Ako vybrať dvere sprchového kúta pre malú kúpeľňu

Sprchové kúty zaberajú výrazne menej priestoru než vane, preto sa nemusíme diviť, že sú častou voľbou majiteľov menších kúpeľní. Ak sa aj vy snažíte ušetriť každý centimeter, tak je dôležité rozmýšľať nad každým detailom, a to aj v prípade sprchových dverí. Ktoré sú tie najúspornejšie?

Dvere na sprchový kút majú dôležitú úlohu – zaisťujú, aby voda v priebehu sprchovania nestriekala do celej kúpeľne. Ale aj taká maličkosť, ako sú dvere, môže ušetriť veľa priestoru. Najviac záleží na type, ktorý si zvolíte.

Typy sprchových dverí

Do malej kúpeľne budú najlepšou voľbou zhrňovacie alebo posuvné dvere. Nezaberajú takmer žiadny priestor navyše, pretože sa pohybujú len pozdĺž sprchovej zásteny. U posuvných dverí si dajte pri kúpe záležať na kvalite pojazdných koliesok. Čím budú väčšie, tým to bude lepšie. Minimálny priemer koliesok sa odporúča priemer 2 cm. Ale lepším riešením sú klzáky, ktoré zaistia plynulé a spoľahlivé posúvanie po niekoľko rokov.

O niečo viac miesta zaberú skladacie alebo tiež zalamovacie dvere. Ich otváranie vyžaduje viac priestoru pre ich zloženie. Tieto dvere by ste ihneď po sprchovaní nemali skladať, pretože nemusia dobre uschnúť a mohla by sa po čase začať tvoriť pleseň.

Najmenej úsporným druhom sú otváracie a pivotové dvere. U nich je potrebné počítať s celou veľkosťou dverí, pretože sa budú musieť vojsť do priestoru v priebehu každého otvárania. Otváracie dvere nájdete v dvoch variantoch: jednokrídlové a dvojkrídlové. V prípade dvojkrídlových nie je potreba toľko miesta pre otvorenie ako u jedného krídla.

dvere

Ak chcete zalamovacie alebo otváracie dvere, potom ešte budete voliť medzi otváraním dovnútra a von. Otváranie dovnútra má tie výhody, že nemusíte brať ohľad na priestor mimo kút a voda z dverí nebude stekať na podlahu. Ale rozhodnúť sa musíte podľa toho, či pre to máte v sprchovom kúte dostatok priestoru.

Šírka a výška sprchových dverí

Dvere do sprchového kúta sa vyrábajú väčšinou v rozmeroch od 70 cm do 180 cm. Ak máte malú kúpeľňu, tak si asi poviete, že je jasné, že budete voliť ten najmenší možný variant. Ale je dôležité si uvedomiť, že väčším členom domácnosti menšie dvere nemusia byť pohodlné.

S tým prichádza aj ďalšie kritérium, ktorým je výška – vždy myslite na najvyššieho člena domácnosti.

dvere

Je walk-in riešením?

Walk-in je sprcha bez dverí, kedy sprchu od zvyšku kúpeľne delí len jedna sklenená zástena. Na prvý pohľad by to mohlo vyzerať ako dokonalé riešenie pre malé priestory, pretože nemusíte riešiť dvere. Bohužiaľ zdanie klame, pretože nevýhodou walk-in sprchy môže byť práve väčšia náročnosť na priestor. Kvôli absencii dverí by ste mali počítať s väčším miestom v sprchovom kúte, pretože bez dverí môže voda ľahšie vystrieknuť von, takže čím je sprchový kút väčší, tým menšia je šanca, že vám nejaká voda nechcene unikne do priestoru kúpeľne. Odporúčame teda si na walk-in sprchu vymedziť priestor aspoň s dĺžkou 120 cm, kým klasické sprchové kúty je možné mať už o rozmeroch 80 cm.

dvere

Späť

Požiarna ochrana

 Protipožiarne budovyPožiarne uzáveryPotrite steny nehorľavou látkouPožiarne alarmyJe dôležité poznať svoje povinnosti Množstvo požiarov aj napriek zväčšujúcej sa populačnej uvedomelosti a novodobým protipožiarnym systémom neustále stagnuje, nedarí sa znížiť ich počet. Ohňa sa odpradávna ľudia báli, nieto ešte v spojení s príbytkom. Od zaklínania domov pred týmto nemilým hosťom sme prešli prudkým technologickým pokrokom.Oheň je najkontroverznejší zo všetkých živlov. Porekadlo, že je výborný sluha, ale zlý pán, poznáme asi všetci. Sprevádza..

Sceľovanie pozemkov. V čom je jeho prínos pre spoločnosť?

Tento prostriedok bol prioritne určený na nápravu všeobecného stavu vlastníctva pozemkov na Slovensku, ktoré trpí nielen rozptýlenosťou vlastníctva, čo sa týka pôdy, ale následkom toho aj komplikovanosťou akéhokoľvek obchodovania s pozemkami. Odstránenie tohto stavu je dôležité najmä preto, aby sa mohol začať rozvíjať trh v tomto smere. Problém rozptýleného vlastníctva však ešte komplikuje množstvo neidentifikovaných vlastníkov, čo pokusy o usporiadanie a jednotný systém ešte viac brzdí. Poďme sa teda pozrieť na korene tohto stavu a na možnosti, pomocou..

Výber a starostlivosť o okná

Okno nie je len prostriedkom zosvetlenia a vetrania priestorov. Je zároveň estetickým, funkčným a nevyhnutným doplnením bytu a musia naň byť kladené vysoké technické požiadavky. Oproti minulosti nebol v tomto segmente príliš veľký výber. Dnes už si však môžme vyberať z viacerých druhov a materiálov. Pri ich výbere sa tak do popredia dostáva ich tepelná či akustická izolácia. Jednoducho kvalita okna musí byť vždy na prvom mieste. Drevené okná Vzhľadom na dlhodobú tradíciu používania a dostupnosti je drevo najlepšie poznaným materiálom na výrobu okien...

Zúženie bezpodielového spoluvlastníctva manželov

 Chcel by som sa opýtať na nasledovnú otázku. S manželkou vlastníme byt a zároveň sa mám stať predsedom spoločenstva vlastníkov bytov a nebytových priestorov. Ako fyzická osoba - podnikateľ by som si chcel zriadiť bezpodielové spoluvlastníctvo (ja by som teda nevystupoval ako vlastník). Musím byť ako predseda vlastníkom bytu (v zákone č. 182/1993 Z. z. som to nenašiel)? Ďakujem za odpoveď.   Juraj S., Bratislava V prvom rade dovoľte, aby som sa pozastavil k otázke bezpodielového spoluvlastníctva manželov (ďalej len ako „BSM“). Bezpodielové spoluvlastníctvo..

Svojpomoc namiesto štátnej moci

Pred rokom som privolila môjmu známemu, aby sa ku mne nasťahoval. Dohodli sme sa, že budeme spolu bývať, pričom obaja sme mali prispievať na „spoločnú domácnosť“. Súhlasila som, nakoľko išlo o rodinného priateľa, ktorému boli moji rodičia z minulosti zaviazaní. Po čase nastali však rozpory, prišiel o zamestnanie, začal byť agresívny - slovné útoky, negativizmus. Na domácnosť prestal prispievať, prácu si nehľadal, čo bolo pre mňa už neudržateľné. Som zúfalá, lebo vo svojom vlastnom byte nemám pokoj, dotyčný sa mi smeje do očí a vyhráža sa mi súdmi,..

Obťažuje vás sused hlasnou hudbou? Bráňte sa!

„ Pokiaľ sa žalobca domáha ako vlastník nehnuteľnosti ochrany proti hluku, je potrebné žalobný návrh formulovať tak, že žalovaný je povinný zdržať sa obťažovania žalobcu hlukom z (v žalobe uvedeného) pozemku žalovaného (prípadne i z inej veci patriacej žalovanému), prenikajúcim na (v žalobe uvedenú) nehnuteľnosť žalobcu. Pokiaľ súd zistí, že dochádza k obťažovaniu nad mieru primeranú pomerom (prípadne, že ide o vážne ohrozenie výkonu jeho práva), žalobe vyhovie; v odôvodnení rozsudku určí mieru obťažovania, ktorá je v danej veci primeraná..

Súčasná podoba finančných úverov

„Hypotéka, slovo ktoré sa v poslednom období hrnie na nás snáď zo všetkých strán. Na celom svete sa stala synonymom finančnej krízy. My si ju však budeme v tomto článku všímať ako produkt, pomocou ktorého si môžeme zabezpečiť svoj sen o bývaní. Z tohto dôvodu sme oslovili niekoľko finančných inštitúcií na Slovenskom finančnom trhu, aby mám pomocou modelových príkladov ponúkli svoje produkty.“Čo by ste mali vedieť o úveroch na bývanieNa začiatku by sme si mali povedať, na čo vlastne hypotekárny úver slúži. Tento druh služby pre klienta znamená..

Nehnuteľnosti sa viažu ...

Máte drahú hypotéku? Vymeňte ju!

Nie ste spokojní s aktuálnymi podmienkami vašej hypotéky? Nahraďte ju Flexihypotékou od VÚB banky s lepšou úrokovou sadzbou a bez poplatku za poskytnutie. Roman zo Senca dostal vo februári po piatich rokoch splácania hypotéky od svojej starej banky oznámenie o novej úrokovej sadzbe. Úrok bol 5,7% ročne, čo bolo približne toľko ako doteraz. Roman však dnes zarába viac, ako v čase, keď si bral úver, a so sadzbou tak nebol spokojný. „Navštívil som preto pobočku VÚB banky a oni ponúkli mi o percento lepší úrok. Nad..


Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies.