednom čase medzi nami vznikajú čoraz častejšie problémy ohľadom jej užívania, chcel by som sa jej zbaviť. Svoju polovicu som už viackrát ponúkol druhému spoluvlastníkovi, ale na moju ponuku nereagoval a už dlhší čas na ňu neviem nájsť kupujúceho. So spoluvlastníkom sa vzhľadom na naše zlé osobné vzťahy nedá vôbec komunikovať. Ako mám ďalej postupovať? Jozef Bednár, Bratislava Vážený pán Bednár, spôsob vyriešenia Vášho problému je určený ustanoveniami Občianskeho zákonníka. Ak..

Spôsobilosť na právne úkony kontra ich platnosť

Náš otec má 72 rokov. Má značné problémy s chápaním, jeho mentálny zdravotný stav sa v poslednom období rapídne zhoršil. Ja s otcom bývam v byte, ktorý patrí otcovi a súčasne sa o otca dlhé roky starám. Pred niekoľkými mesiacmi začal ku nám chodievať môj mladší brat, ktorý sa pred niekoľkými rokmi odmietol starať o otca a ktorý sa dlhé roky o rodinu ako takú ani nezaujímal. Teraz začal pobádať a manipulovať otca k tomu, aby byt previedol na neho, že sa o neho na oplátku postará. Cítim sa byť ukrivdený, bojím sa o strechu nad hlavou. Prosím vás o..

Prenájom nehnuteľnosti a registračná povinnosť prenajímateľov

So začiatkom nového školského roka vyvstala pre mnohých študentov, prípadne pracujúcich, ktorí dochádzajú za prácou mimo svojho obvyklého bydliska, opäť otázka zabezpečenia svojho ubytovania. Mnohí z nich riešia uvedený problém, nakoľko kapacita internátov a ubytovní nemusí vždy pokryť ich vysoký dopyt, nájmom nehnuteľnosti - prevažne bytu alebo časti bytu. Mnohí občania sa na rubriku „Právnik radí“ obrátili s otázkami, či a kedy sú povinní sa registrovať na daňovom úrade a aký postup majú zvoliť pri prenájme nehnuteľnosti alebo jej časti,..

Výhody a nevýhody stavebného sporenia

 Pri dnešných finančných pomeroch v spoločnosti je v tejto problematike jasné, že nasporiť na byty pre dve alebo tri deti je v priemernej rodine vecou nie ťažkou, ale nemožnou; na druhej strane by však všetci rodičia veľmi radi zabezpečili svojich potomkov najmä po tejto stránke, aby mali pri štarte do samostatného života vlastnú strechu nad hlavou. Keďže však "odkladaním pod vankúš" nemajú šancu tento problém vyriešiť, mnohí siahajú po produkte vyvinutom presne na tento účel - stavebnému sporeniu. Je už takmer samozrejmosťou, že sa takýto..

Stavebné sporenie

Stavebné sporeniePrincíp a priebehVýhodyDôležité pojmyStavebné sporenie je dnes jedným z najefektívnejších nástrojov financovania bytovej výstavby nielen vo vyspelých západoeurópskych ekonomikách ale aj u nás. Prvým oficiálnym dňom, počas ktorého začala Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., vykonávať svoju činnosť, bol 16. november 1992. Prvá stavebná sporiteľňa a. s., bola prvou špecializovanou bankou tohto druhu v strednej a východnej Európe. Založili ju tri renomované európske bankové domy: Slovenská štátna sporiteľňa, š.p.ú. (v súčasnosti Slovenská..

Vývoj cien nehnuteľností na Slovensku od roku 2005 do roku 2010

V slovenských pomeroch sa zvykne dosť často používať fráza ktorá tvrdí, že: „Z grafov sa ešte nikto nenajedol“. Nuž možno je na tom čosi pravdy, ale autor tohto výroku asi nepochopil ich zmysel. Grafy majú v prvom rade informovať o určitom vývoji, či trende v tom či onom segmente. Zároveň by mali upozorniť na určité anomálie, či nezdravý vývoj ktorý sa mohol prejaviť v sledovanom období.Aj z tohto dôvodu sme sa v redakcii Kompletného TRH-u Nehnuteľností rozhodli priniesť základný trend vývoja cien nehnuteľností na Slovensku. Často krát sa v dnešnej..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.