Vianočné darčeky majú byť praktické a šité na mieru

Už pociťujete mierny vianočný stres, chytá vás nákupná horúčka a intenzívne uvažujete, aké darčeky si tento rok od vás rozbalia vaši blízki pod vianočným stromčekom? Nenechávajte si nákupy na poslednú chvíľu, vybavte sa všetkým potrebným s predstihom a pár dní pred Vianocami si už len nalejte varené víno, na tanier dajte medovníky, vyložte si nohy a pozrite si romantický vianočný film.

darčeky

Kam s darčekmi?

Predtým, ako vám dáme zaujímavé, praktické a moderné tipy na darčeky, mali by ste si nájsť tajné miesto, kde ich budete môcť ukryť pred zvedavými očami vašich členov rodiny. Ak máte možnosť odložiť si ich napríklad v kancelárii, ste o krok vpred, avšak aj doma sa dá nájsť miesto, kam druhí nepôjdu.

 

Práve priestranné komody sú skvelou skrýšou, kam si môžete odložiť už kúpené darčeky pod vianočný stromček. Ak máte doma komodu, prípadne len jej časť, ktorá je určená na vaše veci a nikto iný z domácnosti vám do týchto šuplíkov či skriniek nechodí, je to ideálne miesto na udržanie prekvapenia, kým príde jeho čas po štedrovečernej večeri. Komody vám ponúkajú dostatok priestoru, pretože sú spravidla hlboké, majú viacero oddelených častí a zväčša majú aj veľké šuplíky. Takže skrýšu na darčeky máte vyriešenú!

Už len vybrať správny darček pre každého z rodiny

Predtým, ako sa pustíte do bláznivého nakupovania darčekov v štýle "beriem všetko, čo mi príde pod ruku", sa zamyslite nad jednou vecou. Dnes už mnoho ľudí má materiálne doma všetko, čo potrebuje a čo chce. Vianoce sú teda o robení radosti a darčeky by mali mať nejakú pridanú hodnotu. Samozrejme, neopomeňte praktickú stránku, aby boli aj využiteľné a nesadal na ne zbytočne len prach.

 

Jedným z tipov na tohtoročné Vianoce sú nástenné plagáty, ktoré aktuálne dominujú ako interiérové dekorácie všade, kam sa pozriete. Farebný, čiernobiely, konkrétny, abstraktný, malý, veľký, v ráme i bez neho. Možností je mnoho a vám už len zostáva vybrať na základe osobnosti človeka, pre ktorého plagát vyberáte, aký konkrétny kúsok zvolíte. Ak sa trafíte do štýlu, uvidíte tú radosť. Navyše bude daný človek pri každom pohľade na plagát vidieť vedľa neho aj vašu tvár. A presne o tom je čaro Vianoc!


darčeky

Ešte jeden materiálny tip na vianočný darček, ktorý sa nestratí v žiadnej domácnosti, sú nápadité a zaujímavé obliečky na paplóny. S týmto darčekom ulahodíte nielen dospelým, ale aj deťom, keďže ponuka detských vzorov je nekonečná. Tu však musíte dopredu vedieť rozmery, na aký paplón vlastne obliečky kupujete, aby ste následne nemali starosti s výmenou tovaru.

Nezabúdajte na zážitky

 

Je neodškriepiteľným faktom, že zážitky a spomienky ostanú v mysli a srdci navždy. Práve preto je skvelým tipom na darček aj nejaký zážitok. Nemusíte hneď kupovať zoskok z lietadla, aj keď pre adrenalínových nadšencov je aj to možnosť. Pokojne stačí poukaz na masáž, lístky do kina či divadla, prípadne vstup na únikovú hru.

 

Keď sa všetky tieto miesta otvoria a budú fungovať bez obmedzení, môžete si spolu ako rodina či s priateľmi vyraziť a využiť vianočný darček spoločne. Ak napríklad niekto rád behá či športuje, kúpte mu registráciu na nejaký závod alebo vstup do posilňovne. Pre najmenšie deti sú k dispozícii rôzne lekcie plávania, cvičenie či detské kútiky. Takto urobíte dvojnásobnú radosť rodičovi aj dieťaťu.

 

Fantázii sa medze nekladú. Zážitkovým darčekom môžete vytiahnuť druhú osobu z komfortnej zóny napríklad vstupom do kryokomory alebo ju zoberiete na lietanie v tuneli. A viete, čo sa hovorí. Zdieľaná radosť je dvojnásobná, tak rovno kúpte zážitok pre dvoch a možno to budete práve vy, kto bude tieto momenty zažívať tiež.


Späť

Sceľovanie pozemkov. V čom je jeho prínos pre spoločnosť?

Tento prostriedok bol prioritne určený na nápravu všeobecného stavu vlastníctva pozemkov na Slovensku, ktoré trpí nielen rozptýlenosťou vlastníctva, čo sa týka pôdy, ale následkom toho aj komplikovanosťou akéhokoľvek obchodovania s pozemkami. Odstránenie tohto stavu je dôležité najmä preto, aby sa mohol začať rozvíjať trh v tomto smere. Problém rozptýleného vlastníctva však ešte komplikuje množstvo neidentifikovaných vlastníkov, čo pokusy o usporiadanie a jednotný systém ešte viac brzdí. Poďme sa teda pozrieť na korene tohto stavu a na možnosti, pomocou..

Jednoduchý praktický skleník, ktorý môžete „oprieť o stenu“ Jednoduchý praktický skleník, ktorý môžete „oprieť o stenu“

Skleník je pre vášnivého záhradkára nevyhnutnosťou – je ideálny na siatie semien, pestovanie delikátnych rastlín a plodín a prezimovanie chúlostivých rastlín. Pokiaľ ide o výber skleníka, existuje obrovská škála možností a ceny sa môžu pohybovať od niekoľkých stoviek až po mnoho tisíc eur. Skleník, ktorý si nakoniec vyberiete, závisí od dvoch hlavných faktorov – plochy, ktorú máte k dispozícii a vášho rozpočtu.   Ak jediným dôvodom, prečo ešte nemáte skleník je, že si myslíte, že naň nemáte dostatok priestoru, zbystrite pozornosť,..

Byty - Novostavby, aktuálny vývoj v Západoslovenskom kraji a Bratislave Byty - Novostavby, aktuálny vývoj v Západoslovenskom kraji a Bratislave

Byty, Novostavby, voľné byty v Bratislave a byty v Košiciach. Prehľad novostavieb bytov, voľné a predané. Posledné týždne sme mapovali situáciu na trhu s nehnuteľnosťami v celom Západoslovenskom kraji. Zisťovali sme dostupnosť bytov v novostavbách. Prieskumom sme zistili, že drvivá väčšina pár-ročných novostavieb bytov, je už vypredaná. Týka sa to novostavieb bytov v Bratislave ako sú Meander, Novanta v Ružinove a novostavba - Byty Laurinská. Novostavba Guthaus disponuje aktuálne ešte deviatimi voľnými bytmi, RNDZ 50 a Moruše má 14 voľných..

Smrť darcu a jej následky na vkladové konanie

V decembri 2004 som s mojou starou mamou uzatvorila darovaciu zmluvu, na základe ktorej mi darovala jej rodinný dom. Pár dní na to moja stará mama zomrela. Návrh na vklad bol podaný po jej smrti, avšak kataster návrh neprijal a vyzval nás na doplnenie návrhu formou prijatia dodatku k darovacej zmluve - týkalo sa to zriadenia vecného bremena. Návrh som doplnila v lehote, kataster konanie zastavil, čo považujem za nezákonné. Prečo kataster nerešpektuje vôľu jednej zmluvnej strany - mojej nebohej starej mamy a nepostupoval v súlade so zákonom?! Moja právnička podala..

Darovanie a darovacia zmluva

Okrem kúpnej zmluvy či obdobných kontraktov, darovanie je jedným z najčastejších spôsobov nadobúdania nehnuteľností. Určitú popularitu tohto kontraktu spôsobuje možnosť získania nehnuteľnosti bez finančných výdavkov. Nevýhodou darovacej zmluvy však je “neistota” obdarovaného subjektu, keďže darovanie možno napadnúť, čím sa oslabuje panstvo obdarovaného nad darovanou vecou. Otázku darovania upravuje Občiansky zákonník v ustanovení paragrafov 628 – 630. Pre vznik darovacej zmluvy je potrebný súhlasný prejav vôle darcu a obdarovaného. Darovacou zmluvou..

Predaj domu v exekúcii - nadobudnutie spoluvlastníckeho podielu

 Pred tromi rokmi som začal podnikať ako živnostník, no nedarilo sa mi. Z mojej činnosti mi zostali len dlhy, a čo čert nechcel, došla mi exekúcia. Keďže som nemal iný majetok, exekútor založil náš rodinný dom. Dom vlastnia dovedna štyri osoby, ja v jednej štvrtine. V rámci domu ešte má prenajaté priestory jedna firma, s ktorou máme nájomnú zmluvu. Obávam sa, že prídeme o dom ako aj o príjem za prenájom. Dá sa predísť predaju domu, môže nás žalovať firma, ktorej prenajímame priestor?Cyprián H., HlohovecPredpoklady na predaj nehnuteľnostiV prvom rade by..

Úrokové sadzby pri hypotekárnom úvere

O možnosti ako si zadovážiť bývanie pomocou hypotekárneho úveru (HÚ), sa toho popísalo už veľa. Pri jeho vybavovaní zaujíma klientov tej či onej banky  jedna zo základných veličín výška úrokovej sadzby. Podľa nastavenia jej výšky, môžete na svojom (HÚ) riadne ušetriť, ale pri troche neuváženosti a letmom prebehnutí čísel v letáku propagujúcom hypotekárny produkt aj svoje bývanie riadne preplatiť. Tak či onak, úroková sadzba tvorí základ splácania vášho dlhu, takže jej optimálne nastavenie je pre vás ako klientov obzvlášť dôležité.Tvorba..

Ako bezpečne platiť pri kúpe nehnutelnosti a aké riziká hrozia pri platení hotovosťou za nehnuteľnosti?

Kúpa nehnutelnosti predstavuje z pohľadu bežného človeka pomerne zásadný krok. Ceny nehnuteľností sa totiž pohybujú v desiatkach, niekedy až stovkách tisícoch eur, a preto je na mieste zachovať čo najvyššiu možnú mieru opatrnosti s úhradou kúpnej ceny. Pre zachovanie spomenutej opatrnosti je pritom nevyhnutné poznať aspoň základné princípy prevodu nehnuteľnosti.   Prevod vlastníckeho práva k nehnuteľnosti Kúpa nehnuteľnosti sa realizuje na základe kúpnej zmluvy, avšak samotný podpis kúpnej zmluvy ešte neznamená nadobudnutie..

Stavebné sporenie

Stavebné sporeniePrincíp a priebehVýhodyDôležité pojmyStavebné sporenie je dnes jedným z najefektívnejších nástrojov financovania bytovej výstavby nielen vo vyspelých západoeurópskych ekonomikách ale aj u nás. Prvým oficiálnym dňom, počas ktorého začala Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., vykonávať svoju činnosť, bol 16. november 1992. Prvá stavebná sporiteľňa a. s., bola prvou špecializovanou bankou tohto druhu v strednej a východnej Európe. Založili ju tri renomované európske bankové domy: Slovenská štátna sporiteľňa, š.p.ú. (v súčasnosti Slovenská..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.