Môžu esenciálne oleje zvyšovať kvalitu bývania - nehnutelnosti?

Ako súvisia nehnuteľnosti a aromatické esenciálne oleje? 

Na prvý pohľad sa zdá, že tieto dva pojmy nemajú nič spoločné, no byt, dom, či chata, ale aj kancelársky priestor, garáž a pivnica sú miesta, kde sa pohybujú ľudia a trávia v nich prevažnú časť svojho života. Zároveň reality predstavujú významnú časť majetku ich vlastníkov a veľmi dobre uchovávajú svoju hodnotu. Dôvodov uvedomiť si, pri čom všetkom nám môžu napomáhať éterické oleje je veľa... ak poznáme ich účinky.


Esenciálne oleje sú aromatické prchavé olejové látky, ktoré sa nachádzajú v rôznych častiach rastlín, v listoch, kvetoch, kôre, semenách a plodoch, v koreňoch a dokonca v živici. Slúžia na obranu a ochranu rastlín pred nákazou ako sú plesne, vírusy a baktérie (čiže patogény), a pred škodcami. Tieto všetky schopnosti môže človek využiť vo svoj prospech, ak esenciálne oleje získa v silnej koncentrácii a aplikuje ich na svoje bezprostredné životné prostredie.

1. Osviežovanie a aromatizácia vzduchu

Svieže vône vhodne zvolených aroma-olejov spríjemnia atmosféru v miestnostiach a hlavne eliminujú nepríjemný zápach tam, kde je to potrebné. Niektoré budovy a miestnosti sú hendikepované zápachom do takej miery, ktorá znižuje ich hodnotu a často nepomôže ani odstrániť ho. Vzduch je stále v slabšej miere cítiť a atmosféra je nepríjemná – nikto v takých priestoroch nechce zostať a nebude sa tu cítiť príjemne. Pravidelné používanie éterických olejov je veľmi odporúčané v takýchto prípadoch a obzvlášť v priestoroch, kde sa „zamorenie“ vzduchu opakuje príchodom ľudí  (na toaletách a pod.).


2. Esenciálne oleje na dezinfekciu vzduchu

Vybrané druhy olejov v špeciálnej kombinácii majú prekvapivé schopnosti eliminovať vzdušné patogény, ktoré sú pôvodcom infekcií. Difúzovaním studenou parou dokážu prírodnou cestou výrazne znížiť obsah vyskytujúcich sa spór plesní, baktérií a vírusov. Dôležité je brať do úvahy veľkosť a rozmer miestnosti a prispôsobiť jej kapacitu a umiestnenie prístroja - difúzera. V priestoroch s veľkou koncentráciou ľudí znižujú riziko nákazy – čakárne, školské triedy, tréningové učebne a sály, hromadné kancelárie typu open space, kantíny. V praxi overené pravidelné používanie olejov na dezinfekciu vzduchu, znižujú chorobnosť v predškolských zariadeniach.


  

3. Emocionálne pôsobenie esencialnych olejov podľa požiadavky

Zložky v aromatických éterických olejoch majú schopnosť ovplyvňovať náladu ľudí, koncentrovať pozornosť a podporovať rozumové schopnosti ako pamäť a kreativitu. Môžu zároveň prispieť k rozhodnutiu kúpiť nehnuteľnosť, či iný výrobok a produkt. Človek sa rozhoduje nielen rozumom ale aj srdcom. Práve na túto emocionálnu stránku človeka vedia esenciálne oleje zapôsobiť.

V zahraničí sa používa difúzovanie olejov na podporenie schopností pracovníkov. Kreativitu podporujú citrusové aroma oleje ako pomaranč, mandarínka a citrón. Tvorivé kolektívy, marketingové agentúry, oddelenia reklamy používajú tieto esenciálne oleje na zapojenie pravej mozgovej hemisféry, ktorá je zdrojom nápadov a tvorivosti.

Pepermintový esenciálny olej (mäta) zlepšuje koncentráciu, sústredenie a rozjasňuje myseľ. Používajú ho spoločnosti pri analytických úlohách, v účtovných a finančných oddeleniach, kde je potrebná presnosť a precíznosť. Špeciálne zmesi olejov uvoľňujú nahromadené emócie, uľavujú pri zármutku, rozladení a hneve. Používajú sa v priestoroch nemocníc, čakárňach pred ambulanciou, domoch smútku, ale môžu postupne zmeniť prístup aj „zlého šéfa“!

4. Terapeutické liečivé pôsobenie esenciálnych olejov na ľudí

Oleje difúzované v priestoroch nehnuteľností môžu výrazne pozitívne ovplyvniť zdravie ľudí, ktorí sa v nich pohybujú alebo ich obývajú. Zmesi na dýchanie a liečbu respiračných (dýchacích) problémov nie len krásne voňajú, ale i liečia kašeľ, uvoľňujú hlieny, zmierňujú spazmy pri astme, zlepšujú dýchanie, odstraňujú pocit upchatého nosa a prínosných dutín.

Zmes esenciálnych olejov na podporu imunity On Guard, stimuluje imunitný systém, ktorý dokáže lepšie odolávať nákaze a zvládať infekciu organizmu. Levanduľový olej difúzovaný v spálňach pôsobí na vegetatívny nervový systém, uvoľňuje myseľ a zmierňuje úzkosť, aby človek pokojnejšie spal.


5. Zlepšenie kvality nehnuteľností a priestorov

Zmesi aroma olejov a aj samostatné aroma oleje môžu odstrániť problémy, ktoré sa spájajú s domami, pivnicami, chatami a kanceláriami. Čistenie povrchu zariaďovacích predmetov – stolov, podláh, kľučiek, zábradlí pomocou citrónového oleja a ochrannej zmesi On Guard je nielen vysoko účinné, ale aj voňavé. Neobsahuje syntetické chemikálie, dráždivé látky, chlór, hydroxid sodný.

Citrónové esenciálne oleje majú silnú bieliacu schopnosť. Oleje z klinčeka, škorice, divokého pomaranča a rozmarínu, eukalyptu dezinfikujú povrchy. Pracovná plocha kuchynskej linky je po umytí týmito olejmi okamžite dezinfikovaná a takáto zostane niekoľko dní. Oleje (samozrejme, ak ich neumyjeme) si zachovajú schopnosť zabíjať patogény po dlhšiu dobu. Plesne v rohoch miestností, kútoch, na stenách, kde dochádza k roseniu v súvislosti s tepelným mostom sa dajú odstraňovať oreganovým olejom. Tento vysokoúčinný olej difúzovaný do vzduchu alebo rozprášený priamo na napadnutú plochu dokáže zničiť nielen spóry ale celé kolónie plesní a húb. V zahraničí sa používa pri reštaurovaní a skladovaní kníh v archívoch. Tie bývajú napadnuté plesňovými kmeňmi a vzácne knihy nemožno dezinfikovať chlórom a inými konvenčnými chemikáliami. Oregano a tymian difúzovaný v blízkosti plesňou poškodených archívnych dokumentov dokáže vybieliť starý papier. Tiež difúzovaný v priestoroch knižníc, depozitároch ochraňuje aj pracovníkov, ktorí by inak boli ohrození spórami kontaminovaným vzduchom.


 

Vhodné esenciálne oleje pre Vaše účely Vám odporučí skúsený predajca, pričom dôležité je brať ohľad na ich kombináciu. Preto sa vždy poraďte, alebo postupujte podľa odbornej literatúry.

Anna.

Späť

Ako využiť úložný priestor Ako využiť úložný priestor

Výber nábytku Ak sa rozhodnete pre jednu alebo druhú možnosť, musíte toto rozhodnutie brať ako stav na niekoľko rokov. Do úvahy by ste mali brať aj fakt, či svoje úložné priestory riešite v byte, v ktorom chcete stráviť zvyšok svojho života, alebo ho beriete ako „prestupnú stanicu“ pokiaľ sa vám nerozrastie rodina. Ak by ste totiž uvažovali, že v budúcnosti chcete svoj štartovací byt predať, tak by vám mohli skôr vyhovovať sektorové skrine, ktorých sa môžete kedykoľvek zbaviť a pri sťahovaní do nového bytu vám nebude ľúto vyhodených peňazí za..

Bazény

Možno si poviete, že písať v čase krízy o bazénoch, či iných luxusných veciach nemá zmysel a zaoberať by sme sa mali len serióznymi témami. Nuž nebuďme na seba až takí prísni, lebo cez leto vás určite bude viac zaujímať to, ako svojim deťom vyplníte voľný čas. Určite veľa času s nimi strávite pri bazéne. Tak si radšej roztvorte slnečník a prečítajte si zopár rád, ako si dobre zadovážiť vlastný bazén, ako sa nervovať čítaním o zlom stave tej či onej ekonomiky.Ak bývate v rodinnom dome a ešte k tomu na dedine, skúste si dobre popremýšľať..

Kúpeľňa Kúpeľňa

 Každý z nás chce, aby jeho kúpeľňa vyzerala dobre, sviežo a zároveň príjemne. Je to miestnosť, v ktorej, aj keď si to málokto z nás uvedomuje, trávime množstvo času. Sme s vlastnou sprchou a umývadlom spojení viac, než si dokážeme pripustiť. Je len prirodzené, že sa v tejto možno najmenšej miestnosti našej domácnosti chceme cítiť príjemne. Starosti spojené s udržiavaním kúpeľne v čistote sa týkajú každého z nás, preto je na mieste povedať si pár faktov o materiáloch, obkladačkách, umývadlách, sprchách, vlastne sa budeme snažiť venovať..

Bývanie rozvedeného manžela - otázniky nad družstevnými bytmi

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, či mám právo na polovicu bytu, ktorý na mňa a moju manželku (sme v rozvodovom konaní) prepísala svokra po našom sobáši. Jedná sa o družstevný byt, ktorý nie je ešte vo vlastníctve, sme tam len členmi družstva. Rastislav K., Rimavská Sobota Družstevným bytom sa rozumie byt, ktorý je vo vlastníctve bytového družstva, je prenajatý členovi družstva alebo ktorý je v spoločnom nájme manželov, pričom aspoň jeden z manželov je členom družstva. Tak ustanovuje rozsudok Najvyššieho súdu S SR, sp. zn. 5 Cdo 107/2000 z 30.1.2001...

Úroky z omeškania pri vyporiadaní bezpodielového spoluvlastníctva manželov

 Súd v konaní o vyporiadanie bezpodielového spoluvlastníctva manželov nemôže zároveň s uložením povinnosti zaplatiť vyčíslenú sumu na vyrovnanie podielu, uložiť z tejto sumy aj povinnosť zaplatiť úroky z omeškania; bráni tomu chýbajúci predpoklad pre vznik takéhoto nároku - omeškanie dlžníka s plnením peňažného dlhu. (Rozsudok Najvyššieho súdu Slovenskej republiky zo 14. októbra 1999, sp. zn. 5 Cdo 117/99)Rozvod - v rozvodovom konaní sa rozhoduje aj o rodičovských právach a povinnostiach, ako aj o rozdelení spoločného majetku, ktorý manželia nadobudli..

Ohováranie v nájomných a susedských vzťahoch

Dovoľujem si na vás obrátiť sa s prosbou o radu. Sme dve mladé pracujúce a podnikajúce študentky. V polovici minulého roka sme si našli ubytovanie v Nitre, jedná sa o byt v osobnom vlastníctve. S prenajímateľom sme mali dobré vzťahy, avšak pred dvomi týždňami sa stala nepríjemná vec - obyvateľom domu, kde bývame, boli do schránok vhodené pozvánky na domovú schôdzu s uvedením termínu - o deň, na ktorej sa malo riešiť údajné poskytovanie erotických služieb v byte prenajímateľa, s uvedením jeho mena, a s ktorým máme nájomnú zmluvu, ako aj údajný predaj..

Hypotekárne úvery = pomocná ruka?

 Čo by ste mali vedieť o hypotekárnych úverochCieľová skupina pre bankyPostup pri vybavovaní hypotekárneho úveruTakže ako to prebieha?Podmienky, za akých môžete požiadať o hypoúverS akými poplatkami musíte počítať?Aká môže byť úroková sadzba? Môže ju klient nejakým spôsobom ovplyvniť?Spôsoby ručenia pri výstavbe nového domu   Hypotekárny úver znamená pôžičku na prefinancovanie kúpy alebo výstavby nehnuteľnosti, je to úver, ktorý je zaručený nehnuteľnosťou. V súčasnosti ho na Slovensku poskytuje osem bankových subjektov. Každá..

Aké sú ceny nehnutelnosti - realitná bublina 2018?

Ako zistiť, či sú nehnuteľnosti nadhodnotené a či kúpou nehnuteľnosti neriskujeme?   Veľmi dobrým zdrojom informácií o tom, či ceny nehnuteľností sú príliš vysoké alebo či sa už nachádzame v oblasti realitnej bubliny a cena za nehnuteľnosť nepredstavuje reálnu hodnotu, ktorú poskytne obytný priestor jej vlastníkovi prostredníctvom možnosti bývania na veľa rokov je kompozitný index, ktorý počíta Národná banka Slovenska.  Ako uvádzajú analytici ÚMS (NBS) ceny nehnuteľností sa v roku 2018 nachádzajú v pásme VZOSTUPU, ďaleko od pásma BUBLINY...

Vývoj cien bytov v Bratislave v roku 2008

Skoro každého, ktorý či už má byt alebo si ho ešte len plánuje obstarať, zaujíma vývoj cien bytov a hlavne prognóza do budúcnosti. Prvé sa dá ukázať na základe zozbieraných údajov, druhé sa dá v súčasnosti len veľmi obtiažne predpovedať.Pozrime sa teda, čo sa na trhu s bratislavskými bytmi dialo od januára 2008 po čiastočnom cca mesačnom (vianočnom) útlme, ktorý nastal po zatiaľ najväčšom realitnom boome na Slovensku v jeseni 2007, kedy boli ceny za meter štvorcový starých bytov v hlavnom meste drahšie ako ceny za meter štvorcový v novostavbách.Realitný..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.