Tipy, ako vniesť do detskej izby štýl, pohodlie i poriadok

Ani vám sa nedarí zariadiť deťom ich oázu pokoja tak, ako to vidíte v obľúbených katalógoch o bývaní? Tento problém rieši obrovské množstvo rodičov. Avšak, pre maximálnu spokojnosť najmenších nemusíte mať nadanie ani vysokoškolský titul architekta. V mnohých prípadoch je to len o pocitoch a detailoch, na ktoré treba pri zariaďovaní interiéru detskej izby myslieť.

A my vám o tom všetko dôležité v našom článku povieme. Prezradíme vám, ako rozumne vyberať a rozmiestňovať nábytok a ako správne použiť osvetlenie, aby miestnosť pôsobila štýlovo a útulne.

Definujte si v prehľadnom zozname jednotlivé funkcie miestnosti

Pred umiestnením nábytku do detskej izby by ste mali mať jasno v jej funkciách. Chceli by ste, aby sa dieťa v nej len hralo, alebo aj učilo a spalo?

herňa

Dajte si tento zoznam želaní na papier. Papierové zoznamy boli a stále sú skvelá pomôcka pri akýchkoľvek problémoch. Pri zariaďovaní detskej izby vďaka nim môžete priradiť jednotlivým položkám priority, ktoré budú zároveň dobrou orientáciou pri čerpaní financií z rodinného rozpočtu.

Vyberte vhodný nábytok a jeho usporiadanie

Uprednostnite nábytok do detskej izby, ktorý sa dá prispôsobiť rastu dieťaťa. Napríklad posteľ, ktorá sa dá prerobiť z detskej postieľky na klasickú detskú posteľ. Hracie či pracovné stoly a stoličky by mali byť výškovo nastaviteľné a ergonomicky navrhnuté tak, aby dieťa správne sedelo. Prebaľovacie komody možno neskôr použiť ako bežné komody s objemnými zásuvkami. Pozor však na upevnenie nábytku k stene.

Každú detskú izbu je možné prispôsobiť veku dieťaťa nielen nábytkom, ale aj vhodnými doplnkami. Na to sú ideálne závesy, koberce, lampy a podobné drobnosti. Vytvorte z nich deťom v izbe útočisko a spokojnosť sa odzrkadlí nielen na dobrých výsledkoch v škole.

herňa

Zariaďujte tak, aby bolo udržiavanie poriadku v izbe jednoduché

Uprataná izba pôsobí vizuálne pokojnejšie, čo sa v konečnom dôsledku prejaví aj na fyzickom i psychickom stave vášho dieťaťa. Myslite preto na systém organizácie, ktorý je vhodný na každodenné použitie - napríklad veľkú krabicu, do ktorej sa zmestia všetky hračky. Veľmi vhodné sú aj poličky s úložnými boxami alebo iné kusy nábytku, do ktorého si deti môžu všetko uložiť.

Nezabudnite na správne osvetlenie

Okrem kvalitnej stoličky pre deti a iného podobného nábytku je dôležitým faktorom pohody v miestnosti aj svetlo. V detskej izbe preto dbajte predovšetkým na to, aby svetlo nebolo príliš jasné alebo príliš tmavé.

Zdroj jedného svetla v strede miestnosti nie je ale riešenie. Pre prácu za písacím stolom alebo pri hre v posteli je predsa potrebná nielen príjemná posteľná bielizeň, ale aj dodatočné zdroje osvetlenia. Vyberajte ich s ohľadom na bezpečnosť a veľkosť priestoru, aby nepociťoval zrak detí pri čítaní a hre žiadnu únavu.

Postarajte sa o komfort detí

V detskej izbe sa treba vyhýbať studeným materiálom. Patria k nim napríklad dnes veľmi moderné a na údržbu jednoduché parkety alebo laminát. Napriek tomu, že sa na klasický koberec už niekoľko rokov zabúda, stále ide o najlepší variant podlahového krytia do detskej izby. Vnáša do miestnosti farby, vyžaruje teplo a príjemne sa na ňom predsa hrá a sedí. Ďalšie plus je, že hladina hluku z hračiek je kobercom výrazne znížená.

šťastie detí

Nájdite si na zariadenie tohto priestoru čas a deťom tak vytvoríte ideálne podmienky nielen na hru a štúdium, ale aj osobnostný rozvoj a rast. 

Späť

Bazény Bazény

Kam s bazénom?MateriálVodotesnosťOsvetlenieCelosezónne ošetrovanie bazénovAj vy riešite otázku, či je výhodnejšie chodiť dva krát týždenne na plaváreň, alebo jednorázovo investovať do stavby bazénu priamo na vašom pozemku? Bazény prestávajú byť považované na Slovensku za výsadu bohatej vrstvy a stále viac ľudí uvažuje o jeho výstavbe. Na čo všetko treba myslieť pri realizácii takéhoto projektu?Kam s bazénom?      Umiestnenie je asi tá najzákladnejšia časť. Bazén nesmieme postaviť na mieste, kde by nejakým spôsobom ovplyvňoval..

Obnova bytových domov

Väčšina bytových domov na Slovensku má svoje najlepšie roky za sebou. Nevyhnutné opravy bytových domov sa denne hlásia o slovo. Keďže všetci majitelia bytov chcú bývať čo najlepšie a najlacnejšie, chcú platiť čo najmenej aj za energie. Ceny ktoré však platia, sú z roka na rok vyššie a vyššie. Základom tejto nelichotivej situácie, je často rokmi zanedbávaný bytový fond. Na riešenie tohto problému sa zameriava aj Prvá stavebná sporiteľňa, a. s. (PSS) so svojimi produktami pre klientov. Ako už bolo spomenuté v úvode, čoraz naliehavejším problémom..

Výtvarné umenie ako okrasa  nehnuteľnosti Výtvarné umenie ako okrasa nehnuteľnosti

Pri sťahovaní sa do nového domova si ľudia dávajú záležať na mnohých detailoch. Záleží im na tom, aby sa ich byt alebo dom stal útočiskom. Miestom, ktoré budú milovať a starať sa oň. Jedným z najväčších pomocníkov pri vytváraní žiadanej atmosféry nehnuteľnosti je výtvarné umenie. Dokáže zázraky.Aké druhy výtvarného umenia sú vhodné do Vášho interiéru?Hoci poznáme mnoho odvetví výtvarného umenia, nie každé je vhodné umiestniť do Vášho obytného priestoru. Viete si predstaviť blokovať stred Vašej obývačky veľkou plastickou..

Prístup na pozemky v rámci susedských vzťahov

Na jednej z hospodárskych budov na mojom pozemku som potreboval opraviť strešnú krytinu. Do budovy začalo zatekať a hrozilo, že časť strojov uskladnených vnútri bude dažďovou vodou poškodená. Poškodená časť budovy sa nachádza v mieste, kam sa však nedá dostať z môjho pozemku. Musím prejsť cez záhrady ďalších dvoch susedov, avšak jeden z nich namieta, že na jeho pozemok nesmiem vstúpiť. Tvrdí, že je to jeho pozemok a nikto cudzí nemá právo naň vstupovať bez jeho povolenia. Ide o dôsledok dlhoročných susedských sporov. Mne však hrozí škoda a strechu..

Ďalšia činnosť spoločenstva, jeho orgány a zánik

FINANČNÉ HOSPODÁRENIE SPOLOČENSTVAUZATVÁRANIE ZMLÚV A OBMEDZENIE PODNIKANIAORGÁNY SPOLOČENSTVAZRUŠENIE A ZÁNIK SPOLOČENSTVA V minulom čísle sme sa pozastavili pri spoločenstve vlastníkov bytov, ktoré je jedným z dvoch druhov spravovania bytových domov. Nakoľko činnosť spoločenstva je dosť obsiahla, v dnešnom článku budeme pokračovať v bližšej špecifikácii činností, ktoré prislúchajú spoločenstvu ako právnickej osobe. FINANČNÉ HOSPODÁRENIE SPOLOČENSTVASpoločenstvo je oprávnené samozrejme vykonávať tie činnosti, ktoré sú vymedzené v zákone č...

Nóvum v písomnom hlasovaní vlastníkov bytov- zjednodušenie účasti na správe bytového domu

Správca nášho domu nelegálne prevádzkuje kotolňu, ktorá patrí vlastníkom bytov a nebytových priestorov. Nemôže preukázať splnenie podmienok na podnikanie v tepelnej energetike podľa ustanovenia § 5 ods. 7 písm. a) zákona č. 657/2004 Z. z. o tepelnej energetike. V mesiaci marci bola zrealizovaná zástupkyňou vlastníkov bytov, ktorá háji skôr záujmy správcu a nie je ochotná akceptovať vlastníkov bytov, akási podpisová akcia, kedy táto pani „chodila po bytoch“ a dávala podpisovať súhlas, resp. nesúhlas s istými otázkami, ktoré sa týkali správy..

Stavebné sporenie a Euro

V prípade zavedenia Eura na Slovensku sa už toho popísalo veľa. Poslednou témou týchto dní, je napríklad duálne zobrazovanie cien v obchodoch. My vám však ponúkame informácie, ktoré sú pri zavedení tejto meny taktiež dôležité. Veľa spoluobčanov si na svoje bývanie sporí prostredníctvom stavebného sporenia. Ako to bude v prípade zavedenia Eura a jeho vplyvu na stavebné sporenie, sa dozviete v nasledujúcich riadkoch ktoré vám pomôžu sa lepšie zorientovať v tejto problematike.Kto a ako si sporíPribližne tretina občanov Slovenskej republiky má uzatvorenú zmluvu..

Máte drahú hypotéku? Vymeňte ju!

Nie ste spokojní s aktuálnymi podmienkami vašej hypotéky? Nahraďte ju Flexihypotékou od VÚB banky s lepšou úrokovou sadzbou a bez poplatku za poskytnutie. Roman zo Senca dostal vo februári po piatich rokoch splácania hypotéky od svojej starej banky oznámenie o novej úrokovej sadzbe. Úrok bol 5,7% ročne, čo bolo približne toľko ako doteraz. Roman však dnes zarába viac, ako v čase, keď si bral úver, a so sadzbou tak nebol spokojný. „Navštívil som preto pobočku VÚB banky a oni ponúkli mi o percento lepší úrok. Nad..

Úrokové sadzby pri hypotekárnom úvere

O možnosti ako si zadovážiť bývanie pomocou hypotekárneho úveru (HÚ), sa toho popísalo už veľa. Pri jeho vybavovaní zaujíma klientov tej či onej banky  jedna zo základných veličín výška úrokovej sadzby. Podľa nastavenia jej výšky, môžete na svojom (HÚ) riadne ušetriť, ale pri troche neuváženosti a letmom prebehnutí čísel v letáku propagujúcom hypotekárny produkt aj svoje bývanie riadne preplatiť. Tak či onak, úroková sadzba tvorí základ splácania vášho dlhu, takže jej optimálne nastavenie je pre vás ako klientov obzvlášť dôležité.Tvorba..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.