Vianočné darčeky majú byť praktické a šité na mieru

Už pociťujete mierny vianočný stres, chytá vás nákupná horúčka a intenzívne uvažujete, aké darčeky si tento rok od vás rozbalia vaši blízki pod vianočným stromčekom? Nenechávajte si nákupy na poslednú chvíľu, vybavte sa všetkým potrebným s predstihom a pár dní pred Vianocami si už len nalejte varené víno, na tanier dajte medovníky, vyložte si nohy a pozrite si romantický vianočný film.

darčeky

Kam s darčekmi?

Predtým, ako vám dáme zaujímavé, praktické a moderné tipy na darčeky, mali by ste si nájsť tajné miesto, kde ich budete môcť ukryť pred zvedavými očami vašich členov rodiny. Ak máte možnosť odložiť si ich napríklad v kancelárii, ste o krok vpred, avšak aj doma sa dá nájsť miesto, kam druhí nepôjdu.

 

Práve priestranné komody sú skvelou skrýšou, kam si môžete odložiť už kúpené darčeky pod vianočný stromček. Ak máte doma komodu, prípadne len jej časť, ktorá je určená na vaše veci a nikto iný z domácnosti vám do týchto šuplíkov či skriniek nechodí, je to ideálne miesto na udržanie prekvapenia, kým príde jeho čas po štedrovečernej večeri. Komody vám ponúkajú dostatok priestoru, pretože sú spravidla hlboké, majú viacero oddelených častí a zväčša majú aj veľké šuplíky. Takže skrýšu na darčeky máte vyriešenú!

Už len vybrať správny darček pre každého z rodiny

Predtým, ako sa pustíte do bláznivého nakupovania darčekov v štýle "beriem všetko, čo mi príde pod ruku", sa zamyslite nad jednou vecou. Dnes už mnoho ľudí má materiálne doma všetko, čo potrebuje a čo chce. Vianoce sú teda o robení radosti a darčeky by mali mať nejakú pridanú hodnotu. Samozrejme, neopomeňte praktickú stránku, aby boli aj využiteľné a nesadal na ne zbytočne len prach.

 

Jedným z tipov na tohtoročné Vianoce sú nástenné plagáty, ktoré aktuálne dominujú ako interiérové dekorácie všade, kam sa pozriete. Farebný, čiernobiely, konkrétny, abstraktný, malý, veľký, v ráme i bez neho. Možností je mnoho a vám už len zostáva vybrať na základe osobnosti človeka, pre ktorého plagát vyberáte, aký konkrétny kúsok zvolíte. Ak sa trafíte do štýlu, uvidíte tú radosť. Navyše bude daný človek pri každom pohľade na plagát vidieť vedľa neho aj vašu tvár. A presne o tom je čaro Vianoc!


darčeky

Ešte jeden materiálny tip na vianočný darček, ktorý sa nestratí v žiadnej domácnosti, sú nápadité a zaujímavé obliečky na paplóny. S týmto darčekom ulahodíte nielen dospelým, ale aj deťom, keďže ponuka detských vzorov je nekonečná. Tu však musíte dopredu vedieť rozmery, na aký paplón vlastne obliečky kupujete, aby ste následne nemali starosti s výmenou tovaru.

Nezabúdajte na zážitky

 

Je neodškriepiteľným faktom, že zážitky a spomienky ostanú v mysli a srdci navždy. Práve preto je skvelým tipom na darček aj nejaký zážitok. Nemusíte hneď kupovať zoskok z lietadla, aj keď pre adrenalínových nadšencov je aj to možnosť. Pokojne stačí poukaz na masáž, lístky do kina či divadla, prípadne vstup na únikovú hru.

 

Keď sa všetky tieto miesta otvoria a budú fungovať bez obmedzení, môžete si spolu ako rodina či s priateľmi vyraziť a využiť vianočný darček spoločne. Ak napríklad niekto rád behá či športuje, kúpte mu registráciu na nejaký závod alebo vstup do posilňovne. Pre najmenšie deti sú k dispozícii rôzne lekcie plávania, cvičenie či detské kútiky. Takto urobíte dvojnásobnú radosť rodičovi aj dieťaťu.

 

Fantázii sa medze nekladú. Zážitkovým darčekom môžete vytiahnuť druhú osobu z komfortnej zóny napríklad vstupom do kryokomory alebo ju zoberiete na lietanie v tuneli. A viete, čo sa hovorí. Zdieľaná radosť je dvojnásobná, tak rovno kúpte zážitok pre dvoch a možno to budete práve vy, kto bude tieto momenty zažívať tiež.


Späť

Realitné kancelárie na Slovensku Realitné kancelárie na Slovensku

Založenie realitnej kancelárie Výber realitnej kancelárie Serióznosť realitných maklérovNa čo si dať pozorRozhodli ste sa predať alebo kúpiť nehnuteľnosť, ale neviete ako na to? Nemáte skúsenosti a ani prehľad na trhu s nehnuteľnosťami? Neostáva vám teda nič iné iba sa spoľahnúť na realitnú kanceláriu, ktorá vám určite ochotne poradí a pomôže s predajom vašej nehnuteľnosti. Samozrejme, musíte počítať s tým, že táto pomoc vás bude niečo aj stáť. Realitné kancelárie majú viac skúseností s predajom a súvisiacou administratívou ako bežný človek,..

Prečo a ako zatepľovať?

 Ak sme už použili na opis tepelnej izolácie „športovú terminológiu“, tak aj samotné „termo oblečenie“ má viacero druhov. Veď aj samotný športovec nepoužíva ten istý materiál na ochranu hlavy a trupu. Presne to isté sa týka aj nehnuteľností pri výbere materiálu pre izoláciu rôznych častí domu. Iná forma izolácie je vhodná napr. pre izoláciu základov, stien, či strechy. Základným zmyslom zatepľovania domov, je zníženie nákladov na vykurovanie. Teda ak si zvolíte dobrý materiál a kvalitnú firmu, ktorá realizáciu zatepľovania správne realizuje,..

Ako ušetriť na kúrení a zbytočne neplytvať teplom Ako ušetriť na kúrení a zbytočne neplytvať teplom

 Pravidelná údržba tepelných zariadení zabezpečí spoľahlivú vykurovaciu sezónu. Aby počas hlavnej vykurovacej sezóny bola pre odberateľov zabezpečená bezporuchová dodávka tepla a teplej vody, je potrebné vykonanie revízie a údržby tepelných zariadení pred jej začiatkom.  Rady ako zbytočne neplytvať teplomNajjednoduchším opatrením, ktoré môžu odberatelia urobiť sami, je vymeniť dlhé závesy a záclony kratšie, ktoré budú  siahať po parapetnú dosku. Keďže radiátory odovzdávajú teplo sálaním a prúdením, odstránením..

Náhrada škody pri zmluve o budúcej zmluve

Pred štvrťrokom som uzavrel zmluvu o budúcej zmluve, predmetom ktorej bola kúpa pozemku. Dojednali sme sa, že pred uzavretím kúpnej zmluvy zložím predávajúcemu zábezpeku 350.000,- Sk, čo som aj urobil a tiež sme si dohodli zmluvnú pokutu pre prípad porušenia zmluvy. Ja som medzičasom uzavrel s mojimi klientmi ďalšie zmluvy o budúcej zmluve, na základe ktorých som sa zaviazal následne predať im predmetný pozemok, ktorého vlastníkom som sa mal stať. Potenciálny predávajúci od zmluvy odstúpil a pozemok predal inému záujemcovi. Odmieta so mnou komunikovať. Prišiel..

Nárok na majetok pri dedení

 Moji rodičia sa rozviedli pred šiestimi rokmi. Otec je vlastníkom 4- izbového bytu v Piešťanoch a rodinného domu vo Veľkých Levároch. Pri našom poslednom rozhovore mi naznačil, že napísal závet, ktorým odkázal celý majetok svojej družke, s ktorou už asi dva roky žije v spomínanom byte v Piešťanoch. Mám nejaký nárok na otcov majetok aj v prípade, že ho chce celý odkázať svojej priateľke? Anna M., Veľké Leváre Vážená čitateľka, podľa ustanovení Občianskeho zákonníka máte ako potomok Vášho otca zaručený nárok na zákonný dedičský podiel,..

Úprava predkupného práva pri prevode nehnuteľností

Pojem „predkupné právo“Jedným z oprávnení vlastníka veci a teda aj nehnuteľnosti je právo nakladať s vecou. Vlastník môže s vecou disponovať - napr. vec užívať alebo aj previesť na iného. V prípade, ak vec vlastnia viaceré osoby, hovoríme o vzniku podielového spoluvlastníctva, v prípade manželov ide o bezpodielové spoluvlastníctvo manželov.Kým dispozičné oprávnenie nakladať so spoločnou nehnuteľnosťou prislúcha všetkým spoluvlastníkom spoločne, právo disponovať so svojím podielom na nehnuteľnosti prislúcha každému spoluvlastníkovi samostatne.Ak..

Kúpa nehnutelnosti zaťaženej vecným bremenom alebo záložným právom na nehnuteľnosti?

Pred samotnou kúpou zaťaženej nehnutelnosti je vhodné, aby si kupujúci v prvom rade jasne ozrejmil, či skutočne chce nadobudnúť nehnuteľnosť s ťarchou alebo nezaťaženú nehnuteľnosť. Jeho postup závisí od toho, či nehnuteľnosť je nadobúdaná priamo konaním kupujúceho alebo cez sprostredkovateľa - realitnú kanceláriu. Kupujúci by si mal vyžiadať relevantné a najmä aktuálne doklady ohľadne predmetnej nehnuteľnosti, napr. originál  listu vlastníctva. Na liste vlastníctva, ktorý môže získať od predávajúceho, od realitnej kancelárie..

Byty na prenájom - ceny v Bratislave za rok 2005

V súčasnosti je veľa ľudí, ktorí sa rozhodli kúpiť si byt za účelom jeho prenájmu. Kto však chce prenajímať byt, kupovaný na úver, musí si veľmi dobre zrátať, nakoľko môže nájomné pokryť splátky úveru.Treba si uvedomiť, že pravidelné mesačné splátky sa dajú investovať aj do iných produktov ako sú nehnuteľnosti, pričom napríklad pri finančných produktoch nedochádza k postupnému opotrebovávaniu, a tým k obmedzovaniu vplyvu inflácie na zvyšovanie ceny (výšky nájomného). Pri prenájme nehnuteľností treba rátať aj s určitou rezervou - keď sa..

Hypotekárny úver na nehnuteľnosť I. - financovanie a registrácia

     Jedným z najčastejších spôsobov financovania kúpy nehnuteľnosti je hypotekárny úver. Hypotekárny úver je využívaný na riešenie otázky bývania v prípade, že záujemca o kúpu napr. bytu nedisponuje dostatočnou finančnou hotovosťou. Účelom záložného práva (z lat. hypotheca) je zabezpečiť pohľadávku a jej príslušenstvo. Z toho dôvodu existencia záložného práva je závislá od existencie pohľadávky, ktorú zabezpečuje. V prvom rade predstavuje donútenie dlžníka, aby splnil svoj záväzok a v prípade, že záväzok nie je riadne..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.