Tipy, ako vniesť do detskej izby štýl, pohodlie i poriadok

Ani vám sa nedarí zariadiť deťom ich oázu pokoja tak, ako to vidíte v obľúbených katalógoch o bývaní? Tento problém rieši obrovské množstvo rodičov. Avšak, pre maximálnu spokojnosť najmenších nemusíte mať nadanie ani vysokoškolský titul architekta. V mnohých prípadoch je to len o pocitoch a detailoch, na ktoré treba pri zariaďovaní interiéru detskej izby myslieť.

A my vám o tom všetko dôležité v našom článku povieme. Prezradíme vám, ako rozumne vyberať a rozmiestňovať nábytok a ako správne použiť osvetlenie, aby miestnosť pôsobila štýlovo a útulne.

Definujte si v prehľadnom zozname jednotlivé funkcie miestnosti

Pred umiestnením nábytku do detskej izby by ste mali mať jasno v jej funkciách. Chceli by ste, aby sa dieťa v nej len hralo, alebo aj učilo a spalo?

herňa

Dajte si tento zoznam želaní na papier. Papierové zoznamy boli a stále sú skvelá pomôcka pri akýchkoľvek problémoch. Pri zariaďovaní detskej izby vďaka nim môžete priradiť jednotlivým položkám priority, ktoré budú zároveň dobrou orientáciou pri čerpaní financií z rodinného rozpočtu.

Vyberte vhodný nábytok a jeho usporiadanie

Uprednostnite nábytok do detskej izby, ktorý sa dá prispôsobiť rastu dieťaťa. Napríklad posteľ, ktorá sa dá prerobiť z detskej postieľky na klasickú detskú posteľ. Hracie či pracovné stoly a stoličky by mali byť výškovo nastaviteľné a ergonomicky navrhnuté tak, aby dieťa správne sedelo. Prebaľovacie komody možno neskôr použiť ako bežné komody s objemnými zásuvkami. Pozor však na upevnenie nábytku k stene.

Každú detskú izbu je možné prispôsobiť veku dieťaťa nielen nábytkom, ale aj vhodnými doplnkami. Na to sú ideálne závesy, koberce, lampy a podobné drobnosti. Vytvorte z nich deťom v izbe útočisko a spokojnosť sa odzrkadlí nielen na dobrých výsledkoch v škole.

herňa

Zariaďujte tak, aby bolo udržiavanie poriadku v izbe jednoduché

Uprataná izba pôsobí vizuálne pokojnejšie, čo sa v konečnom dôsledku prejaví aj na fyzickom i psychickom stave vášho dieťaťa. Myslite preto na systém organizácie, ktorý je vhodný na každodenné použitie - napríklad veľkú krabicu, do ktorej sa zmestia všetky hračky. Veľmi vhodné sú aj poličky s úložnými boxami alebo iné kusy nábytku, do ktorého si deti môžu všetko uložiť.

Nezabudnite na správne osvetlenie

Okrem kvalitnej stoličky pre deti a iného podobného nábytku je dôležitým faktorom pohody v miestnosti aj svetlo. V detskej izbe preto dbajte predovšetkým na to, aby svetlo nebolo príliš jasné alebo príliš tmavé.

Zdroj jedného svetla v strede miestnosti nie je ale riešenie. Pre prácu za písacím stolom alebo pri hre v posteli je predsa potrebná nielen príjemná posteľná bielizeň, ale aj dodatočné zdroje osvetlenia. Vyberajte ich s ohľadom na bezpečnosť a veľkosť priestoru, aby nepociťoval zrak detí pri čítaní a hre žiadnu únavu.

Postarajte sa o komfort detí

V detskej izbe sa treba vyhýbať studeným materiálom. Patria k nim napríklad dnes veľmi moderné a na údržbu jednoduché parkety alebo laminát. Napriek tomu, že sa na klasický koberec už niekoľko rokov zabúda, stále ide o najlepší variant podlahového krytia do detskej izby. Vnáša do miestnosti farby, vyžaruje teplo a príjemne sa na ňom predsa hrá a sedí. Ďalšie plus je, že hladina hluku z hračiek je kobercom výrazne znížená.

šťastie detí

Nájdite si na zariadenie tohto priestoru čas a deťom tak vytvoríte ideálne podmienky nielen na hru a štúdium, ale aj osobnostný rozvoj a rast. 

Späť

Netradičné formy bývania

Síce realitný trh na Slovensku a vôbec na celom svete neprežíva práve aktívne obdobia, stále je dobré pre rozšírenie obzorov ísť aj do tých realitných tém, ktoré síce nezapĺńajú prvé stránky periodík, ale slúžia skôr na odľahčenie a inšpiráciu. Skúste si preto predstaviť bývanie v netradičných priestoroch ako je hausbót, či bývalé továrne. Alebo vedeli by ste si predstaviť bývanie v podzemí a vôbec pri tom nemáme na mysli úkryt pred vojenským útokom, ale celkom útulné bývanie?Netradičné formy bývania sa čoraz viac dostávajú do popredia,..

Bývanie - relax - biznis

Spoločnosť Nadlan, a.s. člen skupiny Vara Group, prichádza na slovenský trh s novým polyfunkčným projektom, v ktorom spája možnosti bývania, práce a relaxácie. Z tohto spojenia vyplýva aj jeho názov, 3nity. Symbolika je znázornená aj v samotnom projekte, ktorý sa v podobe troch veží týči do výšky sto metrov.Polyfunkčný komplex 3nity je moderný, luxusný bytový dom v centre mesta, obklopený zeleňou, disponujúci aj vlastnými zelenými plochami v objekte. Investor, skúsená spoločnosť s medzinárodnými výsledkami i referenciami, pri výbere lokality Mlynské Nivy..

Meníte na byte plastové okná? Zateká vám do kuchyne? Pomôcť môže aj správca Meníte na byte plastové okná? Zateká vám do kuchyne? Pomôcť môže aj správca

Správa nehnuteľnosti je komplexným procesom, ktorý si vyžaduje odbornosť a starostlivý prístup, pretože veľmi často ide nielen o kvalitu, ale aj bezpečie obyvateľov konkrétnej nehnuteľnosti.  Jej správca má na starosti celý rad úloh, ktoré sú pre bezproblémový chod domu alebo bytového komplexu veľmi dôležité. Dokonca vám môže a v mnohých prípadoch aj musí byť nápomocný napríklad pri obyčajnej výmene plastových okien, vonkajších žalúzií alebo čistení fasády. Aké sú povinnosti správcu nehnuteľnosti a čo robiť, ak si svoje úlohy..

Letné dovolenky v kontexte dočasného užívania ubytovacieho zariadenia a dlhodobého rekreačného produktu - pozor na timesharing

Vážení čitatelia. Letná sezóna a dovolenky sú v plnom prúde a iste mnohí z vás smerujú do svojho vytúženého letoviska k moru. Treba brať zreteľ nielen na nástrahy, akými iste sú páliace slnko, dehydratácia alebo drobné krádeže v letoviskách a okolí, avšak aj na tzv. jedinečné a výhodné ponuky nákupov ubytovania v luxusných hotelových zariadeniach. Áno, nasledujúci článok sa týka tzv. timesharingu a žiaľ, s tým spojenými častými nekalými obchodnými praktikami semi-timesharingových spoločností. V prípade, že budete na dovolenke pozývaní..

Výmena a zámena bytov

Dobrý deň. V apríli 2005 som nadobudol kúpou v dražbe 2-izbový prízemný byt. Suseda mojich známych, ktorá býva v 3-izbovom byte, by sa rada presťahovala do bytu menšieho a prízemného, keďže nevládze chodiť na 4. poschodie. Môj byt by jej plne vyhovoval, ale natrafili sme na problém ako to papierovo zrealizovať. Pri predaji nehnuteľnosti by som musel asi zaplatiť 19% daň z predaja, čo je pre mňa samozrejme dosť nevyhovujúce. Bolo by možné byty vzájomne odpredať za symbolickú 1,-Sk, príp. darovať a takto znížiť výdavky na daň? Prosím, poraďte nám. Ďakujem.Andrej..

Základné povinnosti prenajímateľov - všeobecná právna úprava

Nájomné vzťahy bývajú v praxi značne komplikované, nakoľko účastníci zmluvného vzťahu nedostatočným spôsobom upravili svoje vzájomné vzťahy v súvislosti s nájmom - práva povinnosti. Často zo strany prenajímateľov dochádza k porušeniam zákona ohľadne nájmu, pričom nájomcovia vychádzajú v danom dôsledku skrátka. Vzhľadom na viaceré vaše otázky na danú problematiku, vážení čitatelia, vám poskytujeme náhľad do základných povinností prenajímateľov. Základnou právnou úpravou nájmu je Občiansky zákonník v ust...

Financovanie nehnutelnosti

Právnické a fyzické osoby, ktoré ku svojej činnosti potrebujú vyhovujúce priestory, majú v dnešnej dobe hneď niekoľko možností ako ich získať. Každá z nich obsahuje výhody, nevýhody a skryté riziká. Spomínanými možnosťami sú kúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky, kúpa nehnuteľnosti s použitím bankového úveru, kúpa nehnuteľnosti na leasingové splátky alebo iba prenájom nehnuteľnosti na určitú dobu.Kúpa nehnuteľnosti verzus nájomKúpa nehnuteľnosti za vlastné prostriedky je klasická možnosť kalkulovania: “čo si môžem dovoliť za peniaze,..

Prečo si vybrať open space kancelárie: nová teória activity-based workplace

V posledných rokoch sa nie len väčšie úspešné firmy ale aj takzvaní podnikatelia na voľnej nohe usilujú o navodenie produktívnej atmosféry pri práci. Open space kancelárie sú pre pracujúcich ľudí v mnohom veľkým prínosom a to či už máte firmu s množstvom zamestnancov, alebo ste podnikateľ, ktorému sa nedarí zachovať motiváciu na gauči vo vlastnom byte. Otvorené priestory kancelárií, ktoré minimalizujú možnosti vytvoriť si súkromné priestory, odstraňujú steny a dvere, sa v histórii prvýkrát uplatnili niekde v 50.-tych..

Investing in Real Estate in Slovakia - reality - nehnutelnosti - as Slovaks call it

Investing in Real Estate in Slovakia             Apart from the landmarks and notable touristic attractions this country has to offer, in recent years, the Slovakian Real Estate ( TRH Nehnutelnosti ) market has proven to be a profitable investment for potential real estate investors.   Real Estate Pricing ( Reality ) in Slovakia The average price of flats in Slovakia in the year 2018 stands at 1,612 €/m2.   Reasons to Invest in Real Estate (Reality) in Slovakia There are many reasons to invest in Real estate..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.